Het beste Android-nieuws: Motorola, Netflix en nieuwe Samsung-telefoon

Wouter Nijsen
16 april 2022, 16:09
4 min leestijd
Het beste Android-nieuws: Motorola, Netflix en nieuwe Samsung-telefoon

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Heb je afgelopen week niet alles kunnen volgen? Dan is dit jouw overzicht. Aan de hand van de belangrijkste Android-nieuwtjes praten we je weer helemaal bij.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G52 volgende maand naar Nederland voor 249 euro

motorola moto g52 officieel

De Motorola Moto G52 dook al op in geruchten en is nu officieel uit de doeken gedaan. De telefoon volgt de Moto G51 op, al is deze smartphone pas een paar maanden oud. De G51 is sinds januari dit jaar in Nederland verkrijgbaar en nu dus alweer ‘verouderd’. De nieuwe Moto G52 is met een adviesprijs van 249 euro bij verschijning wel drie tientjes goedkoper dan zijn voorganger. De Moto-smartphone is vanaf medio mei beschikbaar en verschijnt in drie kleuren: grijs, blauw en wit. De smartphone is – ondanks het grote 6,6 inch-scherm – opvallend licht (169 gram). Ook is de behuizing relatief dun (7,99 millimeter), wat de G52 een slanke smartphone maakt.

→ Lees verder over de aankondiging van de Motorola Moto G52

Samsung Galaxy M23 gespot bij Nederlandse webshop: 289 euro

Samsung Galaxy M23 5G

Samsung verkoopt tientallen miljoenen smartphones per jaar en biedt keuze uit allerlei verschillende telefoonlijnen. Zo zijn er de Galaxy S-toestellen, kun je denken aan de Z-lijn of natuurlijk de populaire Galaxy A-serie. Ook is er nog de Galaxy M-lijn en daarvan is nu een nieuw toestel te koop in Nederland. Het gaat om de Samsung Galaxy M23, die over de digitale toonbank gaat voor 289 euro. Android Planet heeft het toestel gespot bij webwinkel Otto. De levertijd bedraagt enkele dagen en je kan kiezen uit meerdere kleuren: zilver, donkergroen en oranje. Op de site van Samsung zelf zijn alleen nog de Galaxy M52 5G en Galaxy M22 te vinden. Of en wanneer we daar ook de M23 5G gaan zien, is nog de vraag.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy M53 in Nederland

Vind je een Netflix-serie écht goed? Geef hem dan een dubbele duim

Netflix dubbele duim

Films en series kunnen slecht, matig, goed of geweldig zijn. In het geval van een goede film of serie tik je waarschijnlijk op de duim-omhoog-knop; hiermee laat je blijken dat je met plezier hebt gekeken. Er zijn echter films en series die je bij je lurven grijpen en je niet meer loslaten. Producties waar je ‘s nachts over droomt en aanraders die je aan al je vrienden en familieleden geef. Voor deze films en series komt Netflix met iets nieuws: de dubbele duim omhoog. De dubbele duim komt naast de bestaande duim omhoog en duim omlaag te staan. Het is een veel aangevraagde toevoeging, aldus Netflix. Op basis van de dubbele duim kan Netflix nog beter inschatten welke films en series jij niet mag missen.

→ Lees verder over de dubbele duim van Netflix

Officieel: OnePlus onthult op 21 april nieuwe ‘Ace’-smartphone

oneplus ace

OnePlus laat weten dat volgende week, op donderdag 21 april, de presentatie van een nieuwe smartphonelijn plaatsvindt. De OnePlus Ace, zoals de telefoon gaat heten, wordt dan gelanceerd. Van het toestel zijn al de eerste beelden en specificaties gelekt, maar er is ook nog het één en ander onduidelijk. Zoals je op de foto hieronder ziet, heeft de OnePlus Ace een behuizing met platte zijkanten en geen alert slider. Laatstgenoemde is een kenmerkende feature van OnePlus-telefoons, waarmee je gemakkelijk schakelt tussen geluidsprofielen. Ook zien we drie camera’s achterop en lijkt een gedeelte van de achterkant een geribbelde afwerking te hebben.

→ Lees verder over de onthulling van de OnePlus Ace

‘Dit is de Motorola Edge 30: officiële afbeeldingen zijn gelekt’

motorola edge 30 afbeeldingen

Motorola staat niet stil en brengt regelmatig nieuwe smartphones uit. Zo kwam het bedrijf onlangs met de Moto G22 en Moto G52 en mogelijk wordt binnenkort ook de Edge 30 gepresenteerd. De Edge 30 lijkt een afgeslankte versie van de Edge 30 Pro te worden, een smartphone die in februari werd uitgebracht in Nederland. Het design is vergelijkbaar, met bijvoorbeeld een camera-eiland met drie lenzen onder elkaar. De Motorola Edge 30 moet in verschillende kleuren verschijnen en de vingerafdrukscanner zit naar verwachting aan de zijkant. Bij de Edge 30 Pro koos Motorola immers ook voor een scanner aan de rechterzijkant, in de aan/uit-knop. Verder bevat het scherm dunne randen.

→ Lees verder en bekijk de gelekte Motorola Edge 30-afbeeldingen

Video van de week: alles over ViaPlay

ViaPlay: deze 5 dingen moet je weten
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu