Android nieuws #21: OnePlus 3 en trage Android-updates

Wouter Nijsen
28 mei 2016, 13:08
3 min leestijd
Android nieuws #21: OnePlus 3 en trage Android-updates

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Google gaat Android-fabrikanten ranken op updatesnelheid`

snellere android-updates

Google gaat de druk opvoeren als het gaat om Android-updates. Smartphonefabrikanten zijn te traag met de update naar de nieuwste versie van Android en het uitsturen van beveiligingsupdates. Daar moet wat aan gebeuren. Bloomberg heeft met meerdere partijen gepraat die van Google te horen hebben gekregen over het onderwerp. Zo vraagt het bedrijf onder andere of de fabrikanten de beveiligingsupdates vrij willen stellen van het lange testproces, waar normaal alle updates van het besturingssysteem doorheen moeten. Het probleem is vervolgens dat als er toch iets mis gaat met de update, Google de schuld krijgt.  Google heeft tevens een lijst gemaakt waarin alle smartphonemakers gerankt worden op hoe up-to-date hun toestellen zijn.

Specs OnePlus 3 gelekt, onthulling in virtual reality

oneplus 3-specs

OnePlus kondigde deze week aan dat de OnePlus 3 volledig in virtual reality wordt onthuld. Hiervoor is een virtual reality-bril, de Loop VR, beschikbaar gemaakt. OnePlus 3 belooft dat gebruikers met een vr-bril het aanstaande toptoestel eerder kunnen bestellen dan anderen. OnePlus heeft 30.000 exemplaren beschikbaar en gaf de virtual reality-bril gratis weg. Beroepslekker Evan Blass (@evleaks) heeft deze week de specificaties van de OnePlus 3 onthuld. Het toestel heeft een 5,5 inch-full-hd-scherm, Snapdragon 820-chip, 4GB RAM en een 64GB opslagruimte. Foto’s worden gemaakt met de 13 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-frontcamera.

Google wil nog dit jaar wachtwoorden de nek omdraaien

Google onthulde vorig jaar tijdens Google I/O Project Abacus. Het is een nieuwe manier om wachtwoorden uit de wereld te helpen. Maar wat houdt het project precies in? Het idee van Project Abacus is dat er een serie aan signalen gecombineerd wordt om een betrouwbaar identificatiesysteem te creëren. Denk bij deze signalen aan hoe je typt of loopt, je huidige locatie, je stem, je hoofd en meer. De combinatie van deze signalen zorgt voor een `Trust Score`. Heeft je toestel genoeg informatie om je identiteit vast te stellen, dan kun je vrij acties ondernemen. Google gebruikt al een simpele vorm van deze technologie voor Android met Smart Lock, waarbij je toestel vrij ontgrendeld kan worden als er een bepaald bluetooth-apparaat aangesloten is of als je  op een bepaalde locatie bent.

`Motorola maakt de Moto Z modulair met MotoMods`

Motomods

Modulaire smartphones mogen we ondertussen al voorzichtig de hype van 2016 noemen. Gelekte renders laten nu zien hoe Motorola zich met zogenaamde MotoMods de Moto Z modulair wil maken. De modulaire achterkantjes zouden bedoeld zijn voor de Lenovo Moto Z, die we naar verluidt aan het begin vanaf juni te zien krijgen. Zoals je op de afbeelding hiernaast kunt zien, is het de bedoeling dat jij de achterkant van het toestel aanpast aan jouw behoeften. Ga je een dagje weg en wil je betere foto`s maken? Dan is de achterkant met de camera met zoom, flitser en fysieke sluiterknop een uitkomst.

Lees ook: Waarom modulaire smartphones niet de redding van de smartphonemarkt zijn

OnePlus verlaagt alle toestellen permanent in prijs

oneplus 2 design 1

OnePlus heeft de prijzen van de OnePlus 2, OnePlus One en OnePlus X permanent verlaagd. Het vlaggenschip van vorig jaar kost nu 319 euro, terwijl je respectievelijk 239 en 249 euro voor de X en One betaalt. De prijsverlaging van de OnePlus 2 heeft betrekking op het 64GB-model, nadat het 16GB-model eerder dit jaar uit de digitale schappen werd gehaald. De telefoon  kostte voorheen 345 euro. De OnePlus prijsverlaging heeft waarschijnlijk te maken met de komst van de OnePlus 3. Dit toestel wordt over enkele weken onthuld, mogelijk op 14 juni. De drie telefoons zijn al een tijdje zonder invite verkrijgbaar via de officiële OnePlus-website.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu