Het beste Android-nieuws: OnePlus Nord 2T, Poco F4 GT en Twitter Circle

Mike Peek
7 mei 2022, 16:13
3 min leestijd
Het beste Android-nieuws: OnePlus Nord 2T, Poco F4 GT en Twitter Circle

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Heb je afgelopen week niet alles kunnen volgen? Dan is dit jouw overzicht. Aan de hand van de belangrijkste Android-nieuwtjes praten we je weer helemaal bij.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus Nord 2T volledig gelekt, aankondiging op 11 mei’

OnePlus Nord 2T

Via verschillende bronnen is er handenvol informatie verschenen over de komende OnePlus Nord 2T. Zo zou het scherm 6,43 inch groot worden net als zijn directe voorganger de Nord 2. Ook de resolutie van 2400 bij 1080 pixels en verversingsratio van 90 keer per seconde is hetzelfde.

OnePlus kiest ook weer voor een MediaTek-processor, maar wel een gloednieuwe versie. Daardoor is het toestel de eerste met de Dimensity 1300-chip. erbeteringen qua geheugen zien we niet, dat betekent dat er 8GB RAM en 128GB interne opslag aanwezig zijn. Opladen van de 4500 mAh-accu gaat wel iets rapper, met maximaal 80 Watt.

→ Lees verder over de OnePlus 2T

Zo gaat Android 13 de verspreiding van malwarevirussen tegen

Later dit jaar komt Android 13 uit. De opvolger van Android 12 wordt volgende week aangekondigd en in aanloop naar de onthulling zijn al meerdere verbeteringen uitgelekt. Ditmaal doet Android-kenner en – ontwikkelaar Mishaal Rahman een duit in het zakje.

poco x4 pro review

Rahman heeft ontdekt dat Google Android 13 veiliger gaat maken. Dat doet het bedrijf door meer restricties op te leggen aan apps die buiten de officiële Google Play Store om worden gedownload. Dat is vervelend voor makers van malware, want die verspreiden hun besmette programma’s vaak op deze manier.

→ Lees verder over de restricties voor malware in Android 13

Poco F4 GT review: uniek toestel voor aangename prijs

De Poco F4 GT is de nieuwste aanwinst van de Chinese fabrikant. Ken je Poco een beetje, dan weet je dat het bedrijf smartphones biedt voor relatief lage prijzen. Met de F4 GT gooit Poco dit volledig overboord, want de telefoon kost minimaal 599 euro.

Poco F4 GT

Voor dit bedrag krijg je wel een high-end smartphone met interessante functies voor mobiele gamers. Denk aan een scherm dat vaak ververst, een koelingssysteem voor tijdens gamesessies en magnetische triggers. Met de fysieke knoppen kun je bepaalde handelingen in games nog beter besturen, waarover later meer in deze Poco F4 GT review.

→ Lees verder in de uitgebreide Poco F4 GT review

Twitter test ‘Twitter Circle’: bepaal zelf wie je tweets kan lezen

Twitter Circle

Je kunt je tweets op dit moment met de hele wereld delen óf ze volledig afschermen van iedereen die jou niet volgt. Binnenkort komt daar waarschijnlijk een derde optie bij. Twitter test namelijk een nieuwe functie: Twitter Circle. Dat is eigenlijk een soort middenweg. Je creëert een kring van maximaal 150 mensen die jouw intiemere berichten mogen lezen.

Als je een bericht plaatst, vraagt Twitter straks of je je tweet met iedereen wil delen of alleen met je ‘Circle’. Je kunt deze kring continu aanpassen naar gelang de aard van het bericht dat je tikt.

→ Lees verder over Twitter Circle

‘Nothing Phone (1) wordt niet zo high-end als gedacht: dit zijn de specs’

Nothing Phone

Benieuwd naar wat de Nothing Phone (1) allemaal te bieden heeft? Dan check je toch simpelweg de handleiding! De digitale versie daarvan staat nu al online bij Amazon India. Neem wel een flinke korrel Indiase kardemon in plaats van zout, want in de ‘handleiding’ zijn nogal veel tikfouten te vinden.

Als ‘ie wel klopt weten we nagenoeg alles al over de smartphone van Nothing die binnenkort pas officieel wordt aangekondigd. Zo weten we dat het niet gaat om een high-end toestel, maar om een krachtige midranger.

→ Lees verder over de Nothing Phone (1)

Video: Google Assistent traag? Dankzij deze tip werkt ‘ie weer snel

Google Assistent traag? Dankzij deze tip werkt 'ie weer snel en feilloos
Bron afbeelding: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu