De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #2: Google I/O 2016 en LG G5 modulair

Redactie
16 januari 2016, 13:30
3 min leestijd
Android nieuws #2: Google I/O 2016 en LG G5 modulair

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2016 vindt plaats op 18-20 mei

Google I/O 2016

Google I/O is een jaarlijkse conferentie van Google, gericht op ontwikkelaars. Toch is het ook interessant voor consumenten, want dit is het moment dat Google onthullingen doet over nieuwe soft- en hardware. Google-ceo Sundar Pichai heeft via Twitter aangekondigd dat de conferentie dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 20 mei. De conferentie vindt dit jaar niet plaats in San Francisco, zoals afgelopen jaren. Google I/O gaat terug de Shoreline Amphitheatre in Mountain View. Dit was de plek waar tien jaar geleden de allereerste Google I/O plaatsvond. We verwachten tijdens de keynote in ieder geval meer te horen over de nieuwe mogelijkheden van Android N.

Gerucht: LG G5 krijgt dunner en deels modulair design

LG G5 scherm

De LG G4 was weinig vernieuwend, maar met de G5 moet dit compleet anders zijn. Voor het eerst sinds de LG G2 zou het uiterlijk volledig op de schop gaan. CNET Korea schrijft namelijk dat het design van de LG G5 modulair wordt. Het toestel zou niet – zoals Project Ara – bestaan uit allerlei losse modules, wel zou de accu op een opvallende manier verwijderd kunnen worden. In plaats van dat het achterkantje van het toestel wordt gehaald, kan de gebruiker de onderkant van de G5 demonteren om gemakkelijk de accu te verwisselen. Ook de micro-usb-aansluiting, speakers en koptelefoonaansluiting zouden los- en vastgemaakt kunnen worden. De LG G5 wordt vermoedelijk op 21 februari aangekondigd.

Waarom HTC in 2016 minder focust op smartphones

htc one a9 review 3

HTC gaat zich minder focussen op de ontwikkeling van smartphones en zich meer richten op virtual reality en wearables. Een opvallende stap voor het Taiwanese bedrijf dat zich tot nu toe voornamelijk op telefoons richtte. HTC is realistischer geworden en bewuster van de concurrentie, aldus ceo Cher Wang. “Het probleem is de competitie van bijvoorbeeld Apple en Xiaomi, die investeren in de markt en besteden veel  aan communicatie en marketing.“ Bovendien, zo zegt Wang, is de concurrentie uit China moordend. Omdat HTC het op de smartphonemarkt lijkt te gaan verliezen, richt het zich op nieuwe productengroepen waar het denkt wel een verschil te kunnen maken.

Zuinige Nederlander vervangt smartphone pas als `ie stuk is

kapotte smartphone

In tegenstelling tot veel andere Europese landen wacht men in Nederland met het vervangen van de smartphone totdat deze stuk is. Van de 1840 Nederlanders die zijn bevraagd in de Global Mobile Survey van Deloitte geeft 49 procent aan hun smartphone te blijven gebruiken als deze het nog doet. In Duitsland ligt dit percentage met zo`n 30 procent stukken lager en ook in Frankrijk en Groot-Brittannië (beide 25 procent) zijn mensen minder geneigd om hun smartphone voor langere tijd te gebruiken. Het bevestigt nog maar eens het cliché dat veel Nederlanders zuinig zijn. Uit het onderzoek van Deloitte komt ook naar voren dat Samsung het meest gebruikte merk in Nederland is.

Google gaat Cast-functie inbouwen in Chrome-browser

google cast

Het lijkt erop dat je binnenkort geen Google Cast-extensie meer nodig hebt om media en tabbladen van Chrome te streamen naar de Chromecast. Google wil de Cast-functie standaard implementeren in de browser. Volgens Googles Fran §ois Beaufort, die voor zijn aanstelling bij Google veelvuldig informatie lekte over het opensource project dat code voor Chrome levert, wordt er geëxperimenteerd met het casten van tabbladen zonder dat daarvoor een aparte Chrome-extensie benodigd is. Gebruikers van de bètaversie van Chrome kunnen via chrome://flags/#media-router de `Media Router`-functie activeren. Vervolgens wordt de Cast-extensie gedeactiveerd en kun je rechtsklikken op een pagina om deze te casten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu