Android nieuws #14: Motorola Moto G6 en Huawei P20 Pro review

Wouter Nijsen
7 april 2018, 14:16
3 min leestijd
Android nieuws #14: Motorola Moto G6 en Huawei P20 Pro review

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo onthult Motorola Moto G6 mogelijk op 19 april

motorola moto g6 specs

Op 19 april is het zo ver: dan kondigt Lenovo waarschijnlijk de nieuwe G6-serie aan tijdens een event. Het evenement vindt plaats in de Braziliaanse stad São Paulo, zo meldt de website AndroidPit. Veel verrassingen gaan we 19 april echter niet krijgen. Alle specificaties van de Moto G6, duurdere Moto G6 Plus en goedkopere Moto G6 Play zijn immers al gelekt. Ook kwamen onlangs officiële productfoto’s naar buiten. Het enige waar nog onduidelijkheid over bestaat, zijn de adviesprijzen en de releasedata.

→ Lees verder over de onthulling van de Moto G6-serie

Geen updates meer voor Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Android Oreo-update

Op een supportpagina van Samsung is te zien dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge niet meer op het lijstje staan om updates te ontvangen. De toestellen ontvingen geruime tijd maandelijks een beveiligingsupdate, maar hoeven nu helemaal niet meer te rekenen op patches. Echt opvallend is dat niet: de Galaxy S6 en S6 Edge verschenen in april 2015 en kregen sinds die tijd regelmatig updates. Met een updateperiode van zo’n drie lang heeft Samsung de Galaxy S6 behoorlijk lang ondersteund. Doorgaans krijgen high-end Android-smartphones twee jaar lang updates, al verschilt dit per fabrikant.

→ Lees verder over de updates van de Galaxy S6 en S6 Edge

Huawei P20 Pro review: drie camera’s en lange adem

Huawei P20 Pro review

Tijdens een evenement in Parijs kondigde Huawei de P20 Pro aan, de eerste smartphone die maar liefst drie camera’s achterop heeft. Ceo Richard Yu besteedde dan ook het grootste deel van de aankondiging aan dit toestel, dat op vrijwel ieder gebied hoge ogen lijkt te gooien. Huawei heeft de P20 Pro uitgerust met drie verschillende sensoren aan de achterkant. Deze opstelling bestaat uit een zwartwitcamera voor detail, een sensor voor kleurinformatie en een telelens om optisch te zoomen. In deze review lees je meer over de prestaties van de camera en wat de verschillende sensoren precies toevoegen.

→ Lees verder in de uitgebreide Huawei P20 Pro review

Opinie: de vier grootste OnePlus-irritaties na vier jaar OnePlus

OnePlus-problemen

Hoewel OnePlus inmiddels moeilijk weg te denken is uit de mobiele wereld, is het Chinese bedrijf eigenlijk nog piepjong. De OnePlus One werd op 23 april 2014 officieel onthuld, deze maand precies vier jaar geleden. Inmiddels heeft het bedrijf zeven overwegend geslaagde smartphones uitgebracht, met de achtste (de OnePlus 6) gepland voor later deze maand. Dat betekent echter niet dat er geen ruimte voor verbetering is. Dit zijn onze vier grootste irritaties, waarvan we hopen dat OnePlus ze binnen nog eens vier jaar heeft opgelost.

→ Lees verder over in ons opinie-artikel over OnePlus

‘Nieuw HTC-vlaggenschip verschijnt in mei, voorzien van vier camera’s’

HTC U11 Life review

Hoewel we dit jaar nog maar weinig van HTC gehoord hebben, betekent dat niet dat het bedrijf geen plannen hebben. Het Taiwanese bedrijf onthult volgens bronnen in mei de HTC U12 Plus, een vlaggenschip voorzien van vier camera’s. De HTC U12 Plus beschikt volgens de bron over een groot 6 inch-scherm. Het is onbekend of het om een voorkantvullend, randloos display gaat zoals de concurrentie biedt. HTC introduceerde onlangs al de randloze HTC Desire 12 en Desire 12 Plus. Het toestel heeft mogelijk een relatief forse accu van 3420 mAh. Aan de achterkant is dat een combinatie van 16 en 12 megapixel, voorop vind je twee keer 8 megapixel.

→ Lees verder over de aankondiging van de HTC U12 Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu