De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Het beste Android-nieuws: Nothing Phone (1), Videoland en Emotet-malware

Wouter Nijsen
18 juni 2022, 16:16
4 min leestijd
Het beste Android-nieuws: Nothing Phone (1), Videoland en Emotet-malware

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Heb je afgelopen week niet alles kunnen volgen? Dan is dit jouw overzicht. Aan de hand van de belangrijkste Android-nieuwtjes praten we je weer helemaal bij.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung brengt geen Galaxy S22 FE meer uit’

samsung galaxy s21 fe review

Volgens Sammobile komt Samsung dit jaar niet met een Galaxy S22 FE. Dat vernemen zij van ‘meerdere bronnen’. De kans is zelfs groot dat er in de toekomst helemaal geen FE-modellen meer komen. Daarmee zou Samsung ‘maar’ twee keer zo’n toestel hebben uitgebracht: de S20 FE en S21 FE. Bij de vorige Fan Edition-telefoons kwamen ruim voor aankondiging al legio geruchten, lekken en renders naar buiten. Nu, bijna vier maanden na de release van de S22, is er nog geen spoor van de Galaxy S22 FE. Wel gingen er geruchten over de chip van de S22 FE, maar die lijken nu minder waarschijnlijk. Daarnaast is Sammobile zelf op zoek gegaan naar eventuele sporen die duiden op het bestaan van de S22 FE.

→ Lees verder over het gerucht van de Samsung Galaxy S22 FE

Zien: dit is de Nothing Phone (1)

Nothing

Het ontwerp van de Nothing Phone (1) is officieel bekendgemaakt door fabrikant Nothing. De achterkant van het toestel is te zien op een uitnodiging voor een evenement op 12 juli. Drie keer raden over welk product we tijdens dit Return to Instinct-evenement meer zullen horen. Het gaat natuurlijk om de Phone (1) zelf, de eerste smartphone van de fabrikant. De Nothing Phone (1) krijgt een ontwerp met een transparante look. Dat wil zeggen dat een aantal interne onderdelen van het toestel vanaf de buitenkant zichtbaar zijn. Zo zien we de techniek die draadloos opladen mogelijk maakt en heeft het toestel allerlei mooi weggewerkte schroefjes.

→ Lees verder en bekijk het design van de Nothing Phone (1)

Videoland lanceert gloednieuwe app: dit moet je weten

Videoland V2

Via een e-mail stelt Videoland gebruikers op de hoogte van de nieuwe app. In plaats van de huidige app aan te passen, is ‘Videoland V2’ vanaf nu in de Play Store te vinden. Waarom er gekozen is voor de lancering van een nieuwe app in plaats van een update is onbekend. Android Planet heeft die vraag gesteld aan RTL, maar daarop nog geen antwoord gekregen. In de mail wordt gesteld dat de oude Videoland-app niet meer te gebruiken is als je bent overgezet. Videoland V2 is voorzien van een fris uiterlijk en biedt ook verschillende nieuwe navigatie-elementen. Ook waarschuwt Videoland dat verschillende functies van de eerste versie van de app nog niet in de nieuwe versie te vinden zijn.

→ Lees verder over de nieuwe app van Videoland

Dit is de Motorola Moto G42: gloednieuwe budgettelefoon voor 209 euro

Motorola Moto G42

De Moto G42 is Motorola’s nieuwste budgetsmartphone en de opvolger van de Moto G41. De telefoon is begin juli in Nederland verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 209 euro. Je krijgt dan het instapmodel met 64GB opslag, wat anno 2022 een beetje karig is. Gelukkig brengt Motorola ook een 128GB-versie uit voor 229 euro. De nieuwe Moto G52 lijkt in veel opzichten op de Moto G52, die sinds kort in Nederland te koop is. Zo heeft het toestel bijvoorbeeld ook een oled-scherm, wat voor mooie beelden zorgt. Door oled zijn kleuren feller, is zwart ook echt zwart en het scherm energiezuiniger. Het display is 6,4 inch groot en daarmee niet bijzonder groot, maar ook niet klein. 

→ Lees verder over de aankondiging van de Motorola Moto G42

Gevaarlijke Emotet-malware jaagt op de creditcard van Chrome-gebruikers

emotet malware

Emotet is terug. Het gevaarlijke malwarevirus heeft het dit keer gemunt op creditcardgegevens van Google Chrome-gebruikers. Emotet wordt verspreid via e-mails. De makers van de malware versturen massaal e-mails naar potentiële slachtoffers met daarin documenten in de bijlage. Slachtoffers worden aangemoedigd om deze documenten te openen. Zodra dit gebeurt, installeert Emotet zichzelf. Vervolgens probeert de malware ook andere apparaten in het netwerk te besmetten, zoals een (andere) smartphone, tablet of computer. Deze oplichtingsmethode staat bekend als phishing. Hierbij sturen criminelen e-mails, WhatsApp-berichten of sms’jes naar slachtoffers met daarin een bijlage, of een link naar een valse website.

→ Lees verder over de Emotet-malware

Video van de week: Motorola Moto G52 review

Review Motorola Moto G52: alles op een rij over deze budgettelefoon

→ Lees ook de geschreven review van de Motorola Moto G52

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu