Android nieuws #11: LG G6 release en Android 7.0 voor Moto G4 (Plus)

Rick van der Veer
18 maart 2017, 18:54
3 min leestijd
Android nieuws #11: LG G6 release en Android 7.0 voor Moto G4 (Plus)

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de elfde week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Nokia: nieuwe smartphones krijgen Android-updates

Android nieuws

Nokia heeft op Twitter bevestigd dat al zijn net aangekondigde Android-smartphones voorzien zullen worden van updates. In de tweet bevestigt het Finse bedrijf dat er zowel updates voor Android zelf als beveiligingspatches voor de nieuwe Nokia’s worden uitgebracht. Hoe lang de toestellen updates krijgen heeft het bedrijf niet gezegd. Tijdens de Nokia 6 aankondiging benadrukte het bedrijf al dat het uitbrengen van updates hoog in het vaandel staat. Nokias nieuwe smartphones komen in het tweede kwartaal naar Nederland.

→ Lees verder over de Nokia Android-updates

Lenovo rolt Moto G4 (Plus) Android 7.0-update uit in Nederland

Android nieuws

Lenovo is begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Moto G4 en Moto G4 Plus in Nederland. Door verschillende valse starts en kleine bugs werd de release van de software herhaaldelijk teruggeduuwd, maar dit weekend is deze eindelijk van start gegaan. Verschillende gebruikers hebben inmiddels aangegeven dat ze de update hebben ontvangen. Als je over een Moto G4 beschikt, ontvang je automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone. Hoewel het erop lijkt dat de software landelijk beschikbaar is voor alle varianten van de G4, kan het enkele dagen duren voor jij aan de beurt bent.

→ Lees verder over de Motorola Moto G4 Android 7.0 update

Spotify en Waze-apps werken voortaan samen

Android nieuws

Spotify en Waze hebben integratie voor elkaars apps aangekondigd. Met de nieuwe functies kun je tijdens het muziek luisteren navigatie starten en vanuit Waze je muziek in de Spotify-app bedienen. Tijdens het navigeren verschijnt er een Spotify-knop bovenin beeld als je de app geïnstalleerd hebt, vanaf waar je je muziek op pauze kunt zetten of een volgend nummer kunt aanzetten. Als je er op tikt zonder dat de app al draaide, begint Spotify automatisch met je laatst afgespeelde nummer. Je kunt alleen tussen de twee apps schakelen als je voertuig volledig stilstaat, in het kader van veiligheid. De integratie wordt in de komende weken langzaam voor alle gebruikers beschikbaar. Het kan dus zijn dat je even moet wachten tot de apps elkaar herkennen.

→ Lees verder over de Spotify Waze-integratie

Samsung: ‘Galaxy S8-chips hebben geen vertraging’

Android nieuws

Samsung ontkent dat het slecht gaat met het maken van chips op 10nm, die zeer waarschijnlijk gebruikt gaan worden in de Galaxy S8. Volgens Samsung ligt de productie van chipsets op 10 nanometer goed op schema. Eerdere geruchten beweerden dat Samsung tegenvallende resultaten had bij de productie van chips op dat procedé. Dit zou één van de redenen zijn dat de Galaxy S8 later uit komt. Volgens de Koreaanse firma kloppen geruchten over tegenvallende resultaten niet en kan het bedrijf genoeg chips maken voor de smartphones die dit jaar uit gaan komen. Dat toestel wordt één van de eerste smartphones met een 10nm-chipset aan boord.

→ Lees verder over de Samsung 10nm productie

LG G6 vanaf begin april verkrijgbaar voor 749 euro

Android nieuws

De adviesprijs van de LG G6 in Nederland bedraagt 749 euro, zo meldt het bedrijf. Het nieuwe vlaggenschip ligt vanaf de eerste week van april in de winkels en is in eerste instantie alleen via T-Mobile beschikbaar met een abonnement. Andere providers volgen in mei of juni. Alleen de grijze variant is los te koop zijn. De zwarte versie is voorlopig alleen bij T-Mobile verkrijgbaar, terwijl de witte G6 niet naar Nederland komt. Eerder zette een Duitse webshop het toestel al online ter reservering. Bij MediaMarkt kostte het toestel ook al 749 euro. Die prijs hanteert LG dus ook in ons land. In Duitsland worden daarentegen wél alle kleuren verkocht.

→ Lees verder over de LG G6 release

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu