Android nieuws #25: OnePlus 5 preview en YotaPhone 3

Wouter Nijsen
24 juni 2017, 16:19
3 min leestijd
Android nieuws #25: OnePlus 5 preview en YotaPhone 3

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Eerste indruk OnePlus 5: vliegensvlug vlaggenschip

oneplus 5 preview

Op dinsdagavond werd eindelijk de OnePlus 5 onthuld. Het toestel heeft een nieuw design, verbeterde specificaties en een dubbele camera. Laatstgenoemde is interessant, omdat de smartphone hiermee makkelijk foto’s met een bokeh-effect maakt. Ook fijne features als Dash Charge zijn weer aanwezig. Android Planet heeft het toestel binnen en inmiddels enkele dagen in gebruik. In de uitgebreide preview lees je onze eerste bevindingen.

→ Lees verder in de OnePlus 5 preview

Dit is waar je op vakantie het snelste mobiele internet hebt

snelste mobiele internet

In Nederland doen we het best goed: we hebben meer en sneller mobiel internet dan vrijwel overal ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal. Veel populaire vakantielanden komen er een stuk minder goed vanaf. 4G is beschikbaar in ruim 86 procent van Nederland, waarmee we wereldwijd op nummer zes staan. Alleen Zuid-Korea, Japan, Noorwegen, de Verenigde Staten en Hong Kong weten een betere dekking te bieden voor snel mobiel internet. Qua snelheid doen we het zelfs nog een stukje beter: met een gemiddelde downloadsnelheid van 38,4 Mbps staan ons land op nummer vijf.

→ Lees verder over het onderzoek over het snelste mobiele internet

Android Market stopt: zo zag Googles eerste app-winkel er uit

app-kwaliteit

Google stopt eind deze maand met de Android Market. Deze voorloper van de Play Store is nog altijd te vinden op oudere smartphones met Android 2.1 of eerder. Gebruikers worden niet op hun toestel op de hoogte gesteld van de gesloten Android Market. Volgens Google is dat technisch niet mogelijk. Vanaf juli kunnen deze gebruikers geen updates of nieuwe apps meer via de winkel downloaden. Volgens Google is het besluit het gevolg van het zeer geringe aantal gebruikers van de Android Market. Android Cupcake, Donut en Eclair zijn allen minimaal zeven jaar oud.

→ Lees verder over Google en de Android Market

HTC U11 review: knijpbare smartphone zonder echte vernieuwing

htc u11 review

Nog niet zo lang geleden behoorde HTC nog tot de top van Android-fabrikanten, maar sindsdien is het bedrijf in een vrije val geraakt. Na de succesvolle HTC One M8 kwam de teleurstellende One M9, die vorig jaar werd opgevolgd door de HTC 10. Dat toestel was zeker niet slecht, maar vernieuwde nauwelijks en haalde niet het niveau van de concurrentie. HTC luistert naar de kritiek van gebruikers en critici en probeert nu te innoveren met een speciale, knijpbare behuizing. Of die poging is gelukt, lees je in de review van de HTC U11.

→ Lees verder in de uitgebreide HTC U11 review

YotaPhone 3 duikt op, bevat extra e-ink-scherm

YotaPhone 3 aankondiging

Ruim drie jaar na de introductie van de YotaPhone 2 maakt de fabrikant een comeback. De YotaPhone 3 is een opvallend toestel met een e-ink-scherm achterop. Het toestel volgt hetzelfde principe als zijn voorgangers, met een scherm aan beide kanten. Voorop vinden we een 5,5 inch-amoled-scherm, het e-ink-scherm achterop is 5,2 inch groot. E-ink verbruikt veel minder stroom, al wordt het beeld ook minder snel ververst. Daardoor is het scherm achterop vooral geschikt om boeken op te lezen, of eventueel mee te browsen. Onder het scherm voorop zit een vingerafdrukscanner.

→ Lees verder over de aankondiging van de YotaPhone 3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu