De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #15: Samsung Galaxy A-serie en Google Maps-advertenties

Wouter Nijsen
13 april 2019, 14:19
3 min leestijd
Android nieuws #15: Samsung Galaxy A-serie en Google Maps-advertenties

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Samsung introduceert Galaxy A80 met kantelbare camera

Samsung Galaxy A80 officieel

Samsung breidt zijn Galaxy A-reeks vandaag uit met vijf nieuwe toestellen, waarvan de Galaxy A80 het middelpunt is. De Android-smartphone valt op met een groot 6,7 inch-scherm, een flinke accu die je sneller kan opladen dan de Galaxy S10 en een driedubbele, draaibare camera. Het 6,7 inch amoled-scherm van de Galaxy A80 vult vrijwel de hele voorkant. Enkel onderaan zit een smalle zwarte balk. Het toestel heeft geen notch of cameragat. In plaats daarvan kun je de camera achterop ook voor selfies gebruiken. Open je de selfiemodus van de camera-app, dan kantelt een deel van de achterkant automatisch omhoog zodat de boven de rest van het beeld uitsteekt.

→ Lees verder over de aankondiging van de Galaxy A80, of check de preview van de Galaxy A80

Samsung Galaxy A10 en A20e onthuld: goedkoopste Galaxy A-toestellen ooit

Samsung Galaxy A10

De Samsung Galaxy A10 is vanaf mei te koop in Nederland, voor 150 euro. De Galaxy A20e is hier zelfs al vanaf eind april verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 179 euro. Ze worden verkocht naast de Galaxy A40 van 249 euro en Galaxy A50 van 349 euro, die al sinds vorige maand verkrijgbaar zijn. Hoewel andere smartphones in de Galaxy A-reeks zijn uitgerust met een amoled-scherm, hebben zowel de Galaxy A10 als de A20e slechts een tft-scherm. Wel is dat beeld voorkantvullend, met slechts een kleine inkeping bovenaan het beeld voor de selfiecamera.

→ Lees verder over de aankondiging van de Galaxy A10 en A20e of check de uitgebreide Galaxy A10 preview

‘Google Maps krijgt meer advertenties’: dit kun je verwachten

Google Maps-advertenties

Google Maps vierde onlangs zijn veertiende verjaardag, en de navigatiedienst kent inmiddels honderden miljoenen gebruikers wereldwijd. Toch levert Maps Google relatief weinig geld op: de fabrikant houdt zich aardig in met het plaatsen van advertenties. Daar komt binnenkort mogelijk verandering in. Het zakenblad sprak met de zoekgigant over de navigatiedienst. Er zouden serieuze plannen zijn om meer advertenties toe te voegen aan Maps. Dat wordt weloverwogen gedaan: de reclame mag niet in de weg zitten, en mag de privacy van de gebruikers niet teveel aantasten.

→ Lees verder over de advertenties in Google Maps

Disney+ komt eraan: Netflix-concurrent krijgt Star Wars, Marvel en meer

Disney Plus officieel

Disney pakte het anders aan dan Apple, dat eerder dit voorjaar zijn tv-dienst groots aankondigde met bekende acteurs. De filmstudio pakte uit met adverteerders, investeerders en filmmakers. Hoewel het nog om een prototype van een app gaat, is al goed te zien hoe de dienst later dit jaar gaat werken. De dienst is vanaf 12 november beschikbaar in de Verenigde Staten voor 6,99 dollar per maand. Voor een jaar betaal je 69,99 dollar, omgerekend zo’n 60 euro. Naar verwachting komt de dienst dit najaar ook in West-Europa uit, al is een concrete datum voor Nederland nog niet bekend.

→ Lees verder over de onthulling van Disney+

‘Samsung brengt Galaxy Note 10 in twee schermformaten uit’

samsung galaxy note 9-camera problemen

Het Zuid-Koreaanse ETNews meldt dat de Samsung Galaxy Note 10 in twee formaten komt. Samsung zou voor eenzelfde aanpak kiezen als met zijn huidige Galaxy S-reeks, door ook een kleiner model uit te brengen. De ‘compactere’ variant van de Note 10 zou een 6,28 inch-scherm hebben. Het grotere, basismodel heeft een display van 6,75 inch. Ter vergelijking: de Galaxy Note 9 van vorig jaar heeft een 6,4 inch-scherm. Daarnaast zou de fabrikant van plan zijn om van beide modellen ook een 5G-variant te maken, waardoor er in totaal vier Galaxy Note 10-telefoons moeten komen.

→ Lees verder over de versies van de Galaxy Note 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu