De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #21: OnePlus 3T verkoop en Moto G5S gelekt

Wouter Nijsen
27 mei 2017, 18:55
3 min leestijd
Android nieuws #21: OnePlus 3T verkoop en Moto G5S gelekt

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Verkoop OnePlus 3T al na een half jaar gestopt

OnePlus 3T verkoop

De OnePlus 3T wordt niet meer geproduceerd, zo heeft de fabrikant laten weten. Het toestel wordt al na slechts een half jaar geschrapt. Je kunt de 3T nu nog bestellen via de site van OnePlus, maar zodra die voorraad op is stopt de verkoop. OnePlus geeft geen uitleg over waarom de productie van het toestel gestopt wordt. Vermoedelijk heeft het vooral te maken met de introductie van de OnePlus 5. Dit nieuwe vlaggenschip is vanaf deze zomer verkrijgbaar. Mogelijk schrapt OnePlus de 3T om productiecapaciteit vrij te maken voor het nieuwe toestel.

→ Lees verder over de verkoop van de OnePlus 3T

Hisense brengt Chinese smartphones naar Nederland

Hisense in Nederland

De Chinese fabrikant Hisense gaat smartphones verkopen in Nederland. Een lokale importeur zegt eerst verschillende koelkasten uit te brengen, maar wil later dit jaar ook televisies, wasmachines én smartphones introduceren. Welke toestellen het bedrijf hier straks uitbrengt, is nog onbekend. In China behoort Hisense tot de grootste elektronicabedrijven. De fabrikant heeft daar bijna 70.000 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van ruim 15 miljard euro. Langzaam maar zeker lijkt Hisense daarmee zijn aanwezigheid op de Europese markt uit te bouwen. Het bedrijf verkoopt al mobiele telefoons in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en verschillende opkomende markten.

→ Lees verder over Hisense in Nederland

‘Dit zijn de Moto G5S en Moto G5S Plus, met volledig metalen design’

Motorola Moto G5S foto's

De Moto G5 krijgt binnenkort mogelijk een steviger broertje. Op gelekte foto’s zien we de Moto G5S in het grijs, goud en donkerblauw. Het toestel heeft op het eerste gezicht hetzelfde design als de gewone G5, al zijn er enkele aanpassingen gemaakt. Zo is de materiaalkeuze anders. Waar de Moto G5 een combinatie is van aluminium en plastic, is de Moto G5S vrijwel volledig van metaal. Daarnaast hebben beide toestellen het traditionele ‘Moto-kuiltje’ voor het logo achterop, dat op de reguliere Moto G5 ontbreekt.

→ Lees verder over de Moto G5S en G5S Plus

Opinie: waarom er nauwelijks nog (goede) Android-tablets verschijnen

Op Android Planet behandelen we nauwelijks nog tablets. Dat is niet uit onwil van onze kant, want als er een interessant nieuw product is, kun je er op rekenen dat je er hier razendsnel over leest. Het probleem zit hem bij de fabrikanten, die Android als besturingssysteem voor tablets langzaam maar zeker lijken af te schrijven. Dat kun je duidelijk zien in het aantal nieuwe apparaten dat verschijnt, en welke grote fabrikanten er allemaal investeren in de markt. Enkele jaren geleden brachten Samsung, Huawei, LG en Sony om de paar maanden tablets uit in allerlei prijsklassen. Wat voor formaat of prijs je ook zocht, er was altijd wel een goede Android-tablet om uit te kiezen.

→ Lees verder in ons opinieartikel over Android-tablets

Deze Sony Xperia-smartphones krijgen geen opvolger

sony xperia x compact review

Voor Sony was 2016 qua smartphones geen topjaar. In een presentatie voor zijn investeerders liet het bedrijf de tegenvallende verkopen van zijn Xperia-lijn zien. De vlaggenschepen van Sony, de Xperia X Performance en Xperia XZ, deden het nog best aardig. In Japan is het verkoopdoel voor deze toestellen behaald, terwijl buiten Japan maar zestig procent van het beoogde aantal toestellen is verkocht. De smartphones die Sony ‘premium standard’ noemt doen het echter een stuk slechter. De Xperia X en Xperia X Compact hebben in Japan maar 85 procent van het verkoopdoel bereikt. Buiten dit land wist het toestel maar 31 procent van het beoogde aantal verkopen te behalen. Daarom besluit Sony te stoppen met deze categorie smartphones.

→ Lees verder over de Sony Xperia-smartphones in 2017

Bron afbeelding: Flickr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu