Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #11: LG G5 en encryptie van apps

Erwin Vogelaar
19 maart 2016, 13:30
4 min leestijd
Android nieuws #11: LG G5 en encryptie van apps

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

LG G5 nu te reserveren in Nederland: dit moet je weten

LG G5

Het nieuwe vlaggenschip van LG werd vorige maand aangekondigd en is nu te bestellen. Wanneer je een reservering plaatst, krijg je gratis een Cam Plus-module (ter waarde van 99 euro). De Cam Plus-module is een cameragrip die een fysieke sluiter- en zoomknop toevoegt. De module wordt geplaatst in de sleuf aan de onderkant van de G5 en is daarnaast voorzien van een ingebouwde accu. Hierdoor wordt de totale accucapaciteit opgekrikt tot 4000 mAh. De LG G5 is in alles een toptoestel. Naast het metalen design, dat deels modulair is, heeft de smartphone uitstekende specificaties. Zo wordt hij aangedreven door een Snapdragon 820-chip van Qualcomm met 4GB aan werkgeheugen. Aan de voorzijde vinden we het 5,3 inch-scherm, dat een resolutie heeft van 2560 bij 1440 pixels. Het display heeft tevens een `always on`-stand, zodat je de tijd, datum en notificaties kunt checken als het scherm uitstaat.

Android N hint naar beter updatesysteem voor alle toestellen

Android N updates

Met de plotselinge release van de eerste Android N Developer Preview is er een hoop te zien en te proberen voor ontwikkelaars en mensen die deze vroege versie zelf durven te installeren. De nieuwe functies zijn interessant en de nieuwe wallpaper is mooi. Toch is er onder de motorkap ook nog interessante informatie te vinden, namelijk over een mogelijk betere toekomst voor Android-updates. Op dit moment is er namelijk een groot probleem, waarbij bijvoorbeeld beveiligingsupdates voor Android eerst enkel naar Nexus-toestellen uitgerold worden. Vervolgens kan het maanden of zelfs jaren duren tot smartphonefabrikanten de updates verwerken in hun eigen upgrade voor Android. In de bestandsstructuur en partitionering van Android N is een duidelijkere scheiding te zien tussen de Android-code en de software die de fabrikant voor de toestellen maakt. Stel dat dit onderscheid sterker doorgevoerd gaat worden, dan zou Google beveiligingsupdates voor Android kunnen uitsturen, zonder dat het op enige manier de gebruikservaring die de fabrikanten maken in de weg zit.

Facebook, Google en WhatsApp verbeteren encryptie van apps

Facebook wil Whatsapp in de komende weken voorzien van een update waardoor niet alleen tekstberichten, maar ook audiogesprekken versleuteld worden verstuurd. Zo is communicatie via de chatdienst, die wereldwijd meer dan één miljard gebruikers kent, minder snel te onderscheppen. Ook Facebook Messenger krijgt volgens The Guardian de beschikking over verbeterde beveiliging. Tevens wordt er bij Snapchat gewerkt aan een systeem om veilig berichten te kunnen versturen, net als bij Google, dat haar systeem om versleutelde e-mails mee te sturen breder wil toepassen. De nadruk op het verbeteren van app-beveiliging is niets nieuws. De maatregelen liggen echter onder een vergrootglas vanwege de rechtszaak tussen Apple en de FBI.

Android-spelcomputer Nvidia Shield naar Nederland voor 199 euro

nvidia shield console

Nvidia maakt bekend dat de Shield, een settopbox waarmee je games kunt streamen en spelen, vanaf nu in de Nederlandse winkels ligt. Het apparaat kost 199 euro. De Nvidia Shield is standaard voorzien van de nieuwste versie van Android TV, het besturingsysteem dat is ontwikkeld voor het grote scherm. Voor Android TV zijn apps als Netflix, Plex en YouTube beschikbaar, zodate je op de Nvidia Shield beelden in 4K naar je televisie kunt streamen. Standaard is de Google Cast-functie ingebouwd, waardoor het apparaat op eenzelfde manier werkt als de Chromecast. Tevens heb je op de Shield toegang tot Google Play om apps te downloaden.

Instagram-feed binnenkort mogelijk niet meer chronologisch

Instagram inzoomen

Momenteel presenteert Instagram berichten van nieuw naar oud, maar het sociale netwerk test een meer gepersonaliseerde feed voor zijn gebruikers. Dat betekent dat berichten niet meer chronologisch worden getoond, maar worden gesorteerd op basis van een algoritme dat bepaalt welke plaatjes en video`s je waarschijnlijk het interessantst vindt. Daarmee gaat de nieuwe feed sterk lijken op die van Facebook, het moederbedrijf van Instagram. De reden dat de tijdslijn op de schop gaat, heeft volgens ceo en mede-oprichter Kevin Systrom te maken met het feit dat Instagram-gebruikers gemiddeld zo`n 70 procent van de berichten in hun feed niet zien. “We willen er zeker van zijn dat de 30 procent die je wel ziet ook de best mogelijke 30 procent is.“

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu