De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android nieuws #15: Android N, HTC 10 en de volgende Google Glass

Redactie
16 april 2016, 11:33
3 min leestijd
Android nieuws #15: Android N, HTC 10 en de volgende Google Glass

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Android N Developer Preview 2

Android N Developer Preview 2

De tweede versie van de Android N Developer Preview is nu te downloaden. Developer Preview 2 zal onder andere betere prestaties leveren door Vulkan, een nieuwe 3D Rendering API. Deze API geeft app-makers te mogelijkheid om de gpu van het toestel aan te spreken om zo zware apps soepeler te laten draaien. Developer Preview 2 voegt ook shortcuts aan apps toe. Dit is vergelijkbaar met 3D Touch voor iOS. Via het icoontje om de app te starten kun je shortcuts vinden voor specifieke acties in de app. Daarnaast zien menselijke emoji er beter uit en worden er flink wat bugs opgelost.

HTC 10 officieel: nieuw vlaggenschip met verbeterde specs

htc 10 camera

Zoals verwacht werd deze de HTC 10 officieel onthuld. Opvallend aan de HTC 10 is het 5,2 inch-scherm, dat een resolutie heeft van 2560 bij 1440 pixels. Hiermee is de HTC 10 de eerste HTC-smartphone met een QHD-scherm. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 820-chip van Qualcomm en een quadcore-processor, die verder wordt bijgestaan door 4GB RAM. Standaard is er 32GB aan opslagruimte aanwezig, dat middels een micro-sd-kaartje uitbreidbaar is tot maximaal 2TB. Verder beschikt de HTC 10 over Android 6.0 (Marshmallow) met een versimpelde versie van Sense en een 3000 mAh-accu.

Lees ook: HTC 10 vs HTC One M9: toptoestellen vergeleken

LG G5 review: modulair vlaggenschip maakt indruk

LG G5 review

Waar de vlaggenschepen van Samsung en HTC het veilig spelen door voort te borduren op hun voorganger, zoekt LG met de G5 de vernieuwing. Met de LG G4 introduceerde het bedrijf de leren achterkant en bracht het de micro-sd-slot en verwisselbare accu terug. De nieuwe G5 is weer iets compleet anders: een toestel met een deels modulair design dat diverse mogelijkheden biedt, en een metalen behuizing. Dit maakt voor een uitstekende smartphone, die wel een aantal minpuntjes heeft. Vooral de behuizing en de accuduur van de smartphone vallen tegen, terwijl we te spreken zijn over de camera en software. In onze uitgebreide LG G5 review lees je er alles  over.

`Europese Commissie dient binnenkort aanklacht in tegen Google`

europa

De Europese Commissie staat op het punt om een officiële aanklacht tegen Google in te dienen. Het bedrijf zou zich met Android schuldig maken aan machtsmisbruik. Volgens bronnen van Bloomberg heeft de Europese Unie mensen die een klacht over Google in willen dienen 24 uur de tijd gegeven om bewijsstukken te censureren. Een sterke aanwijzing dat een formele aanklacht niet lang meer op zich laat wachten. De aanklacht is het gevolg van een onderzoek dat de Europese Commissie een jaar geleden begon. Android is gratis beschikbaar voor smartphone- en tabletfabrikanten, maar hiervoor moeten ze wel een formulier ondertekenen. Hierin staat onder meer dat ze alleen de Play Store mogen gebruiken en er ook een aantal Google-apps standaard op het apparaat geïnstalleerd moeten staan.

Facebook gaat de volgende Google Glass maken

facebook google glass

Tijdens de jaarlijkse F8 Developer Conference liet Facebook-ceo Mark Zuckerberg weten waar het bedrijf zich de komende tien jaar op gaat richten. Eén van die dingen is de slimme bril. Deze technologie komt niet uit het niets, maar is volgens Zuckerberg een logische voortzetting van wat we nu met de Oculus Rift en Gear VR zien. Na de goede reacties op de huidige brillen, stelt Zuckerberg dat de brillen steeds kleiner en kleiner worden en dat we uiteindelijk iets hebben dat er uit ziet als een normale bril. Dat is het moment dat deze technologie een onderdeel kan worden van ieders leven.  Voorheen was enkel Google serieus bezig met het creëren van een slimme bril. Met Google Glass werd er een extra schermpje aan een normale bril toegevoegd, waar allerlei informatie op getoond kon worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu