Android nieuws #18: Android O-bèta, AliExpress en HTC U 11

Wouter Nijsen
6 mei 2017, 13:51
3 min leestijd
Android nieuws #18: Android O-bèta, AliExpress en HTC U 11

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een ontwikkeling mist. In dit overzicht vind je de belangrijkste nieuwtjes van week 18.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe regels voor BKR-registratie ingegaan: dit moet je weten

BKR telefoonkrediet

Je hebt ze waarschijnlijk al gezien: reclames voor mobiele abonnementen in bushokjes, op televisie of online met de ‘Geld lenen kost geld’-slogan. Tot voor kort associeerden we die tekst vooral met beleggingen, hypotheken of andere leningen, maar nu staan ze ook bij smartphones. Dat komt door de nieuwe regels voor telefoonkrediet, die deels ingingen op 1 januari en sinds deze week (1 mei) pas echt van toepassing zijn. De nieuwe regels zijn op jou van toepassing als je een mobiel abonnement met telefoon koopt. Providers zijn nu verplicht duidelijk aan te geven hoeveel je per maand betaalt voor je abonnement, en hoeveel je per maand betaalt voor de smartphone. Bekijk ook 5 budgetsmartphones waarmee je een BKR-registratie vermijdt.

→ Lees verder over BKR telefoonkrediet

‘Bètaversie Android O binnenkort voor iedereen beschikbaar’

android o beta release

Google stopt met Android Nougat-bèta’s en gaat zich volledig focussen op de Android O Developer Preview. De eerste bèta daarvan moet binnenkort verschijnen. Gebruikers die hebben meegedaan aan het bètaprogramma van Nougat ontvangen automatisch een update voor de stabiele versie van Android 7.1.2, waardoor ze dezelfde software hebben als ‘gewone’ gebruikers. De verwachting was dat Google deze maand met een stabielere bèta zou komen, iets wat door Googles site bevestigd lijkt te worden. Met het bètaprogramma is het installeren van voorlopige versies een stuk makkelijker. Gebruikers kunnen aangeven dat ze aan de slag willen met de bèta’s, waarna het toestel die zelf download en installeert.

→ Lees verder over de bètaversie van Android O

‘HTC U 11 heeft 5,5 inch-scherm, geen koptelefoonaansluiting’

htc u 11 specificaties

Het nieuwe toptoestel van HTC wordt op 16 mei officieel aangekondigd, maar in de afgelopen weken zijn al verschillende details uitgelekt. Nu liggen ook alle specificaties van de HTC U, of HTC U 11 zoals het toestel soms wordt genoemd, op straat. Als we de bronnen mogen geloven, beschikt de HTC U 11 over een 5,5 inch-scherm met QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Achterop zit een 12 megapixel-camera met een UltraPixel 3-sensor, voorop is een 16 megapixel-camera te vinden. HTC heeft het toestel verder voorzien van de nieuwste hardware, waaronder een Snapdragon 835-chipset van Qualcomm.

→ Lees verder over de specificaties van de HTC U 11

Het succes van AliExpress en Chinese gadgets in Nederland

AliExpress in Nederland

In Europa hebben we al meer dan genoeg (online) warenhuizen om uit te kiezen. Toch maken steeds meer Nederlanders gebruik van AliExpress, een Chinese webwinkel waar je smartphones, tablets en talloze andere gadgets vindt. Via de website kunnen Chinese winkels en verkopers hun producten aanbieden. Dat zorgt voor een zeer opmerkelijk aanbod dat vrijwel alles lijkt te omvatten. AliExpress en PostNL maakten deze week een samenwerking bekend, waardoor pakketjes van de Chinese webwinkel straks sneller én goedkoper bezorgd worden. Maar wat is AliExpress, en waarom is het zo populair in Nederland?

→ Lees verder over het succes van AliExpress in Nederland

Jelly is een piepkleine 2,4 inch-smartphone met 4G en Android 7.0

Kleine Android-smartphone Jelly

In slechts een paar jaar tijd zijn smartphones flink in schermformaat gegroeid. Van de 4 inch Samsung Galaxy S in 2010 naar de 5,8 inch Samsung Galaxy S8, tot de 6 inch Huawei Mate 9: handzaamheid is allang geen prioriteit meer. De Chinese fabrikant Unihertz komt gebruikers tegemoet met Jelly, een Android-smartphone met een minuscuul 2,45 inch-scherm. Vroege bestellers halen hem via de Kickstarter-campagne voor 69 dollar in huis, omgerekend iets meer dan 60 euro. Daarmee is het één van de goedkoopste Android-smartphones van het moment. Dat mag ook wel, want indrukwekkend zijn de specificaties niet. Het 2,45 inch-scherm heeft bijvoorbeeld een resolutie van 432 bij 240 pixels.

→ Lees verder over de Jelly-smartphone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu