De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android nieuws #20: alles over Google I/O 2017 en HTC U11

Wouter Nijsen
20 mei 2017, 13:55
3 min leestijd
Android nieuws #20: alles over Google I/O 2017 en HTC U11

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond voornamelijk in het teken van Google I/O 2017, waar verschillende aankondigingen zijn gedaan. Naast Android O kwamen we ook te weten wat Google van plan is met virtual reality, de Google Assistant en Google Foto’s. Verder werd deze week het nieuwe vlaggenschip van HTC aangekondigd.

Android O Developer Preview 2 beschikbaar: dit is er nieuw

Android O Developer Preview 2

Google toonde de nieuwste versie van Android O. Tegelijk gaat het bètaprogramma van start, zodat je direct met de volgende Android-versie aan de slag kan. Heb je een Google Pixel, Pixel XL, Nexus 5X of Nexus 6P, dan kun je je via Googles site aanmelden voor de voorlopige software. Vervolgens wordt de testversie automatisch op je toestel geïnstalleerd. Ook als er updates verschijnen, staan die automatisch voor je klaar. Let wel: het gaat om een voorlopige versie van Android. Google merkt op dat nog niet alle nieuwe features aanwezig zijn, en dat er soms bugs opduiken.

→ Lees verder op onze Android O-versiepagina

Zo focust Android O nog meer op de beveiliging van je toestel

google play protect

Op het eerste gezicht lijkt Android O weinig zichtbare vernieuwingen met zich mee te brengen, maar dat betekent niet dat Google heeft stilgezeten. Belangrijk is het feit dat Android O veel meer nadruk legt op veiligheid. Google Play Protect is een verzameling services die erop gericht is Android-apparaten met toegang tot Google Play beter te beschermen. De functie maakt gebruik van machine learning om apps te scannen op beveiligingsproblemen. Is er iets niet in de haak, dan zal Protect voorkomen dat de app wordt geïnstalleerd of hem verwijderen.

→ Lees verder over Google Play Protect

Google Lens maakt digitale assistent in Android slimmer

Google Lens

De Google Assistant wordt weer een stukje slimmer. Het digitale hulpje krijgt de mogelijkheid om te analyseren waar je je camera op richt, om vervolgens relevante informatie te tonen. De nieuwe functie heet Google Lens en biedt uitgebreide objectherkenning en opties als augmented reality. Google Lens maakt in feite een zoekmachine van je camera. De functie in Google Assistant (en binnenkort Google Foto’s) biedt geavanceerde objectherkenning. Google demonstreerde onder andere hoe Lens verschillende bloemen kan herkennen op basis van je foto’s.

→ Lees verder over de mogelijkheden van Google Lens

Google Home en Assistant voorlopig niet naar Nederland

Slecht nieuws voor wie hoopte in het Nederlands met de Google Assistant en Home te praten, want Nederlands zit niet bij de nieuwe talen die het digitale hulpje binnenkort spreekt. Vanaf deze zomer kan de Google Assistant wel overweg met het Frans, Duits, Portugees en Japans. Ook kun je er uiteraard Engels mee spreken. Google Home wordt binnenkort in meer landen uitgebracht. De slimme speaker wordt verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk, Australië, Canada en Japan. Vorige maand verscheen de Home al in het Verenigd Koninkrijk. Nederland en België staan niet op de planning, al is de Assistant wel te gebruiken als je je toestel op Engels zet.

→ Lees verder over de Google Home en Assistant

HTC U11 officieel: glazen topmodel met knijpbare rand

HTC U11 preview

De nieuwe HTC U11 brengt twee productreeksen van het bedrijf samen. Aan de ene kant is het de opvolger van de HTC 10, het topmodel uit 2016. Het toestel is daarnaast onderdeel van de U-reeks, waarin eerder dit jaar de U Ultra en U Play verschenen. De meest opvallende feature is de knijpbare rand, die door HTC ‘Edge Sense’ genoemd wordt. Door zacht of hard in de zijkant te knijpen, kun je apps opstarten of instellingen aanpassen. De acties zijn volledig aanpasbaar. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met een zachte knijp automatisch een selfie te maken, of om met een harde knijp WhatsApp of de zaklamp te openen.

→ Lees meer in de uitgebreide HTC U11 preview

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's