De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #26: Galaxy Note 8 en OnePlus 5 review

Wouter Nijsen
1 juli 2017, 13:48
3 min leestijd
Android nieuws #26: Galaxy Note 8 en OnePlus 5 review

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 8 laat zich van alle kanten zien’

galaxy note 8-poster

Samsung weet de geheimen rond zijn volgende vlaggenschip moeilijk te bewaren. Op een promotieposter is het toestel voor het eerst te zien. Mocht het beeld echt de Galaxy Note 8 tonen, dan is het in ieder geval duidelijk dat Samsung het design van de Galaxy S8 doorzet. Het scherm neemt bijna de volledige voorkant in beslag, met enkel nog een dun zwart balkje aan de boven- en onderkant. De vingerafdrukscanner is vanwege de ruimte die het scherm krijgt naar de achterkant van het toestel verplaatst.

→ Lees verder over het design van de Galaxy Note 8

OnePlus 5 review: vlot vlaggenschip met teleurstellende camera

oneplus 5 review

De verwachtingen rondom een nieuwe smartphone van OnePlus zijn altijd hooggespannen. Dat ligt deels aan OnePlus zelf, want het bedrijf moet van goede huize komen om de uitstekende OnePlus 3(T) te overtreffen. Nu we zijn aanbeland bij de OnePlus 5, valt op dat de smartphone niet meer zo goedkoop is als zijn voorganger. De adviesprijs (499 euro) komt steeds dichter bij die van andere vlaggenschepen, wat ervoor zorgt dat OnePlus écht moet aanhaken bij de grote jongens. Dat doet het toestel grotendeels, maar de belangrijkste vernieuwing valt wat tegen.

→ Lees verder in de uitgebreide OnePlus 5 review

‘Google Home slimmer dan andere stemgestuurde speakers’

In een test van een Amerikaans onderzoeksbureau blijkt Google Home de overduidelijke winnaar. Onderzoekers van 360i stelden zowel Home als de Amazon Echo meer dan 3000 vragen. Uiteindelijk wist Home maar liefst zes keer zo vaak het juiste antwoord te geven. De Amazon Echo zou iets beter zijn in productgerelateerde vragen. Dat ligt voor de hand, omdat Amazon immers uitgebreide ervaring heeft met het verkopen van producten. Google is vanzelfsprekend beter in het beantwoorden van kennisgerelateerde vragen en het oplossen van andere problemen.

→ Lees verder over het onderzoek over de Google Home

Waarom Google een recordboete van de Europese Commissie krijgt

Android market stopt

Binnen de Europese Commissie loopt al geruime tijd een onderzoek naar Google, omdat de zoekgigant misbruik zou maken van zijn machtspositie. De Commissie heeft het onderzoek nu afgesloten en legt Google een zeer forse boete op van 2,42 miljard euro. Dat is de hoogste boete van de Commissie ooit: de vorige recordhouder was Intel, dat in 2009 1,06 miljard euro moest betalen. Maar wat heeft Google nou precies verkeerd gegaan? In totaal heeft de Europese Commissie drie grote bezwaren tegen Google, allen gerelateerd aan machtsmisbruik.

→ Lees verder over de recordboete van Google

Samsung brengt Galaxy S8 Plus met dualsim naar Nederland

Samsung Galaxy S8 vingerafdrukscanner problemen

Van de Samsung Galaxy S8 Plus is sinds deze week ook een dualsim-versie verkrijgbaar. Deze variant biedt ruimte voor een tweede simkaart. Daarmee treedt Samsung in de voetsporen van HTC. De Taiwanese fabrikant introduceerde deze maand de HTC U11, die voor 749 euro zowel met een enkele of dubbele simkaartslot wordt verkocht. Consumenten kunnen zelf kiezen of ze een variant willen met ruimte voor een tweede simkaart. Dat is handig als je bijvoorbeeld aparte simkaarten hebt voor privé en werk, of als je vlak bij de grens woont.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S8 Plus met dualsim

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu