Android nieuws #16: Galaxy S8 review en ‘knijpbare’ HTC U

Wouter Nijsen
22 april 2017, 18:45
3 min leestijd
Android nieuws #16: Galaxy S8 review en ‘knijpbare’ HTC U

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een ontwikkeling mist. In dit overzicht vind je de belangrijkste nieuwtjes van week 16.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 review: beeldschone koning onder de smartphones

Samsung Galaxy S8 review

Vorig jaar wist Samsung vriend en vijand te verrassen met de Galaxy S7, een vlaggenschip dat uitblonk op zowat alle vlakken. Het heldere, kleurrijke scherm, de ongekend goede camera, de slanke waterdichte behuizing: dichter bij perfectie was Samsung nog nooit gekomen. Het Koreaanse bedrijf stak met kop en schouders boven de concurrentie uit. Hardop vroegen we ons af hoe Samsung zijn topmodel nog verder kon verbeteren. We hebben de nieuwe Samsung Galaxy S8 de laatste weken uitgebreid getest en in de review lees je onze bevindingen.

→ Lees verder in de Samsung Galaxy S8 review

HTC onthult ‘knijpbare’ HTC U 11 op 16 mei

htc u aanraakgevoelig frame

HTC’s volgende vlaggenschip wordt op 16 mei officieel aangekondigd. De smartphone wordt om 8 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd officieel uit de doeken gedaan. De HTC U 11 is voorzien van knijpbesturing, door HTC omgedoopt tot ‘Edge Sense’. Door in de randen te knijpen, kun je apps opstarten of andere acties uitvoeren. Met de aanraakgevoelige zijkant is het bijvoorbeeld makkelijker om een foto te maken: je hoeft niet langer de knop op het scherm aan te tikken, maar knijpt gewoon in de zijkant.

→ Lees verder over de aankondiging van de HTC U

Google en Huawei aangeklaagd om accuproblemen Nexus 6P

nexus 6p-accuproblemen

Hoewel we blij zijn met de laatste generatie Nexus-smartphones, zijn de ouderdomsproblemen waar de toestellen onder lijden niet bepaald aantrekkelijk. Voornamelijk de Nexus 6P heeft problemen met zijn accu. De accu kan plots uitvallen en Google en Huawei lijken niet veel te doen om dit te verhelpen. Daarom hebben beide bedrijven nu een rechtszaak aan hun broek hangen. Deze rechtszaak gaat niet enkel om het bekende accuprobleem, maar ook om Nexus 6P-toestellen die in een bootloop raken en daardoor onbruikbaar worden. De aanklagers stellen dat mensen die contact opnemen met Google naar Huawei gestuurd worden, maar dat Huawei op zijn beurt niet erg behulpzaam is.

→ Lees verder over de accuproblemen van de Nexus 6P

Superverslavend: zo raken we verslingerd aan onze smartphone

smartphoneverslaving

Aan verschillende kanten wordt alarmerend gesproken over ons smartphonegedrag. Binnen twee maanden verschijnen er maar liefst drie boeken over het onderwerp. ‘On/Off’ van Sydney Vollmer gaat over onze afhankelijkheid van digitale technologie. ‘Is daar iemand’ van Wouter van Noort gaat over hoe obsessief smartphonegedrag ons leven beïnvloedt. En ‘Superverslavend’ van Adam Alter laat zien waarom smartphones, apps en social media zo verslavend zijn en wat we er aan kunnen doen.

→ Lees verder in ons achtergrondartikel over smartphoneverslaving

Gerucht: Galaxy Note 8 krijgt dubbele camera en groter scherm

galaxy note 8 camera

De Samsung Galaxy Note 8 beschikt over een dubbele camera achterop, zo claimt de goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo. Volgens Kuo wordt de Galaxy Note 8 Samsungs eerste smartphone met een dubbele camera achterop. Eén van de twee lenzen is dezelfde 12 megapixel-camera met dual pixel-sensor die nu al op de Galaxy S8 zit. De ander is een 13 megapixel-camera met telefotolens. Die zorgt voor 3x optische zoom. Zo kun je, net als op de iPhone 7 Plus, flink inzoomen met je foto’s zonder verlies in beeldkwaliteit.

→ Lees verder over de camera van de Galaxy Note 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu