Android nieuws #25: IGTV officieel, Oppo Find X en Wileyfox

Wouter Nijsen
23 juni 2018, 14:23
3 min leestijd
Android nieuws #25: IGTV officieel, Oppo Find X en Wileyfox

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Android biedt straks bescherming tegen zwakke biometrische beveiliging

Android P gezichtsherkenning

Heb je een Android-smartphone met zwakke biometrische beveiliging, dan zul je binnenkort vaker met een pincode moeten ontgrendelen. Google implementeert deze maatregel vanaf Android P. Als je vier uur je toestel niet ontgrendelt, kun je vervolgens niet meer ontgrendelen met ‘zwakke’ beveiliging en moet je een pincode gebruiken. Dat betekent dat je bijvoorbeeld altijd na een nacht slapen moet ontgrendelen. Welke biometrische beveiligingsmethodes Google als onveilig beschouwt, is onbekend. Wel zegt het bedrijf dat het gaat om alle opties die gemiddeld vaker dan 7 procent voor de gek te houden zijn.

→ Lees verder over de strengere beveiliging in Android P

IGTV is Instagrams antwoord op YouTube: dit moet je weten

IGTV Instagram

Instagram brengt een losse app uit waarmee gebruikers video’s van maximaal een uur lang kunnen uploaden. Het nieuwe platform heet IGTV en is een rechtstreekse concurrent voor YouTube. IGTV wordt een losse app die je naast Instagram kunt downloaden. Uiteraard zijn de twee wel onderling met elkaar verbonden. Je kunt bijvoorbeeld via Instagram direct naar IGTV gaan. Daarnaast kun je de video’s bekijken door de app te openen vanaf je thuisscherm. IGTV weet welke Instagram-accounts je volgt, en welke berichten je de meeste hartjes geeft. Op basis hiervan schotelt hij persoonlijke video’s aan je voor, waarvan wordt gedacht dat ze bij jou in de smaak vallen.

→ Lees verder over IGTV van Instagram

Oppo Find X onthuld: peperdure smartphone met uitschuifbare camera

Steeds meer smartphones hebben een zogenaamd ‘randloos’ scherm, maar in de praktijk vind je dan alsnog bezels rond het display. Ergens moeten immers de selfiecamera, speaker en sensoren worden gestopt. De Oppo Find X, een nieuw vlaggenschip van de Chinese fabrikant, gaat heel ver om het scherm voorkantvullend te maken. Op de Find X loopt het 6,4 inch-oled-scherm door tot aan de bovenkant. Daardoor is er geen ruimte voor de selfiecamera. Wil je die openen, dan kun je de achterkant omhoog schuiven. Ook de camera’s achterop zijn alleen te gebruiken door het tussenstuk omhoog te schuiven. De Find X is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar voor 999 euro.

→ Lees verder over de nieuwe Oppo Find X

Pas op: deze Chromecast-hack legt jouw exacte locatie bloot

Google Chromecast-hack lek ontdekt

Hackers kunnen zeer exacte locatiedata achterhalen van verschillende Google-apparaten. Daardoor is het mogelijk tot tien meter nauwkeurig de locatie van een Chromecast of Google Home-speaker te scannen. Tijdens het instellen van je Chromecast of Google Home kijkt het apparaat welke wifi-netwerken er allemaal in de buurt zijn, zodat het een permanente wifi-verbinding daarmee kan maken. Ook hackers kunnen die opdracht tot een wifi-scan echter op afstand starten. Door vervolgens de nabijheid van verschillende wifi-netwerken te achterhalen, is het voor de aanvallers mogelijk om jouw locatie te bepalen.

→ Lees verder over de Chromecast-hack

Wileyfox leeft weer: Android 8.1-update beschikbaar voor Swift 2-telefoons

wileyfox swift 2 review

De Android 8.1-update is beschikbaar voor de Wileyfox Swift 2, Swift 2 Plus en krachtigere Swift 2X. Gebruikers ontvangen automatisch een notificatie zodra de software te downloaden is, of kunnen handmatig op updates checken via ‘Instellingen > Software-updates’. Wileyfox laat weten dat de update geleidelijk wordt uitgerold, waardoor het even kan duren voordat je ‘m binnen hebt. Belangrijk om te weten is dat de Android 8.1-update vooralsnog alleen verschijnt voor de Swift 2-lijn. Gebruikers van oude telefoons, zoals de Spark+ en Spark X, vallen overigens niet direct buiten de boot. Wileyfox wacht de plannen van Google en MediaTek rondom de update af.

→ Lees verder over de Android Oreo-update van Wileyfox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo Find X
Oppo Find X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu