De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android nieuws #18: OnePlus 3 prijs en Android N-beveiliging

Wouter Nijsen
7 mei 2016, 14:21
3 min leestijd
Android nieuws #18: OnePlus 3 prijs en Android N-beveiliging

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`OnePlus 3 goedkoper dan voorganger, verschijnt in twee versies`

oneplus 2

Volgens een OnePlus-medewerker komen er twee versies van de OnePlus 3. Het gaat om variant met 4GB RAM, 32GB aan opslagruimte en een versie met 6GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Beide versies worden waarschijnlijk aangedreven door de Snapdragon 820-chip, die ook in bijvoorbeeld de LG G5 en HTC 10 terug te vinden is. Volgens de bron gaat de OnePlus 3 1999 yuan kosten, wat omgerekend zo`n 270 euro is. Daarmee zou het toestel bij verschijning goedkoper zijn dan de OnePlus 2, die werd verkocht voor 339 euro. De OnePlus One en OnePlus X hadden een prijs van 269 euro. De 6GB RAM-variant van de OnePlus 3 is logischerwijs een stukje duurder, al is niet bekend wat de precieze prijs zal zijn.

Zo gaat Android N Stagefright-achtige kwetsbaarheden voorkomen

malware-virus-android

Stagefright zorgde er vorig jaar voor dat geïnfecteerde Android-toestellen op afstand bestuurd konden worden, zodat specifieke acties werden uitgevoerd. Kwaadwillenden konden toegang te krijgen tot het systeem door gebruik te maken van een kwetsbaarheid in het videoframework van Android. Maandelijkse updates voor de beveiliging van Android moesten dergelijke situaties voorkomen, maar Android N gaat een nog actievere rol hierin spelen. Het beveiligingsteam van Android N heeft een slimme manier bedacht om dit te doen. Door mediaservers en privileges in verschillende sandboxes en componenten te plaatsen, heeft het een minder grote impact als een van de mediaservers geïnfecteerd zou worden.

WhatsApp werkt mogelijk aan desktop-apps voor Windows en Mac

WhatsApp beta

WhatsApp werkt mogelijk aan volwaardige desktop-apps voor Windows en Mac, zo blijkt uit informatie uit het vertaalsysteem van WhatsApp. Op screenshots zijn diverse regels te zien die duiden op een desktop-app van de chatdienst. Ook zouden er aanwijzingen voor een downloadknop in de mobiele apps van WhatsApp zijn gevonden. WhatsApp heeft zich nog niet uitgelaten over een eventuele desktop-app en de verwachting is dat het nog enkele maanden duurt voordat de applicatie daadwerkelijk verschijnt. Het bedrijf zou in ieder geval relatief laat zijn met een desktop-app. Concurrent Telegram biedt gebruikers al tijden een volwaardige applicatie op de pc en Mac, terwijl WhatsApp alleen een webversie heeft.

Android in mei: dit gebeurt er deze maand

Google I/O 2016

Wat kunnen we deze maand allemaal verwachten op Android-gebied? We laten april achter ons en blikken vooruit op mei. Op welk belangrijk nieuws kunnen we ons alvast verheugen? Dé grote klapper van mei komen we later deze maand tegen. Van 18 tot 20 mei organiseert Google het jaarlijkse Google I/O-evenement. Hier laat Google traditiegetrouw de nieuwste soft- en hardware zien, dus reken maar op de nodige informatie over Android N. Daarnaast wordt de HTC 10 deze maand uitgebracht in Nederland en verwachten we een nieuwe Developer Preview van Android N. Meer lees je in het Android-nieuwsoverzicht voor mei.

Facebook start uitrol Facebook Live in Android-app

Facebook Live Android

Facebook denkt dat de toekomst van sociale netwerken bij livestreamen ligt, en daarom krijgt de Facebook-app een nieuwe knop voor Facebook Live. Het Messenger-spraakballonnetje wordt opzij geschoven en komt naast de zoekbalk terecht, terwijl het Facebook Live-icoontje in dezelfde balk als je tijdlijn en notificaties komt te staan. Door op dit icoontje te tikken open je een heel nieuw venster in Facebook. Deze aparte tijdlijn is gevuld met allerlei video`s, die de volledige breedte van je scherm in beslag nemen. Om het kijken wat prettiger te maken, krijgen de menubalk en knoppen een zwart kleurtje. Volgens Mashable bestaat deze Facebook Live-tijdlijn uit een mix van filmpjes die nu populair zijn, en video`s die bij jouw persoonlijke smaak aansluiten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu