De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #26: Samsung Galaxy Note 9 en RAMpage

Wouter Nijsen
30 juni 2018, 19:06
3 min leestijd
Android nieuws #26: Samsung Galaxy Note 9 en RAMpage

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus gepresenteerd

Samsung Galaxy Note 9 aankondiging

Houd 9 augustus maar vast vrij in je agenda. Dat is namelijk de datum waarop Samsung de Galaxy Note 9 presenteert. Uiteraard noemt men de Galaxy Note 9 niet bij naam, maar het kan bijna niet missen. Samsung presenteert de Note-toestellen namelijk altijd in de zomer, rond augustus of september, tijdens een Unpacked-event. In een teaser wordt veel aandacht gegeven aan de S Pen, de stylus die zo kenmerkend is voor de Galaxy Note-reeks. Er wordt daarom gespeculeerd dat het pennetje van de Note 9 meer functies en mogelijkheden krijgt.

→ Lees verder over de aankondiging van de Samsung Galaxy Note 9

Dit moet je weten over het nieuwe Android-beveiligingslek RAMpage

Android-kwetssbaarheid RAMpage

Vrijwel alle Android-smartphones sinds 2012 zijn mogelijk kwetsbaar voor RAMpage. Dat meldt een groep van negen beveiligingsonderzoekers, waaronder drie van de Universiteit van Amsterdam. Het gaat om een lek in het werkgeheugen, waarmee kwaadwillenden in theorie gevaarlijke code op je toestel kunnen uitvoeren. RAMpage maakt misbruik van de zogenaamde ‘Rowhammer’-techniek, waarbij het werkgeheugen op je smartphone letterlijk overbelast wordt. Bij de meeste moderne apparaten is de geheugenchip zo klein, dat alles dicht op elkaar gepropt zit. Als vervolgens één deel van het geheugen zwaar genoeg overbelast wordt, kan een deel ‘lekken’ naar een ander deel van de chip.

→ Lees verder over het RAMpage-beveiligingslek

OnePlus-updatebeleid: drie jaar gegarandeerde beveiligingspatches

oneplus 3 review

Elke OnePlus-smartphone krijgt tot twee jaar na de release grotere Android-updates, en drie jaar beveiligingsupdates, zo heeft de fabrikant bevestigd. Bovendien hanteert OnePlus altijd de releasedatum van de T-versie. Het beleid geldt voor alle toestellen sinds de OnePlus 3, die in de zomer van 2016 verscheen. Dat betekent dat die smartphone nog wordt beschermd tot eind 2019, drie jaar na de release van de OnePlus 3T. Bezitters van de OnePlus 5 en OnePlus 5T krijgen beveiligingsupdates tot eind 2020. Van de onlangs verschenen OnePlus 6 is nog geen T-versie beschikbaar, maar die wordt vermoedelijk later dit jaar aangekondigd.

→ Lees verder over het updatebeleid van OnePlus

Renders: zo zien de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL er waarschijnlijk uit

google pixel 3 xl

Opgedoken renders geven een beeld van wat we van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL kunnen verwachten. Beide toestellen krijgen een groter scherm met dunnere randen, al heeft de 3 XL een flinke inkeping in het display. Te zien is dat de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL aan de achterkant veel op hun voorgangers lijken, maar wel degelijk een flink vernieuwd design hebben. De kleinere Pixel 3 heeft een groter 5,4 inch-scherm met dunnere schermranden en stereospeakers aan de voorkant. Het display heeft – net als veel andere recente Androids – een beeldverhouding van 18 bij 9. Voorkantvullend lijkt het scherm niet te worden; boven en onder het scherm zitten duidelijke balken.

→ Lees verder over de gelekte Google Pixel 3 (XL)-renders

Xiaomi Mi A1 ontvangt Android 8.1-update met verbeterde accu-informatie

Xiaomi Mi A1 Android 8.1 uitg

De Xiaomi Mi A1 heeft als eerste smartphone van het Chinese bedrijf de update naar Android 8.1 ontvangen. De patch werd opgemerkt door de website XDA Developers, en rolt per direct uit naar gebruikers wereldwijd. Je kunt controleren of de software voor jouw toestel klaarstaat door in het instellingenmenu naar ‘Informatie over deze telefoon’ te gaan, en op ‘Systeemupdates’ te tikken. Ook kun je wachten tot je een notificatie ontvangt met de vraag of je wil updaten. Hierbij wordt direct de Android-beveilingsupdate van juni geïnstalleerd.

→ Lees verder over Android 8.1 voor de Xiaomi Mi A1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu