Android nieuws #27: Galaxy S7 populair en nieuwe Android-malware

Wouter Nijsen
9 juli 2016, 13:22
3 min leestijd
Android nieuws #27: Galaxy S7 populair en nieuwe Android-malware

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Sterke verkoop Galaxy S7 stuwt winst Samsung

Galaxy S7 adoptable storage

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn al ruim 26 miljoen keer verkocht, zo blijkt uit kwartaalcijfers die het bedrijf vannacht presenteerde. De twee toestellen, die sinds begin maart in Nederland verkrijgbaar zijn, leverden daarmee een grote bijdrage aan de positieve cijfers van Samsung. Samsung behaalde over het afgelopen kwartaal een operationele winst van 8,1 biljoen Koreaanse won, omgerekend zo`n 6,3 miljard euro. Dat is de hoogste kwartaalwinst voor het bedrijf in ruim twee jaar. In dezelfde periode vorig jaar werd een winst behaald van 5,3 miljard euro. Ruim de helft van de winst is te danken aan de mobiele divisie van het bedrijf. Samsungs totale omzet over het tweede kwartaal bedroeg 39 miljard euro.

HummingBad: Android-malware heeft ruim 10 miljoen toestellen geïnfecteerd

hummingbad

Android-malware HummingBad heeft al ruim tien miljoen toestellen geïnfecteerd. Hier kwam het bedrijf Check Point achter, dat de malware al sinds februari in de gaten houdt. Toen Check Point in februari achter het bestaan van HummingBad kwam, zagen ze dat de malware begon te installeren zodra mensen bepaalde websites bezochten. Eerst probeert de malware roottoegang te krijgen tot het toestel en als dat niet lukt krijgt de gebruiker een nepbericht over een systeemupdate, waardoor HummingBad allerlei permissies wordt gegeven. De toegang die op deze manier wordt verleend, wordt gebruikt om advertentie-inkomsten te genereren. Hier verdient het bedrijf maar liefs 300.000 dollar per maand mee.

Zo zien de Nexus-toestellen van HTC er mogelijk uit

HTC Nexus Sailfish en Marlin 2016

De twee Nexus-smartphones die later dit jaar verschijnen krijgen een vrijwel identiek design, zo beweert Android Police. De site claimt van bronnen te hebben gehoord hoe de toestellen eruit gaan zien, en heeft op basis van die bronnen zijn eigen renders laten maken. Onderstaand beeld is dus geen uitgelekte foto, maar een betrouwbare voorspelling van het definitieve design. Wat het meeste opvalt is dat de uitstekende camera van de Nexus 6P en Nexus 5X verdwenen is. Vorig jaar waren de camera`s net wat dikker dan de behuizing van de Nexus-toestellen, waardoor ze niet helemaal plat op tafel konden liggen. Dit euvel lijkt met de Sailfish en Marlin verholpen te zijn.

`Goedkope smartphones worden nog veel populairder`

motorola moto g 2015

Hoewel we het vaak hebben over de nieuwste Android-smartphones met de beste technologische vernieuwingen, ligt de grootste groeiende markt bij de goedkope smartphones. Volgens de analisten van Counterpoint Research bieden de grote fabrikanten steeds meer betaalbare toestellen aan voor deze groeiende markt. In 2014 bestond veertig procent van alle Samsung-toestellen uit smartphones die minder dan 300 dollar kosten. In het eerste kwartaal van dit jaar is dat percentage gestegen naar 54 procent. In 2014 bestond nog maar tien procent van de telefoons uit het portfolio van Samsung uit smartphones die minder dan 200 dollar kosten. In mei van dit jaar bleek dit gestegen te zijn naar 41 procent van de toestellen. Ook LG gaat goed op deze markt.

Gerucht: Google maakt twee eigen Android Wear-horloges

Android Wear documenten

Google werkt naar verluidt aan twee eigen smartwatches die draaien op Android Wear 2.0. De horloges zouden na de nog onaangekondigde Nexus-toestellen moeten verschijnen. Het zou gaan om de `Angelfish` en `Swordfish`, die beide een rond scherm hebben en waar er – zoals bij de Moto 360 – geen zwarte balk aan de onderkant zit, waar de sensoren achter verborgen zitten. De Angelfish zou qua design wat weg hebben van de Moto 360 (2015) en LG Urbane LTE en een diameter van 43,5 millimeter hebben. Ook is de Angelfish met een dikte van ruim 14 millimeter een vrije forse smartwatch, wat komt door de grotere accu. De Swordfish is het kleinere horloge van de twee (42 millimeter) en zou het meeste lijken op de Pebble Time Round, maar wel dunnere schermranden hebben. Met 10,6 millimeter is hij een stukje dunner, waarbij de behuizing wel wat ronder is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu