De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #17: OnePlus 7 en Samsung stelt Galaxy Fold uit

Wouter Nijsen
27 april 2019, 18:24
3 min leestijd
Android nieuws #17: OnePlus 7 en Samsung stelt Galaxy Fold uit

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7 en 7 Pro worden op 14 mei gepresenteerd

oneplus 7 aankondiging

OnePlus viert de lancering van zijn nieuwste smartphones onder andere met evenementen in Londen en New York. Op dinsdagmiddag 14 mei om 17.00 uur worden zowel de OnePlus 7 als OnePlus 7 Pro aan de pers en fans gepresenteerd. Beide toestellen zijn vervolgens waarschijnlijk vanaf later die maand verkrijgbaar. Een exacte releasedatum is nog onbekend. Veel details van de twee smartphones zijn inmiddels gelekt, deels omdat de fabrikant al wat specificaties heeft gedeeld. Zo weten we dat de OnePlus 7 iets duurder wordt dan zijn voorganger.

→ Lees verder over de aankondiging van de OnePlus 7

Samsung stelt Galaxy Fold release uit: problemen stapelen zich op

Uitstel Samsung Galaxy Fold release

Samsung stelt de Galaxy Fold-release uit tot een nog onbekende datum in de toekomst. De opvouwbare smartphone zou eigenlijk deze week verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten, met een geplande Nederlandse release op 3 mei. Problemen met scherm hebben uitstel echter noodzakelijk gemaakt. “We hebben onlangs een compleet nieuwe mobiele categorie onthuld: een smartphone die meerdere nieuwe technologieën en materialen gebruikt om een display te maken dat flexibel genoeg is om te vouwen,” zo luidt een statement dat Samsung heeft vrijgegeven.

→ Lees verder over de uitgestelde release van de Galaxy Fold

Oppo Reno komt naar Europa: smartphone met stevige zoomlens

oppo reno officieel

De Oppo Reno-reeks pakt uit op cameragebied. De fabrikant komt met twee nieuwe toestellen, die beide zijn voorzien van een uitschuifbare selfiecamera en meerdere lenzen achterop. Het instapmodel is de Oppo Reno, vanaf 10 mei te koop voor 499 euro. Begin juni volgt het paradepaardje, de Oppo Reno 10x Zoom, voor 799 euro. Deze variant is uitgerust met drie camera’s, waarvan er eentje een periscopische zoomlens. Dat is vergelijkbaar met de camera van de Huawei P30 Pro. Bovenop de camerasensor zit een stevige lens, waarmee tot 5x optische zoom mogelijk is. Met hybride zoom, een combinatie van optisch en digitaal, is zelfs 10x zoom mogelijk met vrijwel geen kwaliteitsverlies in het beeld.

→ Lees verder over de Oppo Reno release
→ En check ook onze preview van de Oppo Reno 10x

Screenshot toont Android-variant voor telefoons zonder touchscreen

android zonder touchscreen

Google werkt aan een variant van Android gebouwd voor mobiele telefoons zonder touchscreens. Dat blijkt uit een screenshot van een aangepaste versie van Chrome. Er zijn duidelijke icoontjes toegevoegd, die gebruikers waarschijnlijk met een vierpuntsdruktoets onder het scherm kunnen selecteren. De aangepaste interface heeft wat weg van KaiOS, een besturingssysteem waar Google vorig jaar nog in investeerde. KaiOS is software voor de allergoedkoopste mobiele telefoons. Deze zijn uitgerust met een klein scherm zonder touchscreen en zwakkere hardware. Toch kunnen ze met KaiOS nog navigatie-apps, berichtendiensten en Google-apps gebruiken.

→ Lees verder over Android voor smartphones zonder touchscreens

OnePlus-smartphones binnenkort direct bij T-Mobile verkrijgbaar

OnePlus-teaser 2019

OnePlus maakt bekend dat het gaat samenwerken met T-Mobile in Nederland. Dat betekent dat de smartphones van de fabrikant voor het eerst direct bij een Nederlandse provider te koop zijn, waar je voorheen alleen terecht kon bij de webshop van OnePlus zelf en enkele andere webwinkels. Het was al wel mogelijk om OnePlus-telefoons in combinatie met een abonnement aan te schaffen bij bijvoorbeeld Belsimpel, maar een officiële samenwerking tussen OnePlus en een provider was er nog niet. De OnePlus 7 en 7 Pro, die op 14 mei worden aangekondigd, zijn vanaf de release ook in de T-Mobile-shops in Nederland te koop. Daarnaast kunnen consumenten straks terecht in de webwinkel van de provider.

→ Lees verder over de samenwerking tussen OnePlus en T-Mobile

Bron afbeelding: Mark Gurman (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu