De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #16: OnePlus 7-renders en Samsung Galaxy Fold kapot

Wouter Nijsen
20 april 2019, 17:46
3 min leestijd
Android nieuws #16: OnePlus 7-renders en Samsung Galaxy Fold kapot

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 7 heeft notch, OnePlus 7 Pro krijgt uitschuifbare camera’

OnePlus 7 renders

De OnePlus 7 lijkt sterk op zijn voorganger, terwijl de OnePlus 7 Pro mogelijk wordt uitgerust met een uitschuifbare selfiecamera. Dat blijkt uit gepubliceerde renders van beide smartphones. Bij de OnePlus 7 zijn de gelijkenissen groot met de OnePlus 6T, die eind vorig jaar verscheen. Het nieuwe toestel heeft opnieuw een scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult, met enkel bovenin een kleine inkeping voor de selfiecamera. De achterzijde heeft een lichte kromming, met een kleine uitstulping voor de dubbele camera. Het grootste verschil is dat de led-flitser onder die camera’s nu ook in de uitstulping verwerkt zit.

→ Lees verder over de gelekte OnePlus 7 renders

Journalisten: scherm van Galaxy Fold al binnen enkele dagen kapot

De Galaxy Fold ligt nog niet in de winkels, maar enkele techjournalisten hebben de bijzondere smartphone al in gebruik. Hun bevindingen zijn op z’n zachtst gezegd niet positief. Het scherm van de Galaxy Fold blijkt bij meerdere reviewers namelijk binnen enkele dagen kapot te gaan. Zo zegt Mark Gurman van Bloomberg dat het scherm helemaal defect is en niet meer reageert op aanrakingen. ‘Ik weet niet of anderen ook last hebben van dit probleem’. Het testexemplaar van The Verge vertoont ook kuren. Wanneer je de Fold in tabletmodus gebruikt, flikkert de linkerkant van het scherm. Samsung heeft inmiddels op de problemen gereageerd.

→ Lees verder over de kapotte Samsung Galaxy Fold

Nederlandse Google Assistent werkt straks ook op je Chromebook

chromebook google assistent

‘Hey Google’ werkt binnenkort ook op je Chromebook. De Google Assistent komt namelijk naar de goedkope laptops. Hierdoor kun je makkelijk afspraken inplannen, timers aanzetten en bijvoorbeeld Netflix kijken door alleen je stem te gebruiken. Daarmee kun je straks op vrijwel alle apparaten tegen het digitale hulpje praten. In de zomer van 2018 kwam de Assistent al naar alle Android-smartphones, waarna de Google Home en Wear OS-smartwatches volgden. Ook veel slimme speakers en koptelefoons luisteren naar ‘Hey Google’. De Google Assistent is al langer beschikbaar op de Pixel Slate en Pixelbook, maar deze laptops kwamen nooit officieel in Nederland uit.

→ Lees verder over de Google Assistent op je Chromebook

Onderzoek: prijs Samsung Galaxy S10 zakt harder dan bij voorgangers

Samsung Galaxy S10 Plus review

De Samsung Galaxy S10 verscheen op 10 maart in Nederland tegen een adviesprijs van 899 euro. Iets meer dan een maand later is het toestel al bij meerdere winkels voor minder dan 800 euro te vinden. De Galaxy S10 haal je op dit moment voor 749 euro in huis, een flinke prijsdaling. Daarmee daalt de prijs van Samsungs populairste smartphone een stuk sneller dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van Android Planet. Het is al jaren zo dat de toptoestellen van Samsung snel in prijs zakken. Die daling lijkt dit jaar echter sneller in te zetten dan voorgaande jaren.

→ Lees verder over de prijsdaling van de Samsung Galaxy S10

‘Dit zijn de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL, met flinke schermranden’

In de voorbije weken zijn al veel renders en vage hands-on foto’s van beide smartphones opdoken, maar op de nieuwe beelden van Android Headlines zijn ze voor het eerst duidelijk te bekijken. De twee Pixel 3a-toestellen zijn op de foto wel van een hoesje voorzien, maar verder is het ontwerp volgens de bron identiek aan de definitieve versie. Het goede nieuws is dat beide smartphones over een koptelefoonaansluiting lijken te beschikken. Die ontbreekt op de gewone Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, maar op de foto is een duidelijke inkeping te zien voor zo’n aansluiting.

→ Lees verder en bekijk de beelden van de Google Pixel 3a

Bron afbeelding: Mark Gurman (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu