Android nieuws #10: Android P, Huawei P20-renders en meer

Rick van der Veer
10 maart 2018, 17:13
3 min leestijd
Android nieuws #10: Android P, Huawei P20-renders en meer

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google brengt eerste versie Android P uit: dit is er nieuw

Android P aangekondigd

Android P is officieel aangekondigd. De eerste versie is bedoeld voor ontwikkelaars en biedt een eerste blik op nieuwe functies. Een belangrijke toevoeging is de ondersteuning voor telefoons met een ‘notch’. Ook wordt het uiterlijk op sommige plekken aangepast. In deze eerste versie zien we ook concrete voorbeelden van een vernieuwde focus op de privacy van gebruikers. Daarnaast gaat Android P straks slimmer om met je accu.

→ Lees verder over de eerste versie van Android P

→ Lees ook over de kleinere Android P-verbeteringen

‘Android 8.0 voor Galaxy S7 (Edge) verschijnt in april’

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen mogelijk volgende maand een update naar Android 8.0 (Oreo). De Galaxy Note 8 zou al eerder bijgewerkt worden, terwijl de Galaxy A3 (2017) en A5 (2017) pas eind mei een update kunnen verwachten. Dat staat op Güncelmiyiz, een website die door Samsung Turkije wordt beheerd en bijgewerkt met update-informatie voor toestellen van de fabrikant. Wanneer de update vervolgens naar Nederland komt, is nog onbekend.

→ Lees verder over de Android 8.0-update voor de Galaxy S7

Uitleg: maken meer megapixels een camera beter?

megapixels

Een goede camera is onmisbaar voor de moderne smartphonegebruiker. Bijvoorbeeld voor het maken van selfies, videobellen, het vastleggen van je omgeving via Instagram Verhalen of Snapchat en uiteraard ook gewoon het maken van mooie foto’s. De kwaliteit van deze beelden kan echter enorm wisselen tussen verschillende toestellen. Maar maken meer megapixels een camera daadwerkelijk beter? We leggen het uit.

→ Lees verder over de betekenis van megapixels voor smartphonecamera’s

‘Pre-orders Samsung Galaxy S9 vallen tot nu toe tegen’

samsung galaxy s9 preview

Persbureau Yonhap meldt dat het aantal pre-orders van de Galaxy S9 ongeveer gelijk is aan de Galaxy S8 vorig jaar. Sommige schattingen suggereren zelfs dat het toestel iets minder verkoopt dan zijn voorganger. De cijfers komen uit Samsungs thuisland Zuid-Korea. Het toestel verschijnt op 16 maart officieel wereldwijd. Mogelijk zijn consumenten afwachtend omdat de Galaxy S9 op het eerste gezicht minder vernieuwend is dan zijn voorganger.

→ Lees verder over de Galaxy S9 pre-orders

Renders: dit zijn de Huawei P20, P20 Pro en P20 Lite

huawei p20

De onthulling van de Huawei P20 komt steeds dichterbij, en inmiddels is al veel van de smartphone bekend. Nu doet beroepslekker Evan Blass een duit in het zakje door persrenders van de P20-smartphones te delen. De beelden komen overeen met eerder gelekte informatie, en tonen dat de telefoons zijn geïnspireerd door de iPhone X. Dit komt voornamelijk door de ‘notch’, de kleine uitsnede aan de bovenkant van het scherm. Ook de verticaal geplaatste camera komt overeen met Apples smartphone.

→ Lees verder over de gelekte Huawei P20-renders

Video: dit zijn de beste smartphones van Mobile World Congress 2018

Het Mobile World Congress 2018 zit er weer op, tijd dus voor een terugblik. In onderstaande video praten we je bij over de belangrijkste smartphones die tijdens de beurs zijn aangekondigd. We vertellen je alles wat je moet weten over de nieuwste smartphones die het komende kwartaal op de markt verschijnen. Onder meer de Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2 en Nokia 7 Plus komen aan bod.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu