De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #25: HTC Nexus, OnePlus 3 review en Google Prompt

Wouter Nijsen
25 juni 2016, 13:22
3 min leestijd
Android nieuws #25: HTC Nexus, OnePlus 3 review en Google Prompt

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Eerste specificaties nieuwe 5 inch-HTC Nexus uitgelekt`

nexus 5x-update

Als we de geruchten rondom de nieuwe Nexus-toestellen mogen geloven, worden deze dit jaar ontwikkeld door HTC. Gelekte specificaties geven ons nu een beeld van wat we kunnen verwachten. De nieuwe 5 inch-Nexus zou een full-hd-scherm krijgen en draaien op een 64-bits quadcore-processor. De nieuwe Nexus zou daarnaast 4GB aan RAM en en 32GB opslagruimte hebben, al wordt er ook gesproken over meerdere versies met andere opslagcapaciteiten. De vingerafdrukscanner komt aan de achterkant te zitten, terwijl een 2770 mAh-accu het geheel van stroom moet voorzien. Ook is er een 12 en 8 megapixel-camera en een usb-c-poort voor snelladen.

Zo maakt Google inloggen met tweestapsverificatie makkelijker

google symptomen

Tweestapsverificatie is een makkelijke en veelgebruikte manier om accounts te beveiligen, door na het invoeren van een wachtwoord te vragen naar een verificatiecode, die vaak via een sms naar de gebruiker wordt verstuurd. Met Google Prompt wordt het inloggen een stuk makkelijker gemaakt, door tweestapsverificatie te verwerken in Android zelf. In plaats van dat je een code hoeft in te voeren, dien je simpelweg op een bevestiging op je smartphone te drukken. Het scherm toont je naam, ingestelde profielfoto en het apparaat waarop je probeert in te loggen, met daaronder een knop. Bij het gebruik van Google Prompt is een dataverbinding vereist, en het is (nog) niet mogelijk om Prompt en de standaard verificatiecodes tegelijk in te schakelen.

OnePlus 3 review: het ultieme betaalbare vlaggenschip

oneplus 3 review

Toen OnePlus de OnePlus One in 2014 introduceerde, bracht de startup een kleine revolutie teweeg. Voor het bedrag van 269 euro ontving je een smartphone met uitstekende specs, een prima design en fijne software. Toch waren er ook een aantal minpunten, die met de OnePlus 2 werden opgelost. Maar ook dit toestel was niet perfect, waarbij er vooral een aantal belangrijke functies ontbraken. De OnePlus 3 moet deze problemen oplossen en tegelijk een grote stap vooruit zetten. Bovendien zoekt OnePlus met de OnePlus 3 voor het eerst het grote publiek op, door het invitesysteem volledig af te schaffen.

Lees de uitgebreide OnePlus 3 review

`Galaxy Note 7 komt alleen beschikbaar met gebogen scherm`

galaxy-note-edge

Een nieuw gerucht beweert dat de Samsung Galaxy Note 7 alleen met een gebogen Edge-display beschikbaar komt, en er dus geen Galaxy Note 7 en Galaxy Note 7 Edge afzonderlijk van elkaar zullen verschijnen. Het verhaal is afkomstig van het Zuid-Koreaanse Munwha Ilbo. De verklaring is simpel: de gebogen Galaxy S7 Edge zou wereldwijd een stuk beter verkopen dan de reguliere  Galaxy S7. Dit is best opvallend, aangezien dit toestel honderd euro duurder is. Volgens eerdere geruchten zal Samsung het toestel tijdens een speciaal evenement in New York in het begin van augustus uit de doeken doen.

Zo lang blijft Google Nexus-smartphones ondersteunen met updates

nexus levensduur

Google heeft het een stuk duidelijker gemaakt voor Nexus-eigenaren om te weten hoe lang hun toestel nog ondersteund wordt met updates. Eigenaren hoeven zich overigens niet snel zorgen te maken, want aan de lijst te zien zit je met ieder toestel jarenlang gebakken. In de regel zijn Android-updates minstens twee jaar lang een zekerheid. Beveiligingsupdates blijven minstens drie jaar na de lancering nog actief uitgebracht of 18 maanden nadat de Google Store stopt met de verkoop van de smartphone. Hieronder vind je een lijstje met de levensduur van de huidige Nexus-toestellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu