De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #17: Gmail vernieuwd en OnePlus 6 op 16 mei

Wouter Nijsen
28 april 2018, 15:17
3 min leestijd
Android nieuws #17: Gmail vernieuwd en OnePlus 6 op 16 mei

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google brengt nieuw ontwerp voor Gmail uit met Taken-app

Gmail desktop-update

Het uiterlijk van Gmail was dringend aan een nieuwe lik verf toe, want het huidige ontwerp ging al een aantal jaren mee. Het nieuwe ontwerp maakt meer gebruik van afgeronde hoeken en zachtere kleuren, waardoor de maildienst professioneler oogt. Daarnaast is de zoekbalk bovenin groter gemaakt, zodat die prominenter zichtbaar is. Gmail heeft daarnaast een nieuwe zijbalk aan de rechterkant. Hier vind je handige snelkoppelingen naar andere Google-apps, zoals Agenda, Keep en het nieuwe Tasks. Deze apps zijn met de uitvouwbare zijbalk meteen te gebruiken vanuit Gmail, zodat je geen losse tabs hoeft te openen.

→ Lees verder over het nieuwe Gmail-design

Bevestigd: OnePlus 6 op 16 mei onthuld in Londen

Na veel teasers en geruchten maakte OnePlus het nieuws officieel: de OnePlus 6 wordt op 16 mei om 18:00 uur Nederlandse tijd onthuld. Fans kunnen het evenement in Londen bijwonen als ze op tijd een ticket kopen, maar via een livestream kan men de aankondiging ook thuis volgen. OnePlus verkoopt 1000 tickets voor het evenement via de eigen site. Bestel je voor vrijdagavond 27 april, dan betaal je 18 euro voor een Early Bird-ticket. Daarna loopt de prijs op naar 34 euro per ticket. Fans krijgen met hun kaartje niet alleen toegang tot de aankondiging in Londen, maar ook een goodie bag van de fabrikant.

→ Lees verder over de aankondiging van de OnePlus 6

Gratis versie Spotify-app wordt uitgebreid met nieuwe functies

gratis Spotify versie uitgebreid

Spotify gaat haar gratis Android-app voor het eerst in vier jaar groots aanpakken. Tijdens een persconferentie in New York maakt het van oorsprong Zweedse bedrijf bekend dat gebruikers die niet betalen, voortaan zelf kunnen bepalen naar welk nummer ze willen luisteren, zonder veroordeeld te zijn tot de shuffle-functie. Dit wordt mogelijk in vijftien gepersonaliseerde afspeellijsten, waaronder Daily Mix en Discover Weekly. Deze playlists bevatten in totaal zo’n 40 uur aan muziek, oftewel 750 nummers. Concreet houdt de verandering in dat je voortaan een nummer uit de afspeellijst kunt selecteren, zonder aan de willekeurige volgorde van de shuffle-modus vast te zetten.

→ Lees verder over de gratis versie van Spotify

Opinie: Motorola, het is echt tijd voor een beter updatebeleid

moto g6 officieel

Onlangs werd duidelijk dat toekomstige bezitters van de nieuwe Moto G6 of Moto E5 niet hoeven te rekenen op veel Android-updates. Het is helaas niet de eerste keer dat Lenovo zich schuldig maakt aan matige software-ondersteuning. Toen Motorola een aantal jaar geleden nog onderdeel was van Google, onderscheidde de smartphones zich met een kale versie van Android én snelle updates. Lenovo, dat Motorola Mobility in 2014 overnam, voorziet Moto-toestellen nog steeds van bijna stock-Android, maar verzaakt ze snel updates te geven. Daar kwam het bedrijf misschien een tijdje mee weg, maar het moet zijn updatebeleid inmiddels echt serieuzer gaan nemen.

→ Lees verder over de trage updates van Motorola

‘Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus’

Samsung Galaxy A6 foto's

Geruchten over een Samsung Galaxy A6 zoemen al een tijdje rond, maar het lijkt er steeds meer op dat de smartphone binnenkort onthuld wordt. Via Slashleaks zijn enkele foto’s van de smartphone uitgelekt. Een hoesje verhult delen van het design, maar de beelden geven desalniettemin een goede eerste indruk. Ook van de Galaxy A6 Plus, een grotere variant, zijn foto’s opgedoken. Op de foto hiernaast zien we een voorkantvullend beeldscherm, dat volgens bronnen 5,6 inch groot is. Dat is hetzelfde formaat als op de Galaxy A8, al is de resolutie wel iets lager.

→ Lees verder en bekijk de foto’s van de Samsung Galaxy A6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu