De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #19: alles over Google I/O 2019, Pixel 3a en Android Q

Wouter Nijsen
11 mei 2019, 17:24
3 min leestijd
Android nieuws #19: alles over Google I/O 2019, Pixel 3a en Android Q

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Dit presenteerde Google tijdens I/O 2019

Deze week stond volledig in het teken van Google I/O, een ontwikkelaarsconferentie waar Google al zijn plannen op het gebied van software en hardware presenteert. Het bedrijf weet elk jaar weer te verrassen met opvallende features, indrukwekkende nieuwe producten en diensten gericht op toegankelijkheid. Ook dit jaar hebben we weer veel aankondigingen voorbij zien komen. Met dit jaar ook twee nieuwe Pixel-telefoons, die door hun prijskaartje erg interessant zijn. We zetten de negen belangrijkste op een rij voor je.

→ Lees verder in onze Google I/O 2019 round-up

Google toont Android 10.0 (Q): de belangrijkste vernieuwingen

Project Mainline uitleg

Google I/O 2019 staat voor een groot gedeelte in het teken van Android 10 (Q), de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem die later dit jaar wordt uitgebracht. Google maakte twee testversies van Android Q beschikbaar en brengt de komende maanden meer bèta’s uit uit. Tegelijk vertelde de zoekgigant meer over de nieuwe features van Q, waardoor we precies weten wat we kunnen verwachten. De belangrijkste verbetering op visueel gebied is de donkere modus. Hiermee krijgt Android een donker tintje, doordat je launcher, instellingen-scherm en de belangrijkste menu’s nu zwart kleuren. Dat ziet er niet alleen tof uit, maar heeft ook praktische toepassingen.

→ Lees verder op de Android Q-versiepagina

Google Pixel 3a onthuld: betaalbare smartphone met topcamera

google pixel 3a

Na maanden van geruchten en speculatie zijn de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL eindelijk gepresenteerd. Ze hebben dezelfde camera’s als de gewone Pixel 3, maar zijn minder krachtig. Vanaf dit voorjaar zijn ze in de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland en enkele andere landen te koop. In Duitsland kost de Pixel 3a 399 euro, de Pixel 3a XL wordt voor 479 euro verkocht. De nieuwe toestellen verschijnen officieel niet in Nederland, gelukkig verkoopt webwinkel Belsimpel de Pixel 3a en 3a XL al wel.

→ Lees verder over de aankondiging van de Google Pixel 3a (XL)

Google brengt omgedoopte Nest Hub op 28 mei uit in Nederland

Google Home Nest Hub Max officieel

Vorig jaar bracht Google de Home Hub uit. Deze tablet heeft een ingebouwde Google Assistent en is bijvoorbeeld handig als digitaal kookboek in de keuken. Het slimme scherm is nu omgedoopt naar Nest Hub en komt binnenkort uit in Nederland, in tegenstelling tot de eveneens onthulde Nest Hub Max. Het slimme scherm verschijnt deze zomer in twaalf nieuwe markten, waaronder Nederland. Het apparaat heeft een adviesprijs van 129 euro. Dit is een stuk goedkoper dan het originele prijskaartje. De Nest Hub ligt vanaf 28 mei in de Nederlandse winkels en de voorverkoop begint op 8 mei.

→ Lees verder over de release van de Google Nest Hub

Project Mainline uitgelegd: zo zorgt Google voor snellere Android-updates

google pixel 3a

Vanaf Android 10 (Q) worden (sommige) systeem- en beveiligingsupdates via de Play Store uitgerold. Dat is onderdeel van een nieuw initiatief dat Google ‘Project Mainline’ noemt. Het bedrijf wil bugfixes en updates sneller uitrollen en daarbij minder afhankelijk zijn van fabrikanten. Veel updates kunnen binnenkort zonder tussenkomst van de fabrikant via de Play Store worden uitgerold. Google omschrijft het nieuwe proces als ‘modulaire beveiligingsupdates’. Het bedrijf heeft veertien modules gemaakt die het onafhankelijk van elkaar kan updaten, op dezelfde wijze waarop nu apps worden bijgewerkt. Zo is er bijvoorbeeld één module voor het afspelen van mediabestanden, en eentje voor het tonen van de juiste datum en tijd.

→ Lees verder over Project Mainline

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu