Android nieuws #24: Google Drive back-up en Motorola Moto E4

Wouter Nijsen
17 juni 2017, 18:53
2 min leestijd
Android nieuws #24: Google Drive back-up en Motorola Moto E4

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google Drive maakt straks een back-up van je complete pc

gratis drive ruimte

Tot nu toe werd Google Drive vooral in de markt gezet als de plek om losse bestanden op te slaan, maar met de release van een nieuwe tool wil Google gebruikers aanmoedigen de dienst breder te in te zetten. Op 28 juni lanceert Back-up en Sync, waarmee je een volledig archief van je Windows- of Mac-pc kunt uploaden naar de servers van Google. Nadat je Google Drive Back-up en Sync opent, selecteer je van welke mappen en bestanden je een back-up wilt maken.

→ Lees verder over Google Drive Back-up en Sync

Android 8.0 is laatste grote update voor Nexus 6P en 5X

beveiligingsupdate maart

Google lijkt klaar om de Nexus-serie af te schrijven, zo blijkt uit informatie op de ondersteuningssite van het bedrijf. Daar is te lezen dat de Nexus 5X en Nexus 6P ná september 2017 geen gegarandeerde Android-updates hoeven te verwachten. Dat zou betekenen dat Android 8.0, dat waarschijnlijk in augustus verschijnt, de laatste grote update is voor de telefoons.

→ Lees verder over de ondersteuning van de Nexus 6P en 5X

Overzicht: Dit zijn de beste smartphones van juni 2017

Motorola Moto G5 beste smartphone juni 2017

Elke maand verschijnen een boel Android-smartphones, wat de keuze flink lastiger maakt. Daarom zetten we voortaan maandelijkse de beste smartphones op een rijtje, zodat je in één keer ziet wat de beste keuze is binnen verschillende prijsklassen. Ook geven we bij de high-end- en budgettoestellen verschillende alternatieven. Deze maand lichten we de Samsung Galaxy S8 en Motorola Moto G5 uit, twee toestellen die veel waar voor je geld bieden.

Lees verder over de beste smartphones van juni 2017

Motorola Moto E4 eind juni naar Nederland voor 149 euro

Moto E4 release

De Motorola Moto E4 komt binnenkort naar Nederland. Het toestel kost 149 euro en heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het toestel bevat een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Achterop zit een 8 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. Er is een 16GB aan opslagruimte aanwezig en de telefoon behoort wel tot de eerste met Android Nougat. Ook de Moto E4 Plus wordt hier uitgebracht, een toestel met een groter 5,5 inch-scherm en forse 5000 mAh-accu.

→ Lees verder over de Motorola Moto E4 release in Nederland

OnePlus 3T definitief niet meer te koop

OnePlus 3T uitverkocht

De OnePlus 3T verdwijnt na slechts zes maanden van de markt. Met de OnePlus 5 in aantocht heeft de Chinese fabrikant even geen enkele smartphone te koop. Eerder deze maand kwam al het nieuws naar buiten dat OnePlus 3T-productie werd stopgezet. De laatste voorraden zouden nog verkocht worden, maar nieuwe toestellen waren niet meer in de maak. Een opmerkelijke aankondiging, omdat de 3T pas sinds november vorig jaar verkrijgbaar is.

→ Lees verder over de definitieve verkoopstop van de OnePlus 3T

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu