Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #16: Moto G6, Moto E5 en Google’s Chat-app

Thomas Haenen
21 april 2018, 15:34
3 min leestijd
Android nieuws #16: Moto G6, Moto E5 en Google’s Chat-app

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Motorola onthult (eindelijk) Moto G6- en Moto E5-reeks

moto g6 officieel

Lenovo presenteerde de nieuwe Moto G6-toestellen op een event in Brazilië. De opvolger van de Moto G5 valt op door het voorkantvullende scherm, dat 5,7 inch meet, dunne randen heeft en een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Ook nieuw is de dubbele camera (12 + 5 megapixel), waarmee portretfoto’s en zwartwit-plaatjes gemaakt kunnen worden. De Moto G6 Plus heeft een groter 5,9 inch-scherm (2160 bij 1080 pixels) en heeft krachtigere hardware dan de reguliere G6.

De Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus zijn vanaf juni in Nederland te koop. De Moto E5 heeft los een adviesprijs van 149 euro, terwijl de Moto E5 Plus straks voor 189 euro verkocht wordt. Hoewel de Moto E5 net als zijn voorganger over een 5 inch-scherm beschikt, heeft het beeld nu een verhouding van 18 bij 9. De Moto E5 Plus is met zijn 6 inch-scherm een tikkeltje groter. Beide hebben flinke accu’s die moeiteloos meerdere dagen meegaan.

→ Lees alles over de Motorola Moto G6-serie en Moto E5-serie

Google komt met ‘Chat’, nóg een alternatief voor WhatsApp

Google Chat-app

Chat is de nieuwste berichtendienst van Google. Het is gebouwd rondom de RCS-standaard, de opvolger van sms. RCS staat door ‘Rich Communication Services’, en is de afgelopen jaren door providers en technologiebedrijven ontwikkeld. Google is het eerste techbedrijf dat RCS volledig omarmt. Het is geen nieuwe app, maar wordt een onderdeel van de Android Berichten-app.

Met RCS kun je, zoals de naam al suggereert, veel uitgebreidere berichten sturen dan via sms. Zo ondersteunt RCS bijvoorbeeld het versturen van foto’s en video’s op hoge resolutie. Ook zijn er veel features die je voorheen alleen zag in chat-apps als WhatsApp. Zo is er ondersteuning voor groepsgesprekken en kun je zien wanneer iemand een bericht typt of jouw bericht ontvangt. De berichten worden verstuurd via je provider, maar qua functionaliteit zit alles straks op hetzelfde niveau als WhatsApp.

→ Alles over de releasedatum, kosten en meer van Google’s Chat-app

Samsung Galaxy S10 krijgt geen nieuw design’

Samsung Galaxy S9 thema aanpassen

Samsung kiest in 2019 voor het derde jaar op rij voor een ‘infinity display’ in zijn vlaggenschip, zo claimt The Bell. De Koreaanse site zegt van verschillende bronnen te hebben vernomen dat het bedrijf geen groot redesign heeft gepland voor de Galaxy S10. De smartphone krijgt zelfs hetzelfde 5,8 inch-schermformaat als de Galaxy S9, terwijl de Galaxy S10 Plus straks mogelijk een iets groter scherm van 6,3 inch heeft. De S9 Plus moet het met 6,2 inch doen.

Toch betekent dat niet dat er helemaal niets verandert. Zo claimt de bron dat de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 in het scherm wordt verwerkt, in plaats van dat deze achterop zit.

→ Ontdek wat er nog meer verandert in het eerste Samsung Galaxy S10 gerucht

Xperia XZ2 Premium onthuld: eerste Sony met dubbele camera

Sony Xperia XZ2 Premium officieel

De nieuwe Sony Xperia XZ2 Premium hetzelfde design als de Xperia XZ2, maar biedt daarnaast enkele flinke upgrade ten opzichte van dat model. Waar de Xperia XZ2 het met een 5,7 inch-full-hd-scherm moet doen, heeft de XZ2 Premium een 5,8 inch-scherm met 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Een precieze releasedatum is nog onbekend: Sony zegt dat de smartphone vanaf ‘deze zomer’ in Nederland te koop is.

Achterop vind je een dubbele camera, voor het eerst op een Sony-smartphone. Een primaire 19 megapixel-camera wordt versterkt door een zwart/wit-lens van 12 megapixel. Het beeld van die twee lenzen wordt automatisch gecombineerd, waarbij de monochrome sensor zorgt voor meer contrast en kleurechtere foto’s. Dat is vergelijkbaar met hoe de (drie)dubbele camera op de Huawei P20 en P20 Pro werkt.

→ Lees verder: Alles wat je moet weten over de Sony Xperia XZ2 Premium

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu