Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #21: Huawei’s problemen en de Sony Xperia 1

Wouter Nijsen
25 mei 2019, 17:14
3 min leestijd
Android nieuws #21: Huawei’s problemen en de Sony Xperia 1

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Huawei onder vuur: krijg jij nog updates, en is een Huawei-smartphone kopen slim?

Google Huawei-ondersteuning

Reuring in de mobiele wereld: Google maakte deze week bekend het contact met Huawei te verbreken. Door een besluit van de Amerikaanse regering mag Google niet meer met de Chinese smartphonemaker samenwerken. Ook andere Westerse bedrijven moeten hun samenwerking met Huawei stoppen. Dat heeft gevolgen voor heel veel zaken, van nieuwe smartphones tot 5G tot wereldpolitiek. Om je helemaal bij te praten, hebben we een uitgebreid uitlegartikel gemaakt.

→ Lees verder over de problemen van Huawei

Sony Xperia 1 met langgerekt scherm verschijnt 3 juni in Nederland

Sony Xperia 1 camera

Sony deed de Xperia 1 tijdens Mobile World Congress 2019 uit de doeken, maar maakte toen geen releasedatum bekend. Daar komt nu verandering in: de smartphone is vanaf 3 juni verkrijgbaar in Nederland. De smartphone heeft een forse adviesprijs van 949 euro, waarmee ‘ie een stukje duurder is dan veel andere high-end telefoons. De smartphone onderscheidt zich vooral door het scherm. Door de beeldverhouding van 21 bij 9 is het 6,5 inch-display langer dan bij de meeste andere smartphones, wat volgens Sony ideaal is bij multitasken en het kijken van films.

→ Lees verder over de release van de Sony Xperia 1

Google Assistent mogelijk snel ook in België: aankondiging binnenkort

android in 2018

“Oké Google, wat heb je aan te kondigen,” leest een uitnodiging die Google naar Vlaamse en Waalse media heeft gestuurd. Het evenement vindt plaats op dinsdag 28 mei. Hoewel de aankondiging verder geen hints prijsgeeft, lijkt het vrijwel zeker om de onthulling van de Belgische Google Assistent te gaan. In Nederland is de Google Assistent sinds de zomer van 2018 beschikbaar. Omdat er nogal wat verschillen zitten tussen het Nederlands en Vlaams, heeft Google ervoor gekozen een lokale versie van de Assistent te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor de Waalse versie, hoewel de Assistent al geruime tijd beschikbaar is in Frankrijk.

→ Lees verder over de aankondiging van de Belgische Google Assistent

‘Huawei brengt deze herfst haar eigen Android-alternatief uit’

huawei p30 pro review

Huawei werkt al sinds 2012 aan een Android-alternatief en dat komt gezien alle recente ontwikkelingen goed van pas. Het nieuwe besturingssysteem, dat HongMeng heet, zou deze herfst uitkomen als vervanger van Googles platform. Huawei-directeur Richard Yu heeft dit gezegd in een chatgesprek dat onbedoeld in handen is gekomen van de Chinese nieuwswebsite Caijing. HongMeng komt volgens het gerucht naast smartphones ook naar computers, tablets, wearables (zoals smartwatches), tv’s en zelfs auto’s. Huawei’s besturingssysteem steekt volgens het bericht technisch helemaal anders in elkaar dan Android.

→ Lees verder over het Android-alternatief van Huawei

Samsung brengt goedkope Galaxy M20 Power naar Nederland

Samsung Galaxy M20 Power release

De Samsung Galaxy M20 is binnenkort leverbaar in Nederland. De nieuwe smartphone kan al worden gereserveerd, zo ontdekte Android Planet. Het toestel heeft een adviesprijs van 239 euro, maar wordt bij een webwinkel aangeboden voor 209 euro. Het gaat om een Android-smartphone met een flinke accu van 5000 mAh. In de praktijk is dat genoeg om het toestel twee tot drie dagen zonder tussentijds opladen te gebruiken. Het toestel wordt bovendien geleverd met een snellader van 15 Watt, waarmee de accu na een half uur weer voor zo’n 30 procent vol zit.

→ Lees verder over de betaalbare Samsung Galaxy M20

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu