Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #13: Huawei P20 (Pro) en OnePlus 6 heeft notch

Wouter Nijsen
31 maart 2018, 14:22
3 min leestijd
Android nieuws #13: Huawei P20 (Pro) en OnePlus 6 heeft notch

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20 en P20 Pro officieel: dit is wat je moet weten

Huawei P20 kopen

Huawei heeft deze week eindelijk de P20 en P20 Pro onthuld. De smartphones hebben een behuizing van glas en metaal, met achterop dubbele camera’s die ontwikkeld zijn in samenwerking met camerafabrikant Leica. De P20 Pro heeft daarnaast een primaire camera van 40 megapixel aan boord, die in combinatie met een zwart/wit-camera en telelens voor goede foto’s moet zorgen. Hieronder hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. De belangrijkste verbeteringen van de nieuwe Huawei-vlaggenschepen zitten vooral in de camera. Vooral de Huawei P20 Pro is interessant, want dat toestel heeft drie cameralenzen achterop.

→ Lees verder over de Huawei P20 en Huawei P20 Pro

→ Check ook de uitgebreide Huawei P20 (Pro) preview

De OnePlus 6 heeft een notch, en dit is waarom

OnePlus 6 notch

De OnePlus 6 krijgt een voorkantvullend scherm met een inkeping bovenaan het beeld, zo heeft topman Carl Pei bevestigd in een gesprek met The Verge. Pei wilde verder nog weinig loslaten over de smartphone, maar deelde wel alvast een eerste afbeelding (zie hiernaast) van hoe de notch eruit komt te zien. De topman wil ‘notch-haters’ te snel af zijn door nu al met beweegredenen voor de designkeuze te komen. OnePlus volgt hiermee een trend waar steeds meer fabrikanten aan meedoen. De iPhone X en Essential Phone behoorden in 2017 tot de eerste toestellen met een inkeping in het beeld.

→ Lees verder over de notch van de OnePlus 6

Google Home-speaker verschijnt voorlopig nog niet in Nederland

Google Home-release Nederland

Er zijn nog geen officiële plannen om de Google Home in Nederland uit te brengen, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf aangegeven. “We zagen dat sommige mensen [de aankondiging van een Nederlandstalige Google Assistant] interpreteerden alsof ook de Google Home naar Nederland komt. Voor Google Home hebben we nog altijd geen releasedatum,” aldus Rachid Finge van Google Nederland. Google maakte vorige maand bekend dat de Nederlandstalige versie van de Google Assistant nog voor het einde van het jaar verschijnt.

→ Lees verder over de release van de Google Home in Nederland

Nokia blijft voorloper: Android 8.1 voor Nokia 5 en 6 rolt uit

Beste goedkope smartphones 2017

Android 8.1 wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold voor twee Nokia-smartphones. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het enkele dagen duren voor de software beschikbaar is in Nederland. De Nokia 5-update is 860MB groot, op de Nokia 6 weegt de update 930MB. Het is dus aan te raden deze enkel via een wifi-verbinding te downloaden, omdat je anders rap door je databundel heen bent. Met de update worden beide telefoons direct voorzien van de nieuwste Android-beveiligingsupdate, die Google begin maart vrijgaf.

→ Lees verder over de Android 8.1-update voor de Nokia 5 en 6

Motorola: ‘nieuwe smartphones komen volgende maand’

Motorola Moto E5 foto

Vanaf volgende maand kunnen we weer nieuwe smartphones van Motorola verwachten, zo laat het bedrijf weten in een blogpost. Specifieke toestellen worden niet genoemd, al lekten enkele mogelijke Android-smartphones eerder dit jaar al uit. Zo staan er onder andere de Motorola Moto G6 en Moto E5 op de planning. De opvolger van de Moto G5 heeft een groter, voorkantvullend scherm, dubbele camera achterop en een adviesprijs van zo’n 200 tot 300 euro. Ook de vervanger van de Moto E4 wordt krachtiger, heeft een grote accu en een adviesprijs van zo’n 150 á 200 euro.

→ Lees verder over de nieuwe Motorola-smartphones in 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu