Android nieuws #14: Huawei P9, Android N en WhatsApp-encryptie

Redactie
9 april 2016, 13:04
3 min leestijd
Android nieuws #14: Huawei P9, Android N en WhatsApp-encryptie

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Android N-preview mogelijk onderweg naar niet-Nexus-toestellen

losse vensters android n

Nexus-eigenaren kunnen al een tijdje Android N testen, maar Google houdt deze preview vooralsnog exclusief voor haar eigen toestellen. Daar kan binnenkort zomaar verandering in komen, zo blijkt uit een regel code op de website van Android N, die de tijdlijn van updates laat zien. Hier staat de regel `more supported devices, including devices from OEM partners`. De grote vraag is wie deze `OEM partners` zijn die Google de Android N Preview laat ondersteunen. Daarnaast is uit de regel code niet af te lezen wanneer we deze mogelijkheid kunnen verwachten. Als de preview van Android N inderdaad op andere toestellen komt, kunnen veel meer mensen de nieuwste versie van Android uittesten.

Huawei P9 officieel: specs en wat je moet weten

Huawei P9 officieel

De opvolger van de Huawei P8 beschikt over een vernieuwd design en betere specificaties, waarbij vooral de dubbele camera aan de achterkant opvalt. De Huawei P9 wordt aangedreven door een nieuwe Kirin 955-chip met een octacore-processor, 3GB of 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Net als zijn voorganger is de P9 voorzien van een 5,2 inch-scherm (1920 bij 1080 pixels) en een metalen behuizing. Nieuw is de vingerafdrukscanner aan de achterkant, die gebruikt kan worden om het toestel te ontgrendelen. De meest opvallende feature is de dubbele 12 megapixel-camera, die mooiere foto`s maakt en is ontwikkeld door cameraproducent Leica.  Meer hierover lees je in onze uitgebreide Huawei P9 preview.

Waarom Google augmented reality belangrijker vindt dan VR

google glass social media

Uit een artikel van The Information blijkt dat Google van plan is om meer in te zetten op augmented reality dan virtual reality. De bronnen  stellen dat Google VR meer als tussenstap ziet, terwijl AR het einddoel zou zijn. Dit komt omdat AR volgens Google uiteindelijk een veel grotere markt zal vormen. De meeste mensen zouden er niet op zitten te wachten om logge, prijzige headsets als de Oculus Rift en HTC Vive aan te schaffen en op te zetten, en daar valt natuurlijk iets voor te zeggen. Daarom zou Google augmented reality als een belangrijkere techniek zien om in te investeren. Vooralsnog is vr een leuke manier om video`s te bekijken en games te spelen, terwijl AR allerlei mogelijkheden schept voor op de werkvloer en doorsnee gebruikers.

WhatsApp voegt end-to-end-encryptie voor alle communicatie toe

end-to-end encryptie whatsapp

Vanaf nu zijn je gesprekken in WhatsApp extra veilig. WhatsApp heeft namelijk end-to-end-encryptie aan alle berichten toegevoegd. Met end-to-end-encryptie kan niemand anders dan de verzender en de ontvanger een bericht lezen. Zelfs WhatsApp zelf kan niet stiekem meelezen en informatie ook niet doorgeven als bijvoorbeeld de overheid er naar vraagt. Deze versleuteling van berichten was al actief voor één op één gesprekken, maar geldt nu voor alle vormen van communicatie, zoals groepsgesprekken, telefoongesprekken via de app en foto`s. De end-to-end-encryptie wordt enkel ingeschakeld bij gesprekken tussen mensen die de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebben.

Android 6.0 groeit door: aantal gebruikers in maand tijd verdubbeld

blackberry priv marshmallow

Google heeft nieuwe adoptiecijfers vrijgegeven, waaruit blijkt dat Android 6.0 (Marshmallow) momenteel op 4,6 procent van alle Android-toestellen draait. Dit is twee keer zoveel dan een maand geleden, toen het nog op 2,3 procent stond. Android 6.0 groeit dus door, al zal het nog even duren voordat het besturingssysteem op kan tegen de aantallen van andere Android-versies. Vaak duurt het een jaar voordat een nieuwe Android-versie de grootste wordt. Android Lollipop (5.0 en 5.1) is met 35,8 procent nog steeds de populairste Android-versie. Ondanks de kleine daling naar 33,4 procent, blijft ook Android 4.4 (KitKat) enorm populair.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu