Android nieuws #20: OnePlus 6, nieuwe Nokia’s en Google One

Wouter Nijsen
19 mei 2018, 14:22
3 min leestijd
Android nieuws #20: OnePlus 6, nieuwe Nokia’s en Google One

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 preview: nieuw vlaggenschip zet kleine stapjes vooruit

oneplus 6 preview

Inmiddels zijn we het gewend dat OnePlus vlot achter elkaar nieuwe toestellen uitbrengt. De OnePlus 5T verscheen in november 2017 en gooide hoge ogen bij de critici en gebruikers, maar werd een paar maanden later al niet meer verkocht. OnePlus geeft aan altijd het nieuwste van het nieuwste te willen bieden, en daarom niet een heel jaar te wachten voor de release van een nieuw toestel. Waar de 5T zich duidelijk onderscheidde met het voorkantvullende scherm, wil de fabrikant de OnePlus 6 op meerdere fronten verbeteren. Zo heeft de fabrikant het design aangepakt en het scherm verder verbeterd, maar ook de nodige vernieuwingen doorgevoerd aan de camera en interne hardware.

→ Lees ons voorlopige oordeel in de OnePlus 6 preview

Nokia onthult op 29 mei mogelijk nieuwe Android-smartphones

nokia x6

HMD Global presenteerde eerder dit jaar tijdens Mobile World Congress 2018 al verschillende toestellen, maar heeft voor dit jaar meer plannen. Op 29 evenement onthult het bedrijf waarschijnlijk opnieuw een aantal nieuwe telefoons, waarbij het waarschijnlijk gaat om opvolgers van de populaire Nokia 3 en Nokia 5. HMD Global-topman Juho Sarvikas hintte onlangs al naar een 2018-versie van de Nokia 5. Daarnaast bracht de fabrikant al de Nokia 6 (2018) uit, maar zijn er nog geen opvolgers van de 3 en 5.

→ Lees verder over het Nokia-event op 29 mei

Goedkopere cloudopslag Google One komt later dit jaar naar Nederland

google one nederland

Maak je een Google-account, dan krijg je gratis 15GB om bestanden op te slaan. Die ruimte wordt gebruikt voor zowel Google Drive, Gmail als Google Foto’s. Sla je echter veel foto’s en video’s met hoge resolutie op, dan heb je meer ruimte nodig en daar moet je voor betalen. Dat wordt binnenkort goedkoper met Google One. Alle betalende gebruikers van Google Drive krijgen in de komende maanden automatisch een upgrade naar Google One. Google One wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold, maar later komt de dienst ook naar Nederland.

→ Lees verder over Google One in Nederland

‘Specificaties en render HTC U12 Plus verschijnen online’

htc u12 plus specs

De aankondiging van de HTC U12 Plus komt steeds dichterbij, maar er waren nog weinig beelden van het toestel opgedoken. Beroepslekker Evan Blass deelt op zijn Twitter-account een duidelijke afbeelding van de telefoon. Het toestel krijgt – net als zijn voorganger – een voorkantvullend scherm, waarbij HTC kiest om onder en boven het display een dunne bezel te plaatsen. Blass deelt ook afbeeldingen met een overzicht van de specificaties van de HTC U12 Plus.

→ Lees verder over de render en specs van de HTC U12 Plus

‘Android P dwingt ontwikkelaars tot maken van betere apps’

Android P komt steeds dichterbij en voegt naast grote updates ook kleine, subtiele verbetering aan. Zo gaat Google ontwikkelaars onder meer dwingen betere apps te maken, ook wordt het besturingssysteem weer iets slimmer. Ten eerste gaat Android niet goed functionerende apps voortaan automatisch afsluiten. Wanneer momenteel een app niet goed werkt of hapert, krijg je het volgende scherm (zie hiernaast) te zien. Hierin wordt gevraagd of je wil wachten tot de app weer reageert, of de applicatie liever meteen afsluit. In P kiest je telefoon automatisch voor de tweede optie.

→ Lees verder over hoe Android P met apps omgaat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U12 Plus
HTC U12 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu