De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android nieuws #24: OnePlus 6-kwetsbaarheid en Android Enterprise

Thomas Haenen
16 juni 2018, 15:58
3 min leestijd
Android nieuws #24: OnePlus 6-kwetsbaarheid en Android Enterprise

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6-kwetsbaarheid laat iedereen met fysieke toegang binnen

oneplus 6 preview

Elk Android-toestel is beveiligd zodat er niet zomaar code op geflashed of geboot kan worden. Het blijkt nu dat de nieuwe OnePlus 6 deze beveiliging mist. Hier kwam beveiligingsonderzoeker Jason Donenfeld van Edge Security LLC achter. In de praktijk betekent dit dat iemand een OnePlus 6 enkel aan een computer hoeft te hangen, het toestel in Fastboot-modus herstart en een nieuwe boot image overzet om toegang te krijgen. Normaal moet een vergrendelde bootloader hier een stokje voor steken.

OnePlus heeft gereageerd op dit nieuws: “We nemen veiligheid serieus bij OnePlus. We hebben contact met de beveiligingsonderzoeker en een software-update rolt binnenkort uit.” Zorg dus dat je de nieuwste updates downloadt en installeert om je toestel veilig te houden.

→ Lees meer over deze nieuwe OnePlus 6-kwetsbaarheid

Sony geeft nieuwe smartphones mogelijk andere Android-skin

Sony Xperia XZ2 review XZ2 Compact

Sony gaat zijn Android-skin mogelijk een opfrisbeurt geven. Het bedrijf laat weten dat de ontwikkeling voor de Xperia Home-launcher, die al jaren op elke Sony-smartphone te vinden is, wordt gestopt.

De fabrikant meldt op Google+ dat er geen nieuwe features meer worden toegevoegd aan de Xperia Home-launcher, en er voorlopig alleen nog kleinere updates verschijnen. Die zijn er om bugs en andere foutjes op te lossen, maar het is onduidelijk hoe lang Sony de launcher nog zal ondersteunen. Uiteindelijk stopt de ondersteuning volledig en tegen die tijd kiest Sony waarschijnlijk voor een andere launcher op zijn telefoons.

→ Lees meer over Sony’s toekomstige Android-plannen

‘OnePlus-moederbedrijf Oppo gaat smartphones verkopen in Nederland’

oppo in nederland

Hoewel de kans bestaat dat je nog nooit van Oppo gehoord hebt, is het Chinese merk onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als OnePlus. De telecominsider Ishan Agarwal meldt op Twitter dat Oppo binnenkort diverse smartphones lanceert in Nederland. Het zou gaan om de Oppo R15 en R15 Pro en de nog onaangekondigde Find X. In het verleden waren Oppo-toestellen wel via een omweg verkrijgbaar, maar de laatste jaren worden alleen OnePlus-smartphones hier verkocht.

→ Lees meer over de mogelijke eerste Oppo-smartphones voor Nederland

Achtergrond: vier vragen over Android Enterprise Recommended beantwoord

android enterprise recommended uitg

Misschien heb je de term ‘Android Enterprise Recommended’ wel eens voorbij zien komen. Het is een speciaal intiatief van Google bedoeld om organisaties te helpen bij het selecteren van Android-apparaten voor groepen medewerkers. Omdat bedrijven doorgaans een groot aantal toestellen in één keer aanschaffen, is het belangrijk dat de juiste worden gekozen.

Helaas is dat niet echt makkelijk. Door de fragmentatie van Android zijn er enorm veel verschillende apparaten, elk met verschillende specificaties. Om een handje te helpen, heeft Google een aantal richtlijnen opgesteld waar toestellen in het Android Enterprise Recommended-programma aan moeten voldoen. Bedrijven zijn er dan van verzekerd dat ze een kwalitatief goed toestel kiezen.

Alles wat je moet weten over Android Enterprise Recommended

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu