Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #13: Galaxy S8 officieel en Google Maps

Rick van der Veer
1 april 2017, 13:47
3 min leestijd
Android nieuws #13: Galaxy S8 officieel en Google Maps

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de dertiende week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 officieel: dit moet je weten

Android nieuws

Na eindeloze geruchten, speculatie en uitgelekte foto’s waren de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus misschien wel de slechtst bewaarde geheimen op mobiel gebied. Op een nieuwe editie van Samsung Unpacked in Londen en New York deed de fabrikant de toestellen voor het eerst officieel uit de doeken. Je kunt de Galaxy S8 kopen vanaf 28 april, tegen een adviesprijs van 799 euro. Ga je voor een losse Galaxy S8 Plus, dan kost dat je 899 euro. Lees ook onze uitgebreide Galaxy S8 preview voor onze eerste bevindingen.

→ Lees verder over de officiële Galaxy S8 aankondiging

Google Maps laat je nu realtime je locatie delen met vrienden

Android nieuws

In Google Maps vind je nu een nieuwe ‘Location Sharing’-knop in het zijmenu. Druk je daarop, dan kun je instellen of je locatie continu gedeeld wordt of slechts voor een beperkte periode. Je contacten kunnen je locatie alleen zien als jij daar expliciet toestemming voor geeft. Zo weet je precies welke vrienden of familieleden jouw reis in de gaten kunnen houden. Als vrienden hun locatie met je delen, wordt er een kleine profielfoto getoond in Google Maps met de plek waar ze zich op dat moment bevinden. Ben je via Google Maps aan het navigeren, dan kun je de voortgang van je reis ook gemakkelijk delen zodat vrienden weten wat bijvoorbeeld je aankomsttijd is op een feestje of een afspraak.

→ Lees verder over Google Maps realtime locatie delen

Google Home komt naar Europa, maar niet naar Nederland

Android nieuws

De Google Home in Europa kopen wordt vanaf volgende maand een flink stuk makkelijker, want de speaker is vanaf april ook in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. Google Home is vanaf 6 april verkrijgbaar via verschillende elektronicaketens, waaronder Dixons en Argos. Home kost 129 pond, ruwweg gelijk aan de 129 dollar die je er in de Verenigde Staten voor betaalt. Met de introductie van Google Home in Groot-Brittannië wordt het wel een stuk makkelijker om de speaker in huis te halen. Home werkt namelijk ook prima in Nederland. Daarvoor heb je wel een reisstekker nodig, en je moet Home koppelen aan een smartphone waarvan Android op Engels staat.

→ Lees verder over de Google Home in Europa

‘Android-apps leveren dit jaar meer geld op dan iOS-apps’

Android nieuws

Voor het eerst zullen Android-apps dit jaar meer omzet opleveren dan iOS-apps, zo verwacht een onderzoeksbureau. Voor Android wordt een forse groei verwacht. Ontwikkelaars zullen dit jaar 38 miljard euro aan omzet verdienen uit Android-apps, tegenover 37 miljard euro aan omzet voor iOS-apps. De omzet uit Android-apps neemt naar verwachting met 50 procent toe, de omzet uit iOS-apps met ‘slechts’ 18 procent. Betaalde apps én in-app aankopen zijn meegenomen in de omzetcijfers. Op dit moment zijn iOS-apps nog net wat populairder, maar de verwachting is dat Android dit jaar meer groeit. Dat het zo lang heeft geduurd voordat Android-apps meer opleveren, blijft teleurstellend voor ontwikkelaars. Het marktaandeel van Android is wereldwijd zeker vier tot vijf keer zo groot als iOS.

→ Lees verder over de Android apps omzet

Galaxy S8 release actie: vroeg bestellen, vroeger in huis

Android nieuws

Officieel is de Samsung Galaxy S8 release pas op 28 april in de winkels, maar vroege bestellers zijn als eerste aan de beurt. De eerste pre-orders worden al vanaf 20 april uitgeleverd. Bestel je de Samsung Galaxy S8 op of vóór 19 april, dan wordt de smartphone op 20 april al bij je thuisbezorgd. De actie geldt voor elke pre-order, waar je het toestel ook bestelt. Ook voor de grotere Samsung Galaxy S8 Plus geldt het aanbod. Vroege bestellers krijgen hem ruim een week voor de rest van Nederland.

→ Lees verder over de Galaxy S8 preorder

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 209,17

Bekijken

Los refurbished

€ 134,99

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu