Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #2: Galaxy S9 onthulling en LG G7 specs

Wouter Nijsen
13 januari 2018, 18:36
3 min leestijd
Android nieuws #2: Galaxy S9 onthulling en LG G7 specs

Ook in 2018 houdt Android Planet je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Samsung presenteert Galaxy S9 eind februari

infinity display

Volgens Samsung-topman DJ Koh wordt ‘het eerste Samsung-vlaggenschip van dit jaar’ tijdens het Mobile World Congress in Barcelona onthuld. Tijdens het event vertelt de fabrikant dan ook wanneer de smartphone in de winkels ligt. Al geruime tijd wordt gesproken over een release in maart, maar tot voor kort gingen ook geruchten dat de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus tijdens CES zou worden onthuld. Deze technologiebeurs vond deze week plaats in Las Vegas.

→ Lees verder over de presentatie van de Samsung Galaxy S9

LG G7 krijgt mogelijk ‘oudere’ Snapdragon 835-chip

Hoewel de definitieve naam van LG’s nieuwe vlaggenschip nog niet duidelijk is, wordt de G7 al wel op de website van het bedrijf genoemd. Het gaat om een pagina die Quick Charge-ondersteuning bij diverse toestellen beschrijft. Te zien is dat bij Quick Charge 4.0 de ‘Future LG G7’ wordt vermeld, terwijl bij het oudere Quick Charge 3.0 voorgaande LG-vlaggenschepen staan. Omdat het nieuwere Quick Charge 4.0+ niet wordt vermeld, suggereren verschillende websites dat de LG G7 nog over de Snapdragon 835-chip beschikt. Dit is de chip waarmee de meeste Android-vlaggenschepen uit 2017 zijn uitgerust.

→ Lees verder over de ‘oudere’ chip van de LG G7

Tussenstand: de staat van Google Play in 2018

google play 2018

Als je aan Android denkt, dan denk je ook aan Google Play. In deze digitale winkel downloaden we onze apps, halen we updates op en zijn ook films, muziekalbums, boeken en meer te vinden. De afgelopen periode is de winkel qua design nauwelijks veranderd. Het lijkt daarom alsof er niet veel gebeurt. Dat is echter niet waar. De Play Store is constant in ontwikkeling en voornamelijk achter de schermen wordt er veel verbeterd. De veranderingen vinden vooral plaats rond apps. Google doet zijn best om de beste applicaties meer in het zicht te plaatsen en malware geen kans te bieden. Dat is een strijd die maar niet ophoudt.

→ Lees verder in ons achtergrondartikel over Google Play in 2018

Topman: ‘OnePlus 6 vanaf juni verkrijgbaar’

snelst opladende accu

Volgens Pete Lau, ceo van OnePlus, is de volgende smartphone van het bedrijf voor het einde van het tweede kwartaal beschikbaar. Hoewel Lau het toestel niet bij naam noemt, geeft hij wel aan dat het om een nieuw vlaggenschip gaat. Dat zou betekenen dat de OnePlus 6 uiterlijk eind juni wordt aangekondigd. Als het toestel inderdaad in juni verschijnt, is dat precies een jaar na de introductie van de OnePlus 5. Die smartphone werd echter al slechts na enkele maanden opgevolgd door de OnePlus 5T, met een groter scherm en verbeterde camera.

→ Lees verder over de OnePlus 6 release in juni

‘Samsung Galaxy S9-verpakking suggereert gebrek aan dubbele camera’

Samsung Galaxy S9-verpakking

Samsungs volgende vlaggenschip heeft slechts een enkele 12 megapixel-camera achterop. Dat blijkt uit een foto van de verpakking die op Reddit verscheen. Hoewel het niet helemaal duidelijk is hoe de bron de verpakking heeft bemachtigd, komen de genoemde specificaties op de doos wel overeen met eerdere geruchten. De verpakking vermeldt een 12 megapixel-camera voor de Galaxy S9. Deze heeft net als op de Galaxy S8 een dual pixel-sensor. Wel is het diafragma een stuk groter: f/1.5 in plaats van de f/1.7-lens op de Galaxy S8. Dat betekent dat de lens meer licht binnenlaat, wat voor betere foto’s in situaties met minder licht zorgt.

→ Lees verder over de gelekte Samsung Galaxy S9-verpakking

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu