De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #11: Android Q-bèta en betaalbaar Galaxy S10-alternatief

Wouter Nijsen
16 maart 2019, 14:11
3 min leestijd
Android nieuws #11: Android Q-bèta en betaalbaar Galaxy S10-alternatief

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Android Q-bèta beschikbaar voor Pixel-telefoons: dit moet je weten

Eerste Android Q-features

Het moment is eindelijk daar. Google heeft de eerste Android Q-bèta uitgebracht voor alle Pixel-telefoons. Het gaat om de eerste ontwikkelaarsbèta (Developer Preview 1), die nog niet voor het grote publiek bedoeld is, maar wel iedereen kan proberen. Met Android Q pakt Google flink uit om jouw privacy te verbeteren en betere beveiliging van je smartphone te bieden. Ook introduceert Android Q een systeemwijde donkere modus, waardoor app-bouwers deze functie niet meer ‘los’ hoeven inbouwen.

→ Lees verder over de vernieuwingen van Android Q

‘Samsung werkt aan betaalbaar Galaxy S10-alternatief’

Samsung Galaxy S10 preview

Met een adviesprijs van 899 euro is de Galaxy S10 verre van een goedkoop toestel. Samsung introduceerde dit jaar voor het eerst een goedkopere variant, de Galaxy S10e. Uitgerust met vrijwel dezelfde hardware, maar met een camera minder en zonder vingerafdrukscanner in het scherm. Deze variant kost echter nog steeds 749 euro. Daarom werkt Samsung aan een ander vlaggenschip met een scherpere prijs-kwaliteitsverhouding, zo claimt een doorgaans betrouwbare Chinese bron op Twitter. Op dit moment zijn er al verschillende alternatieven voor de Galaxy S10 die het overwegen waard zijn.

→ Lees verder over het goedkope Galaxy S10-alternatief

Huawei P Smart Plus (2019) met driedubbele camera naar Nederland

huawei p smart plus 2019

Huawei heeft de release van de P Smart Plus (2019) in Nederland nog niet officieel aangekondigd, maar bij webwinkel Belsimpel is de smartphone al te vinden. Belsimpel noemt een adviesprijs van 259 euro en zegt de telefoon binnen enkele dagen te kunnen leveren. Dat zou betekenen dat de nieuwe P Smart Plus vanaf volgende verkrijgbaar is. De Huawei P Smart Plus (2019) is de opvolger van de P Smart Plus en een wat vreemde eend in de bijt. Het toestel is namelijk vrijwel identiek aan zijn voorganger, op één belangrijk verschil na. De 2019-editie heeft drie camera’s aan de achterkant, waarbij het gaat om een primaire lens van 24 megapixels, groothoeklens met 16 megapixels en een 2 megapixel-dieptesensor.

→ Lees verder over de release van de Huawei P Smart Plus 2019

Hulpdiensten zien automatisch je locatie wanneer je 112-noodnummer belt

112 locatie uitg

Wie 112 belt heeft dringend hulp nodig. Wanneer elke seconde telt is het belangrijk dat de ambulance, brandweer of politie snel ter plaatse is. Dat wordt nu makkelijker, omdat Android-smartphones automatisch je locatie doorgeven aan de meldkamer. Voortaan is Advanced Mobile Location (AML) automatisch ingeschakeld op Android-telefoons, waardoor de centralist je precieze locatie kan zien. De techniek wordt automatisch ingeschakeld als je naar het 112-noodnummer belt: je hoeft dus niet zelf je instellingen in te duiken. Tijdens het bellen wordt je precieze locatie berekend aan de hand van het wifi-netwerk, gps-signaal en andere sensoren. Ter bevestiging vraagt de 112-medewerker of de automatisch doorgegeven locatie klopt, waarna de hulpdiensten op pad gaan.

→ Lees verder over Advanced Mobile Location (AML) op Android-telefoons

Achterstand HTC loopt op: Android Pie-update pas volgend kwartaal

htc u12 plus review

HTC maakte vorig jaar bekend dat er vier smartphones een Android Pie-update zouden krijgen: de HTC U12 Plus, U11 Plus, U11 en U11 Life. Alleen de U11 Life – die onderdeel is van het Android One-programma – is tot nu toe bijgewerkt naar de nieuwste versie van het besturingssysteem. HTC laat nu weten dat de andere telefoons vanaf het tweede kwartaal van 2019 (april, mei en juni) een update krijgen. Wanneer dat precies gebeurt is onduidelijk, al zegt HTC dat beschikbaarheid per land kan verschillen. Het bedrijf is in ieder geval laat met de update: veel andere fabrikanten hebben Android Pie al voor verschillende toestellen uitgebracht.

→ Lees verder over de Android Pie-update van HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu