Android nieuws #18: OnePlus 7 Pro-render, Google Pixel 3a gelekt en meer

Wouter Nijsen
4 mei 2019, 18:17
3 min leestijd
Android nieuws #18: OnePlus 7 Pro-render, Google Pixel 3a gelekt en meer

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Zo ziet de OnePlus 7 Pro eruit: groot scherm met uitschuifbare camera

OnePlus 7 pro Renders (3)

De OnePlus 7 Pro wordt zeer binnenkort gepresenteerd, maar we weten nu al hoe hij eruitziet. De smartphone krijgt volgens de geruchten een 6,67 inch-amoled-scherm met resolutie van 3120 bij 1440 pixels. De schermranden zijn opvallend klein, waardoor vrijwel de hele voorkant uit display bestaat. In tegenstelling tot de OnePlus 6T is er dan ook geen notch aanwezig. Om dit mogelijk te maken schuift de selfiecamera (16 megapixel) automatisch uit de behuizing omhoog als je een zelfportret maakt, of de telefoon ontgrendelt. Uiteraard zit de vingerafdrukscanner onder het scherm verwerkt, net als bij de 6T.

→ Lees verder en bekijk de OnePlus 7 Pro renders

Google Pixel 3a en 3a XL volledig gelekt: dit zijn de details

google pixel 3a gelekt

De Pixel 3a en 3a XL van Google worden hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 7 mei gepresenteerd, maar als je het nieuws de afgelopen weken een beetje hebt gevolgd, hoef je geen verrassingen te verwachten. Vrijwel alles is gelekt en nu is ook officieel promotiemateriaal online verschenen. Website Droid-Life heeft enkele afbeeldingen gepubliceerd, waaruit blijkt dat de smartphones waarschijnlijk dezelfde indrukwekkende camera als de Pixel 3 en Pixel 3 XL hebben. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld zijn uitgerust met de Night Sight-feature voor betere foto’s in het donker.

→ Lees verder over de gelekte Google Pixel 3a en Pixel 3a XL

Android Auto-update voor elektrische auto’s in de maak: zo ziet het eruit

Android Automotive apps

Ontwikkelaars kunnen zich vanaf nu aanmelden om apps te ontwikkelen voor Android Automotive, zo heeft Google aangekondigd. Het bedrijf heeft een set richtlijnen, tips en tools vrijgegeven waar de applicaties aan moeten voldoen. Voor nu kunnen alleen ontwikkelaars van media-apps zich aanmelden. Daaronder vallen niet alleen apps voor muziek, podcasts en radio, maar ook voor (audio)boeken. Het bedrijf heeft tevens enkele screenshots vrijgegeven van voorbeelden, ter inspiratie. Die laten zien dat Google uitgaat van relatief grote schermen. De interface oogt rustig en opgeruimd, met veel donkere kleuren. Flitsende kleuren worden vermeden: die zorgen immers voor afleiding tijdens het rijden.

→ Lees verder over de eerste Android Automotive-apps

‘Samsung Galaxy Note 10 Pro krijgt forse 4500 mAh-accu’

samsung galaxy note 9 android pie update

Het lijkt erop dat de Galaxy Note 10 Pro, één van de varianten van Samsungs nieuwe vlaggenschip die later dit jaar moet verschijnen, beschikt over een forse 4500 mAh-accu. Dat is een slag groter dan de accu van zijn voorganger, de Galaxy Note 9. Deze telefoon is immers uitgerust met een 4000 mAh-accu, wat weer fors groter was dan de Note 8 (3300 mAh). Hoewel een grotere batterij doorgaans zorgt voor een langere accuduur, is het wel zo dat de Pro-versie van de Note 10 een groter 6,75 inch-scherm van stroom moet voorzien. Over de Galaxy Note 10 is verder weinig bekend. Wel gaat Samsung volgens de laatste geruchten vier verschillende varianten van de telefoon uitbrengen.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy Note 10 Pro-accu

Nederlandse Google Assistent krijgt een mannelijke stem: dit moet je weten

Google Assistent-knop

Er komt een mannelijke stem naar de Nederlandse Google Assistent. Je kunt zo straks kiezen uit meerdere vrouwenstemmen en een enkele mannelijke versie. De update rolt binnenkort uit voor alle apparaten waarop je het stemhulpje kunt gebruiken. Het is in ieder geval duidelijk dat het niet om de stem van een bekende Nederlander gaat, in tegenstelling tot de Engelse versie. Amerikaanse Google Assistent-gebruikers kunnen bijvoorbeeld Spotify-afspeellijsten aanzetten via de stem van zanger John Legend. Wel roept Google mensen op om Nederlandse kandidaten aan te dragen.

→ Lees verder over de mannenstem voor de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu