Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #15: Bixby uitgesteld en iDeal in Google Play

Rick van der Veer
15 april 2017, 18:49
3 min leestijd
Android nieuws #15: Bixby uitgesteld en iDeal in Google Play

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een ontwikkeling mist. In dit overzicht vind je de belangrijkste nieuwtjes van week 15.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk: binnenkort betalen met iDeal in de Google Play Store

Android nieuws

De Google Play Store krijgt eindelijk ondersteuning voor betalingen via iDeal. Dat maakt het een stuk makkelijker om apps of games te kopen. Google bevestigt dat het de functie op dit moment aan het testen is, maar kan geen indicatie geven wanneer deze voor iedereen beschikbaar is. “We zijn inderdaad aan het testen met iDeal in de Play Store,” zo laat woordvoerder Rachid Finge weten. Over de definitieve release is Finge nog wat vaag: “Als het klaar is.” Gebruikers die de functie al zien, zeggen dat ze de keuze krijgen uit betalen via iDeal bij vrijwel alle grote banken. Het is onduidelijk of betalen via al deze banken al naar behoren werkt, aangezien Google aangeeft dat de functie nog getest wordt.

→ Lees meer over iDeal in de Play Store

‘Stembesturing Bixby pas beschikbaar na launch Galaxy S8’

Android nieuws

De slimme Galaxy S8-assistent Bixby is voorlopig nog wat minder slim. Samsung heeft aangekondigd dat de stembesturing pas later beschikbaar is. Samsung stelt Bixby Voice pas ‘later dit voorjaar’ beschikbaar. In zijn aankondiging richt de fabrikant zich specifiek op de Amerikaanse markt, maar vermoedelijk moeten ook andere landen langer op de assistent wachten. Het is nog onbekend wanneer de functionaliteit precies wordt ingeschakeld. Bixby is één van de belangrijkste onderdelen van de Galaxy S8. Op de zijkant van het toestel zit een fysieke knop waarmee de assistent op elk moment geopend kan worden.

→ Lees meer over de Galaxy S8 stembesturing

Met deze Android O-verbeteringen beschermt Google je privacy

Android nieuws

Google voert in Android O echter verschillende aanpassingen door om jouw gegevens net iets beter te beschermen. Daarmee wil Google drie dingen bereiken. Ontwikkelaars krijgen iets minder persoonlijke informatie, jij als gebruiker kan makkelijker de vrijgegeven data resetten en je krijgt op de lange termijn meer controle over de info die je deelt. De belangrijkste verandering is dat ontwikkelaars in Android O geen toegang meer krijgen tot de device identifier van je camera of bluetooth-apparaten. In plaats daarvan krijgen apps enkel toegang tot een zogenaamd ‘advertising ID’.

→ Lees meer over privacy in Android O

LG mogelijk voor rechter om problemen Nexus 5X, LG G4 en G5

Android nieuws

LG moet binnenkort voor de Amerikaanse rechtbank verschijnen na klachten over productieproblemen bij verschillende vlaggenschepen. Onder andere de Nexus 5X, de LG G5 en de LG G4 starten bij verschillende gebruikers eindeloos opnieuw op. Het Amerikaanse advocatenkantoor Girard Gibbs, LLP spande vorige maand een rechtszaak aan tegen LG. De advocaten gaven aan verschillende klachten te hebben ontvangen van gebruikers van de LG G4 en de LG V10. Het advocatenbureau heeft zijn klacht nu uitgebreid om ook ruimte te bieden voor LG Nexus 5X en G5-gebruikers. LG zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op de aanklacht. De fabrikant heeft tot 8 mei de tijd om dat te doen, zo heeft de rechter besloten, anders gaat de rechtszaak van start.

→ Lees meer over de LG G5 bootloop

Nieuwe malware in Google Play richt zich op (Nederlandse) banken

Android nieuws

In de Play Store is een nieuwe kwaadaardige app opgedoken die zich richten op het overnemen van bank-apps. Doorgaans worden gevaarlijke apps door Google automatisch onderschept. Het bedrijf zegt continu alle apps in de Play Store te scannen op gevaarlijke code. Deze controles zijn blijkbaar niet grondig genoeg, want Securify ontdekte een nieuw stukje malware die al enkele dagen in de Play Store te vinden is. Het zou gaan om Funny Videos 2017. De app is op 8 april voor het laatst bijgewerkt; vermoedelijk werd toen ook de malware toegevoegd. De app zou 1000 tot 5000 keer gedownload zijn en heeft daarmee al een relatief groot aantal gebruikers getroffen. Ter vergelijking: de Chrysaor-malware die onlangs werd ontdekt had in enkele maanden slechts 30 gebruikers getroffen, en is verwijderd door Google. De ontwikkelaars van de app zouden zich richten op een groot aantal bank-apps wereldwijd, waaronder de apps van enkele Nederlandse banken.

→ Lees meer over de bank-apps malware

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu