Android nieuws #24: OnePlus 3 preview en Galaxy Note 7
Wouter Nijsen

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OnePlus 3 preview: eerste ervaringen met het nieuwe toptoestel

oneplus 3 previewMet de OnePlus One bracht de startup OnePlus een kleine revolutie teweeg. Het toestel bewees dat je geen 600 of 700 euro hoeft uit te geven voor een vlotte smartphone met goede prestaties. Voor 269 euro kreeg je een smartphone die op veel fronten meekon met de vlaggenschepen van Samsung, HTC en LG. Na het succes van de One werd vorig jaar de OnePlus 2 uitgebracht. Opnieuw een prima smartphone die zijn voorganger op enkele fronten verbeterde, maar hij was wat minder verrassend en had ook zeker zijn minpunten. Met de OnePlus 3 hoopt het bedrijf het ultieme betaalbare vlaggenschip af te leveren. Maar  gaat dat lukken?

Lees onze eerste bevindingen in de OnePlus 3 preview

Google gaat ontdekkers van Android-bugs meer belonen

google app logoAls je een bug in Android ontdekt en deze aan Google doorgeeft, kun je hier flink voor betaald krijgen. Deze aanpak lijkt aan te slaan, want Google gaat vanaf nu de beloningen verhogen. Voordat je meteen begint met het indienen van een bugmelding, is het belangrijk om te weten dat Google niet zomaar met geld smijt voor ieder ontdekt foutje. Google legt uit  dat experts voortaan 50 procent extra betaald krijgen als ze een uitgebreid rapport aanleveren, waarin de bug wordt beschreven en gedemonstreerd. Ook gaan de algemene beloningen voor zogenaamde `high-quality vulnerability reports` met 33 procent omhoog. Ieder ingediend rapport wordt door Google bekeken, en aan de hand van de kwaliteit stelt het bedrijf de beloning vast.

`Samsung wil Android inruilen voor Tizen`

samsung galaxy s6Volgens de Korea Times  overweegt Samsung om Android te laten voor wat het is en wil de overstap maken naar zijn eigen besturingssysteem Tizen. Samsung voorziet al een klein deel van zijn goedkopere smartphones met Tizen. Deze worden vrijwel allemaal in India verkocht. Door op een kleine markt te beginnen, bekijkt Samsung of er daadwerkelijk een toekomst zit in het eigen open source-besturingssysteem. Met 64 miljoen verkopen tijdens het eerste kwartaal, levert Tizen het bewijs dat de software competitief kan zijn. Samsung Tizen is op dit moment in de Benelux alleen beschikbaar op smartwatches en tv`s. In de toekomst wil het bedrijf ook camera`s en high-end smartphones voorzien van zijn eigen software.

Deze 7 functies heeft Apple met iOS 10 afgekeken van Android

ios 10 versus androidAfgelopen maandag was het voor gebruikers van Apple-producten een grote dag, want het was tijd voor het jaarlijkse WWDC. Dit evenement is het moment dat Apple de toekomst van zijn producten laat zien. Er waren geruchten dat het bedrijf een versie van iMessage voor Android zou aankondigen, maar dat is niet gebeurd. Toch was er voor Android-gebruikers genoeg te zien tijdens de presentatie. Er was vooral heel veel herkenning. Apple heeft voor iOS 10 namelijk goed afgekeken bij Android en Googles apps om iOS te verbeteren. Daarom hebben we deze herkenbare iOS-functies op een rijtje gezet.

`Samsung onthult Galaxy Note 7 op 2 augustus`

galaxy note 7 aankondigingSamsung presenteert de nieuwe Galaxy Note 7 waarschijnlijk op 2 augustus in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een afbeelding (zie hiernaast), waarop te zien is dat het Unpacked-event op die dag plaatsvindt. De datum lijkt aannemelijk, aangezien het vorige Unpacked-evenement van Samsung vorig jaar ook in augustus plaatsvond en daar toen de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ werd geïntroduceerd. De Note 5 werd overigens niet in de Benelux uitgebracht, waardoor het nog de vraag is of dit bij de Note 7 wel het geval zal zijn. Naar verluidt krijgt de Galaxy Note 7 een 5,8 inch-scherm met gebogen schermranden en een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.