Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #22: Essential Phone en afschaffing roamingkosten

Wouter Nijsen
3 juni 2017, 13:55
2 min leestijd
Android nieuws #22: Essential Phone en afschaffing roamingkosten

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de afschaffing van roamingkosten

europa roamingkosten

Ga je dit jaar buiten Nederland op vakantie, maar blijf je binnen de EU, dan kun je gewoon internetten, bellen en sms’en zoals je van thuis gewend bent. Zonder na afloop geconfronteerd te worden met hoge (buitenbundel) kosten. Zo’n tien jaar geleden had de Europese Commissie al plannen om roamingkosten te schrappen, maar uiteindelijk heeft volledige afschaffing tot nu geduurd. Providers zijn officieel verplicht om de roamingkosten vanaf 15 juni te schrappen, maar sommigen zijn daar sinds deze week mee gestopt.

→ Lees verder over de afschaffing van roamingkosten

Android-oprichter Andy Rubin onthult Essential Phone

Essential Phone officieel

Andy Rubin, één van de oprichters van Android, is terug op de mobiele markt. Hij onthulde deze week de Essential Phone, die onder meer beschikt over een voorkantvullend scherm en modulaire behuizing. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt helaas, maar achterop is wel een dubbele 13 megapixel-camera te vinden. Aan de achterkant zit ook een magnetische connector, waaraan je accessoires koppelt. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een oplaaddock aansluiten, of een speciale 360-graden-camera die je bovenop plaatst voor unieke foto’s.

→ Lees verder over de Essential Phone

Veel problemen met mobiel inchecken in het ov

mobiele ov-chipkaart

KPN-klanten kunnen zich niet meer inschrijven voor de OV-chip Mobiel-app, die het mogelijk maakt om hun smartphone te gebruiken als ov-chipkaart. Door fouten bij het registratieproces is de app niet meer te installeren, iets waar Vodafone-gebruikers overigens geen last van hebben. Klanten van die provider ondervinden minder hinder bij het registratieproces voor de digitale ov-chipkaart. Woordvoerder Nicky Jansen geeft aan eerst problemen met KPN-abonnementen te willen oplossen, voordat klanten zich weer kunnen inschrijven.

→ Lees verder over de problemen met mobiel inchecken

‘OnePlus 5 vanaf volgende maand verkrijgbaar’

Android juni

Alle tekenen wijzen erop dat OnePlus binnenkort zijn nieuwe vlaggenschip introduceert. Deze maand liet het bedrijf al weten dat de productie van de OnePlus 3T per direct stopt, en dat het nieuwe model ‘deze zomer’ volgt. In een uitgelekte mail die GizmoChina bemachtigd heeft, valt te lezen dat de aankondiging op donderdag 15 juni plaatsvindt. De focus van de OnePlus 5 ligt waarschijnlijk op de camera. Volgens de laatste geruchten beschikt het toestel over een dubbele camera achterop.

→ Lees verder over de aankondiging van de OnePlus 5

Dit is waarom je volgende smartphone sneller oplaadt

quick charge 4+

Qualcomm introduceert een nieuwe versie van zijn oplaadtechniek. Met Quick Charge 4+ laden toestellen sneller en veiliger op. Een van de belangrijkste toevoegingen wordt ‘Intelligent Thermal Balancing’ genoemd. Quick Charge 4+ maakt gebruik van ‘Dual Charge’, waardoor energie via twee kanalen binnen kan komen. De nieuwe technologie kijkt welk pad het koelst is, om daar vervolgens de stroom doorheen te sturen. Het opladen wordt met Quick Charge 4+ gemiddeld drie graden koeler.

→ Lees verder over Quick Charge 4.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu