De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #10: Android 7.0 voor Galaxy S6 (Edge) en Google Assistant

Rick van der Veer
11 maart 2017, 13:47
3 min leestijd
Android nieuws #10: Android 7.0 voor Galaxy S6 (Edge) en Google Assistant

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de tiende week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Samsung rolt Galaxy S6 Android 7.0-update uit in Nederland

galaxy s6 en s6 edge

Bezitters van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kunnen vanaf deze week aan de slag met Android 7.0 Nougat. Samsung is nu ook in Nederland begonnen met de uitrol van de nieuwe software. Gebruikers die hun toestel bij Vodafone hebben gekocht, zijn als eerste aan de beurt. Oorspronkelijk zou de update eind februari al verschijnen, maar Samsung had iets meer tijd nodig om de software te testen. Zodra de update beschikbaar is voor jouw smartphone, ontvang je automatisch een notificatie. De update is ongeveer 1GB groot.

→ Lees verder over de Galaxy S6 Android 7.0-update in Nederland

Google Assistant nu beschikbaar op meer Android-smartphones

Google Assistant Nederland

Google is begonnen met de uitrol van zijn stemgestuurde assistent voor meer smartphones. Gebruikers melden dat de Google Assistant Nederland nu ook aandoet. Google zegt dat de feature sinds vannacht geleidelijk wereldwijd uitgerold wordt. Helaas werkt de Google Assistant vooralsnog alleen in het Engels. Je zult dus wel de taal van je smartphone moeten aanpassen om hem te gebruiken. Of en wanneer er een Nederlandse versie volgt is nog onbekend. De uitrol lijkt volledig willekeurig te gebeuren: mogelijk moet je nog enkele dagen tot weken geduld hebben.

→ Lees verder over de Google Assistant in Nederland

Android 7.0 Nougat gebruikscijfers verdubbelen, oude versies blijven groter

Android 7.0 Nougat is nu op twee keer zo veel Android-toestellen te vinden als een maand geleden. Niet alleen nieuwe smartphones hebben bijgedragen aan de Android distributiecijfers maart, maar ook updates voor oudere toestellen. De toename is vooral toe te schrijven aan dat veel fabrikanten begonnen zijn met de uitrol van Android 7.0 voor oudere smartphones. Toch is het nog altijd opvallend hoe laag het percentage smartphones is met Nougat. Android 7.0 kwam in augustus 2016 uit en is meer dan een half jaar later op nog geen drie procent van alle Android-smartphones te vinden.

→ Lees verder over de Android distributiecijfers maart

Grote Gboard-update rolt uit met Google Translate en meer

gboard-update

Er rolt een grote Gboard-update uit, met onder andere ondersteuning voor Google Translate en suggesties voor gifs en emoji. De functies waren eerder al in de testversie van de app te vinden, maar nu ook in de stabiele versie. We kunnen aan de slag met onder andere Google Translate, thema’s en suggesties voor animaties en emoji. Daarnaast werd voorheen het volledige toetsenbord vervangen met een microfoon als je wilde typen door te praten, maar is dit nu vervangen door een gecombineerde interface. De nieuwe features, naast de toegevoegde suggesties, kun je vinden door het op G-logootje te tikken linksboven het toetsenbord.

→ Lees verder over de Gboard-update

‘Samsung Galaxy S8 uitgesteld: verschijnt pas eind april’

Galaxy S8 render

Samsung heeft de releasedatum van de Galaxy S8 uitgesteld met een week, zo beweert de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass. Het toestel zou nu vanaf 29 april in de winkels moeten liggen. Dat is relatief laat en het lijkt er dan ook op dat Samsung zijn planning al meerdere malen heeft moeten bijstellen. Voorheen spraken bronnen over een release op 22 april. Overigens blijft het vooralsnog bij geruchten, want Samsung zelf moet de smartphone nog officieel aankondigen. Dat gebeurt pas op 29 maart tijdens een Unpacked-event. De pre-orders voor het toestel zullen dan vrij snel starten.

→ Lees verder over dat de Galaxy S8 uitgesteld is

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu