Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android-nieuws #14: Nieuwe Nokia’s, einde van LG en Google I/O 2021 aangekondigd

Michel van 't Klaphek
10 april 2021, 16:18
2 min leestijd
Android-nieuws #14: Nieuwe Nokia’s, einde van LG en Google I/O 2021 aangekondigd

Veel Android-nieuws afgelopen week. Nokia heeft nieuwe smartphones aangekondigd en gaat een anders koers varen. LG gooit juist de handdoek in de ring en op 18 mei vindt een van de belangrijkste Android-evenementen van het jaar plaats. Dit is in het kort het belangrijkste Android-nieuws van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Nokia-smartphones én strategie

nokia g10

Het is een tijdje stil geweest rondom HMD Global, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Nokia-smartphones. Daar komt nu verandering is met de aankondiging van vier nieuwe toestellen. Het bedrijf introduceert ook een nieuwe naamgeving voor smartphones. Waar telefoons voorheen werden uitgebracht als bijvoorbeeld de Nokia 3.4Nokia 5.4 en Nokia 8.3 5G, heeft de fabrikant nu verschillende ‘series’: X, G en C.

Lees verder over de nieuwe Nokia-smartphones

LG stopt met smartphones

LG smartphones

Het doek is gevallen voor de smartphonetak van LG. Het bedrijf trekt zich terug uit de markt en schrapt al haar aankomende telefoons. Dat is jammer, want het bedrijf had enkele interessante (en innovatieve) smartphones in de pijplijn. Gelukkig belooft LG wel haar huidige collectie high-end-toestellen te blijven ondersteunen met updates.

Lees verder over het updatebeleid van LG

Google I/O 2021 vindt online plaats van 18 tot en met 20 mei

Google I/O 2021 datum

Google heeft de datum van I/O 2021 bekendgemaakt. Omcirkel 18 tot en met 20 mei maar alvast in je kalender, want dan vindt een van jaarlijks belangrijkste evenementen voor Android-fans plaats. Vorig jaar sloeg Google vanwege de pandemie over, maar de 2021-editie vindt geheel online plaats en is gratis. We verwachten onder meer de opvolger van Android 11 en nieuwe Pixel-smartphones te zien tijdens Google I/O 2021.

Lees verder over Google I/O 2021

WhatsApp gaat overstappen makkelijker maken

Verzendlijst WhatsApp

WhatsApp krijgt in de toekomst een functie om chats over te zetten van iOS naar Android. Hierdoor kun je gemakkelijk overstappen naar een ander besturingssysteem zonder dat je je chatgeschiedenis kwijt bent. De website WABetaInfo, die regelmatig nieuwe functies voor de populaire chat-app ontdekt en hierover schrijft, heeft een screenshot gedeeld waarop de functie te zien is.

Lees verder over het overzetten van WhatsApp-chats

Google Nest Hub in Nederland te koop

google nest hub 2

De nieuwe Google Nest Hub is in Nederland vanaf begin mei verkrijgbaar. Met het nieuwe slimme scherm zet Google vooral in op het beter kunnen bijhouden van slaap, betere audiokwaliteit en een lagere prijs. De tweede generatie van het slimme schermpje werd half maart al gepresenteerd, is hier te koop vanaf 4 mei en kost 99,99 euro. Daarmee is de nieuwe Hub tientallen euro’s goedkoper dan zijn voorganger, die op de markt kwam voor 129 euro.

Lees verder over de Google Nest Hub in Nederland
En check de verschillen tussen de Google Nest Hub en Nest Hub 2

Video van de week: Samsung Galaxy A52 review

Samsung Galaxy A52 review: de nieuwe verkoophit van Samsung?
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu