De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #19: Galaxy Note 6, Android VR en WhatsApp

Wouter Nijsen
14 mei 2016, 13:12
3 min leestijd
Android nieuws #19: Galaxy Note 6, Android VR en WhatsApp

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Samsung Galaxy Note 6 verschijnt halverwege augustus`

Galaxy note 6 usb-c

Samsung zou van plan zijn om de Galaxy Note 6 in augustus dit jaar uit te brengen in Amerika. In een tweet stelt de bekende smartphonelekker Evan Blass dat de Galaxy Note 6 in de week van 15 augustus verschijnt. Veel meer informatie geeft hij niet, al is er uit eerdere gelekte berichten al meer info over het toestel bekend geworden. Als we terugkijken naar de Galaxy Note 5 is de maand augustus een logische maand voor Samsung om de Note 6 op de markt te brengen. Een jaar geleden doorbrak Samsung de trend door de Note 5 niet eind september maar halverwege augustus te lanceren. Naar verwachting is de Note 6 uitgerust met usb-c, een 5,8 inch-display (2560 bij 1440 pixels), Exynos-processor en Android N.

WhatsApp lanceert desktop-app: zo gebruik je `m

whatsapp desktop

Voorheen was het alleen mogelijk om WhatsApp op een computer te gebruiken via WhatsApp Web. De nieuwe desktop-app brengt een volwaardige WhatsApp-ervaring naar je pc of Mac. De desktop-app is via deze link beschikbaar voor Windows 8 en hoger en OS X 10.9 en hoger. Heb je de applicatie geïnstalleerd, dan log je in door met de mobiele app een qr-code in te scannen. Dit doe je door de app te openen, op de drie puntjes rechtsboven te tikken en op `WhatsApp Web` te drukken. Je smartphone moet verbonden zijn met het internet om de desktop-app te kunnen gebruiken.

6 zaken die we tot nu toe weten over de OnePlus 3

oneplus verkopen

Hoewel OnePlus nog maar weinig heeft verteld over de OnePlus 3, volgen de geruchten elkaar in rap tempo op. Het toestel wordt flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en biedt weer uitstekende specs voor een lage prijs. Daarnaast heeft de smartphone mogelijk enkele unieke functies. Zo wordt bijvoorbeeld gesproken over een 3500 mAh-accu die in een kwartier volledig oplaadt, de allernieuwste specs en een adviesprijs die lager ligt dan die van de OnePlus 2. In dit artikel zet Android Planet de belangrijkste geruchten op een rijtje.

`Android VR wordt volgende week tijdens Google I/O onthuld`

android vr

We hoeven nog maar een paar dagen te wachten op Google I/O. Tijdens dit evenement voor ontwikkelaars krijgen we een hoop informatie te horen en te zien over de toekomst van allerlei Google-producten. Volgens Peter Rojas, van Gizmodo en Engadget, gaat Google volgende week Android VR aankondigen: “Van wat ik gehoord heb is het minder krachtig dan de Vive of Rift.“ Het idee achter de nieuwe bril van Google zou een product zijn dat tussen de dure brillen van Oculus/HTC en de goedkopere brillen van Samsung en de Google Cardboard in zitten. Het zou tevens om een bril gaan waar niet nog een Android-toestel ingeschoven hoeft te worden. De bril kan werken als de vr-headset van LG, waarbij de bril wel aan een Android-toestel wordt aangesloten om de beelden te sturen.

`Nieuwe Moto X krijgt modulair design voor accessoires`

Moto X modulair

Lenovo lijkt goed naar de LG G5 gekeken te hebben en diens modulaire ontwerp. Nieuwe geruchten beweren namelijk dat de volgende Motorola Moto X een soortgelijk modulair design krijgt, zodat gebruikers handmatig accessoires kunnen toevoegen aan het toestel. Deze zogenaamde `Amps` klik je in tegenstelling tot de G5 niet onderaan het toestel vast, maar kun je dankzij `modulaire backplates` aan de achterkant van de smartphone bevestigen. Eerder deze week verscheen het bericht dat de nieuwe Moto X een volledig metalen design krijgt en standaard is voorzien van een vingerafdrukscanner.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu