Android nieuws #15: LG G7 ThinQ en mogelijke nieuwe Chromecast

Wouter Nijsen
14 april 2018, 14:11
3 min leestijd
Android nieuws #15: LG G7 ThinQ en mogelijke nieuwe Chromecast

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

LG onthult G7 ThinQ op 2 mei, officiële persrender gelekt

lg g7

LG bevestigt het bestaan en de naam van de G7 ThinQ in een persbericht, waarin ook te lezen is dat de smartphone op 2 mei wordt onthuld. De presentatie vindt plaats in New York, terwijl voorgaande LG-vlaggenschepen vaak tijdens het MWC werden aangekondigd. Wanneer het toestel vervolgens in de winkels ligt, is onduidelijk, maar een release eind mei of begin juni lijkt aannemelijk. Tegelijk heeft website Android Headlines een officiële render (zie hiernaast) van de telefoon gepubliceerd. Op de afbeelding zijn de vijf kleuren te zien, maar ook het voorkantvullende scherm met een notch. Dit is de kleine uitsnede aan de bovenkant van het scherm.

→ Lees verder over de render en onthulling van de LG G7

‘Android-fabrikanten liegen over beveiligingspatches op smartphones’

beveiliging

Dat zeggen Karsten Nohl en Jakob Lell, twee beveiligingsonderzoekers, naar aanleiding van uitgebreid onderzoek onder 1200 smartphones van meer dan twaalf fabrikanten. Toestellen van de Chinese merken TCL (bekend van de recente BlackBerry-telefoons) en ZTE komen er het slechtst vanaf. Gemiddeld zijn meer dan vier van de 200 patches, die volgens de makers wel geïnstalleerd zijn, niet aanwezig. Google, Sony, Samsung en Wiko komen relatief goed uit de test. Zij hielden zich (bijna) volledig aan hun woord en misten in het ergste geval één patch. In de middenmoot vinden we onder meer OnePlus en Nokia terug.

→ Lees verder over Android-fabrikanten die liegen over patches

Android TV-stick gelekt: drie vragen over de mogelijke nieuwe Chromecast beantwoord

Nieuwe Chromecast 2018

Google werkt mogelijk aan een Android TV-stick. Dat blijkt uit beelden van het apparaatje die zijn opgedoken bij de FCC, een Amerikaanse keuringsinstantie. De bijgevoegde tekst suggereert dat het gaat om een hdmi-stick met Android TV erop, en dat deze 4K-video kan streamen op televisies. Eén van de afbeeldingen toont ook een afstandsbediening, die onder andere voorzien is van een Google Assistant-knop. Het suggereert dat Google aan een verbeterde versie van de Chromecast werkt, die apps kan afspelen en met de stem bediend kan worden. Daarmee is het mogelijk een alternatief voor de Amazon Fire Stick, een vergelijkbaar apparaatje dat op Amazon-software voor televisies loopt.

→ Lees verder over de mogelijke opvolger van de Chromecast

LG gaat sneller Android-updates uitbrengen, binnenkort Oreo voor G6

LG G6 Face Print-update

LG heeft een nieuwe divisie geopend, die ervoor moet zorgen dat er sneller Android-updates worden ontwikkeld en uitgebracht voor smartphones van het bedrijf. Het gaat om het Software Upgrade Center, dat vanuit Zuid-Korea ervoor moet zorgen dat er sneller en consistenter updates voor LG-smartphones verschijnen. Het Software Upgrade Center gaat zich allereerst richten op de Android Oreo-update voor de LG G6, het high-end toestel dat vorig jaar werd uitgebracht. In een persbericht laat LG weten dat de update later deze maand verschijnt.

→ Lees verder over de snellere updates van LG

Android 8.0-update voor Galaxy Note 8 rolt uit in Nederland

Nederlandse gebruikers met een ‘unbranded’ exemplaar van de Samsung Galaxy Note 8, die niet in combinatie met een abonnement van een provider is gekocht, kunnen eindelijk Android Oreo downloaden. De update werd onlangs al vrijgegeven bij twee Nederlandse providers. Het updatebestand weegt zo’n 1,4GB, waardoor het slim is om ‘m alleen via een wifi-verbinding binnen te halen. Met de update krijg je toegang tot alle nieuwe functies van Android 8.0 op je Galaxy Note 8. Zo is er een picture-in-picture-modus toegevoegd, zodat je video’s kunt kijken vanuit iedere app, en worden notificaties gegroepeerd in kanalen.

→ Lees verder over de Android 8.0-update voor de Galaxy Note 8 in Nederland

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu