De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #16: Google I/O 2016 en Android N breidt uit

Redactie
23 april 2016, 13:18
3 min leestijd
Android nieuws #16: Google I/O 2016 en Android N breidt uit

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2016 focust zich meer dan ooit op virtual reality

Google I/O 2016

Google heeft een deel van het tijdschema van Google I/O 2016 onthuld, zodat we nu al voorzichtig kunnen opmaken welke thema`s er dit jaar centraal staan. Veel mensen hebben 2016 al uitgeroepen tot het jaar van virtual reality, en ook Google lijkt hier een steentje aan bij te dragen met VR-sessies. Op het schema is te zien dat er zeven panels zijn die volledig in het teken staan van virtual reality. Aan de titel te zien is de sessie genaamd `Google`s Vision for VR` een interessante om te volgen. Hier krijgen we te horen wat Google gebouwd heeft, welke lessen daar uit geleerd zijn en waar Google naartoe wil met virtual reality. Clay Bavor, Googles hoofd van de nieuwe VR-divisie, zal deze presentatie geven.

Politie ontevreden over Galaxy S5 als diensttelefoon

politie galaxy s5

Sinds  medio 2015 krijgen alle politieagenten in Nederland een zwaar beveiligde Samsung Galaxy S5 als diensttelefoon. Door de inzet van deze smartphone behoort het ouderwetse papierwerk tot het verleden. Nu de toestellen al een tijdje uit zijn en doordat de beveiliging én meegeleverde politiesoftware erg zwaar is, lijkt het toestel bij de meeste agenten op zijn retour. Agenten klagen namelijk massaal over de matige accuduur, waardoor het toestel in sommige gevallen niet het einde van de dienst haalt. De Galaxy S5 is volgens velen ook erg traag en werken op het toestel werken lijkt meer tijd te kosten dan dat het bespaart.

Sony brengt Android N Developer Preview uit voor Xperia Z3

sony xperia z3+ review

Sony heeft de Developer Preview van Android N beschikbaar gemaakt voor de Xperia Z3. Het is de eerste keer dat een niet-Nexus-toestel een testversie van Android kan installeren. Eerder deze maand doken er al hints op dat de Android N Developer Preview ook naar andere toestellen zou komen, en die zijn vandaag bevestigd. Sony en Google hebben namelijk een testversie van N uitgebracht voor de Xperia Z3, die gebruikers handmatig kunnen flashen op het toestel. De installatie van de software verloopt niet – zoals bij Nexus-toestellen – via het officiële bètaprogramma van Google, maar via de desktop-app Xperia Companion.  Het is niet duidelijk of de testversie van  Android N straks ook voor  andere Sony-toestellen wordt uitgebracht.

Zo hard groeide Google Play in zes jaar tijd

googleplay

Het aantal apps in Google Play blijft in rap tempo groeien en er worden er ook steeds meer uit Googles app-winkel gedownload. Een nieuw onderzoek van Sensor Tower laat precies zien hoe Google Play door de jaren heen is gegroeid. Het onderzoek  bekijkt de Google Play groei in de periode van december 2009 tot en met februari 2016. Hieruit blijkt dat in het eerste kwartaal van 2016 er maar liefst 11,1 miljard apps werden gedownload. Dit is een stijging van 6,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. WhatsApp, Facebook en Facebook Messenger voeren de lijst aan met populairste apps, al is Snapchat ook bezig met een opmars. Fotografie-apps groeiden met 20 procent in het eerste kwartaal van 2016 het snelst. Games groeiden met minder dan 1 procent maar zijn met afstand de grootste categorie in app-winkel.

`HTC-smartphones ontvangen het snelst Android-updates`

htc 10

De Consumentenbond heeft een onderzoek uitgevoerd naar de snelheid waarop fabrikanten updates voor Android uitrollen. HTC-toestellen zouden het snelste een update naar de nieuwste Android-versie ontvangen. Reden van het onderzoek was de trage updates naar Android 6.0 (Marshmallow). “Van alle toestellen die de Consumentenbond de laatste 2 jaar heeft getest, heeft slechts 16 procent Android 6.0 Marshmallow“, aldus de Consumentenbond. Het onderzoek omvat smartphones die de Consumentenbond in de periode van april 2014 tot een deel van april 2016 heeft getest. 42 procent van de geteste HTC toestellen op Android 6.0 en ligt dit percentage bij Motorola en LG op 27 procent. Samsung staat op de vierde plaats met 21 procent.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu