De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android nieuws #23: Moto Z3 Play en nieuwe Android P-bèta

Thomas Haenen
9 juni 2018, 18:33
3 min leestijd
Android nieuws #23: Moto Z3 Play en nieuwe Android P-bèta

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google brengt Android P Developer Preview 3 uit

android 9.0 update

De derde ontwikkelaarsversie van Android P is verschenen. Hieruit blijkt onder meer dat de nieuwe versie officieel door het leven gaat als Android 9.0. Daarnaast zijn enkele functies definitief toegevoegd. In Android P wordt de accu een stuk slimmer. Voortaan wordt niet alleen beter duidelijk wanneer de accu op is, je telefoon gaat ook automatisch bepalen welke apps voorrang bij energievoorziening krijgen, en welke niet. Verder kunnen apps voortaan beter de mogelijkheden van twee camera’s in hun app benutten, en wordt er een nieuwe techniek voor het opnemen van audio uitgerold, waardoor de geluidskwaliteit drastisch moet verbeteren.

→ Ontdek meer over de nieuwste Android 9.0-beta

Android-beveiligingsupdate juni 2018 beschikbaar

android-beveiligingsupdate januari 2018

De beveiligingsupdate van juni 2018 is nu beschikbaar voor Google Pixel en Nexus-toestellen. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is voor hun smartphone. Handmatig controleren kan ook, door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken.

Ook deze maand worden er weer enkele tientallen lekken gedicht. Google noemt geen specifieke, grote lekken zoals BlueBorne, maar richt zich vooral op kleine verbeteringen. Uit de complete changelog blijkt dat onder andere de beveiliging van verschillende grafische chipsets en wifi-chips wordt aangepakt.

→ Lees verder over de Android-beveiligingsupdate van juni 2018

LG maakt oude smartphones ‘slimmer’ met AI Pack-update

LG AI Pack-update

LG focust vanaf dit jaar meer op kunstmatige intelligentie. Alle consumentenproducten van het bedrijf hebben sinds kort ‘ThinQ’ in de merknaam, zoals de onlangs verschenen LG G7 ThinQ. De kunstmatige intelligentie wordt andere ingezet om betere foto’s te maken. Ook oudere smartphones gaan daar van profiteren, zo maakte het bedrijf deze week bekend. De komende weken worden ‘AI Packs’ uitgerold voor verschillende toestellen. Met deze update worden ze voorzien van nieuwe features.

De LG G6 en Q6 krijgen een basispakket dat bestaat uit een Voice Assistent en Vision Assistent. Die eerste optie voegt (Engelstalige) spraakbesturing toe waarmee je onder andere apps opent of een foto maakt. Voor de LG V30, die sinds eind vorig jaar in Nederland te koop is, staat binnenkort AI Pack 1.0 klaar.

→ Ontdek wat er allemaal nieuw is in de LG AI Pack-update

Motorola Moto Z3 Play officieel onthuld

moto z3 play officieel

Na de betaalbare Moto G6- en E5-serie komt fabrikant Lenovo met een duurder toestel voor 2018. De Motorola Moto Z3 Play beschikt over vlotte specificaties, een voorkantvullend scherm en ondersteuning voor de bekende Moto Mods. Ten opzichte van zijn voorganger, de Moto Z2 Play, heeft de Z3 Play een nieuw design van glas en een groter super-amoled-scherm. Dat meet 6 inch en heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels, waarmee het toestel ongeveer even groot is als de onlangs uitgebrachte Moto G6 Plus. Door het lange scherm is de vingerafdrukscanner naar de zijkant verplaatst en verwerkt in de aan/uit-knop.

→ Lees verder: Lenovo onthult Moto Z3 Play met randloos scherm en Moto Mods

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's