De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #22: OnePlus 3 en Google Home naar Nederland

Wouter Nijsen
4 juni 2016, 13:16
3 min leestijd
Android nieuws #22: OnePlus 3 en Google Home naar Nederland

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 zonder invite te koop, presentatie op 14 juni

oneplus

OnePlus stapt met de OnePlus 3 voorgoed af van het gewraakte invitesysteem. Dat betekent dat je het toestel bij de release gewoon kunt aanschaffen. De presentatie begint op 14 juni om 18:30 Nederlandse tijd. Ook toekomstige OnePlus-toestellen en andere apparaten kun je zonder uitnodiging kopen. Dat is goed nieuws, aangezien de OnePlus-toestellen doorgaans moeilijk verkrijgbaar zijn. De huidige OnePlus-toestellen, de OnePlus One, OnePlus 2 en OnePlus X zijn echter al een tijdje zonder invite te koop. Het invitesysteem werd bij de OnePlus One geïntroduceerd omdat het bedrijf niet wist hoe groot de vraag naar het toestel zou zijn.

Google Home komt `op zijn vroegst` eind dit jaar naar Nederland

Google Home

Google Nederland heeft tegenover Android Planet bevestigd dat Google Home naar Nederland komt, maar dat het nog maar de vraag is of de Home ook de Nederlandse taal zal ondersteunen. Eind dit jaar kunnen we de assistent op zijn vroegst verwachten. Home is een slimme spraakassistent voor in je huiskamer, die antwoord geeft op vragen en daarnaast afspraken voor je inplant. De grote vraag blijft of we straks ook in het Nederlands onze vragen aan Home kunnen stellen. Google zegt dat er momenteel nog wordt overwogen welke talen Home zal ondersteunen.

Microsoft-deal brengt Xiaomi dichter bij Europa dan ooit

xiaomi uitg

Hoewel Xiaomi in China erg succesvol is met zijn krachtige en betaalbare toestellen, is het bedrijf nog niet hier actief. Dit zou onder meer komen door dat Xiaomi te weinig patenten bezit, wat voor juridische problemen zou zorgen. Dit probleem wordt door de overeenkomst met Microsoft mogelijk opgelost, waarbij Xiaomi zo’n 1500 octrooien van het bedrijf koopt. De verwachting is dat het nog even duurt voordat Xiaomi zijn smartphones daadwerkelijk in Europa gaat uitbrengen. Hugo Barra, die verantwoordelijk is voor de internationale tak van Xiaomi, liet in februari weten dat het bedrijf nog niet de mankracht heeft om relaties op te bouwen met providers en retailers in Europa.

Zo wil Google de Nexus-smartphones verbeteren

In het interview laat Google-ceo Sundar Pichai weten wat het bedrijf van plan is met de Nexus-smartphones. Waar Google momenteel vooral verantwoordelijk is voor de software en bij de ontwikkeling van de toestellen samenwerkt met andere fabrikanten, wil het bedrijf zich hier meer mee gaan bemoeien. Pichai geeft aan `eigenzinniger` te willen zijn over het design van de Nexus-toestellen, maar laat in het midden wat hij hiermee precies bedoelt. Opvallend is dat Google de software van Nexus-smartphones beter wil maken. De telefoons draaien altijd op een stockversie van Android, maar Pichai zegt dat dit in de toekomst kan veranderen, omdat er op softwaregebied `nog veel ruimte voor innovatie is`. Het interview is hieronder te bekijken.

Now on Tap analyseert live camerabeelden en geeft relevante info

Now on Tap snelheid

Google heeft Now on Tap een indrukwekkende update gegeven, wat ervoor kan zorgen dat we de assistent wat vaker gebruiken. Als je voortaan door de stad loopt en een imposant gebouw ziet, kun je er met Now on Tap je camera op richten om er meer informatie over te ontvangen. Je hoeft hiervoor niet eens een foto af te drukken: nu Now on Tap livebeelden analyseert zal het zaken als filmposters, gebouwen en tijdschriften herkennen. Hetzelfde geldt voor de informatie die op het scherm van je Android staat. Door tekst te selecteren en de homeknop lang in te drukken kun je met Now on Tap direct meer informatie  krijgen. Now on Tap is wel alleen beschikbaar als je je toestel in het Engels zet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu