Android nieuws #2: Samsung Galaxy S10-presentatie en Android Q

Wouter Nijsen
12 januari 2019, 16:03
3 min leestijd
Android nieuws #2: Samsung Galaxy S10-presentatie en Android Q

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Officieel: Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari

samsung galaxy s10 presentatie

Samsung heeft bekendgemaakt wanneer zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S10, wordt gepresenteerd. Op 20 februari vindt een Unpacked-event in San Francisco plaats, waar het nieuwe toptoestel aan de wereld wordt getoond. De persconferentie is op 20 februari via de website van Samsung te volgen, en vermoedelijk komt er ook een livestream op YouTube. Naast de reguliere Galaxy S10 krijgen we hoogstwaarschijnlijk ook de grotere Galaxy S10 Plus te zien, alsmede de kleinere en goedkopere Galaxy S10 Lite. Over de prijzen en release van de Samsung-smartphones is nog weinig bekend, al is het aannemelijk dat ze in maart in de winkels liggen.

→ Lees verder over de presentatie van de Samsung Galaxy S10

‘Android Q krijgt een volledige, ingebouwde donkere modus’

donkere modus

Het lijkt erop dat Android Q, de eerstvolgende nieuwe Android-versie, een ingebouwde donkere modus krijgt. Waarschijnlijk gaat het om een volledige donkere modus, waarbij ook Googles systeem-apps een ander uiterlijk krijgen. Er zijn alle verschillende Google-apps met een dark mode, zoals YouTube, Berichten en de Telefoon-app. Bovendien zit in de meest recente Android-versie al een optie om bepaalde interface-onderdelen, zoals het snelle instellingen-paneel en de launcher, donker te kleuren. Een donkere modus is handig wanneer je je smartphone in de avonduren gebruikt, omdat je dan minder last hebt van het felle licht dat van het scherm af komt.

→ Lees verder over de donkere modus in Android Q

Consumentenbond waarschuwt voor gevaarlijke Android-apps, maar de praktijk valt mee

consumentenbond gevaarlijke android-apps

Deze week wist de Consumentenbond flink paniek te zaaien met de conclusie van een nieuw onderzoeksrapport. Play Protect, de ingebouwde antivirus-app van Google, zou slechts 56 procent van alle gevaarlijke apps detecteren en tegenhouden. Volgens de bond moeten gebruikers een andere, betaalde antivirus-app downloaden om adequate bescherming in huis te halen. Er kleven echter aardig wat haken en ogen aan het onderzoek van de Consumentenbond. Zo wordt niet genoemd hoeveel van de gevaarlijke apps daadwerkelijk in de Play Store staan, de plek waar het overgrote deel van alle Android-gebruikers zijn apps haalt.

→ Lees verder in onze analyse over gevaarlijke Android-apps

‘WhatsApp is straks te beveiligen met je vingerafdruk’

whatsapp google drive back-up

De nieuwste testversie van WhatsApp (2.19.3) is uitgebracht in de Play Store en bevat één grote vernieuwing, zo ontdekte Twitter-gebruiker WABetaInfo. In de instellingen van de app staat onder ‘privacy’ nu de optie ‘Authentication’. De bijbehorende tekst (‘fingerprint’) verraadt dat WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om de chat-app te beveiligen met je vingerafdruk. De bron zegt dat de feature nog niet werkt, maar dat hij de beveiligingsmethode via een omweg aan de praat heeft gekregen. Ingeschakeld opent WhatsApp alleen als je je identiteit bevestigt via de vingerafdrukscanner.

→ Lees verder over het beveiligen van WhatsApp met je vingerafdruk

Interview: deze 15-jarige weet als eerste hoe onaangekondigde smartphones eruitzien

Verkiezing beste smartphone 2018

Het is de nachtmerrie van iedere smartphonefabrikant: een paar dagen voor de aankondiging van je nieuwe vlaggenschip ligt alle informatie al op straat. Heel vervelend voor de fabrikant natuurlijk, maar niet voor de verantwoordelijke ‘leaker’. Dit zijn mensen die altijd vroeg weten hoe onaangekondigde telefoons eruitzien, en welke specificaties ze hebben. De insiders plaatsen deze informatie op Twitter, waarna websites er vaak een bericht aan wijden. Maar, hoe komen ze aan deze informatie? En waarom besluiten ze deze specificaties, foto’s en renders te ‘lekken’? Krijgen ze er voor betaald? We spraken met Ishan Agarwal, een vijftienjarige leaker uit India die onder meer de Google Pixel 3 XL lekte.

→ Lees verder in ons interview met Ishan Agarwal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu