De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Android nieuws #27: Google Assistant in het Nederlands en Android P-bèta 4

Thomas Haenen
7 juli 2018, 15:02
3 min leestijd
Android nieuws #27: Google Assistant in het Nederlands en Android P-bèta 4

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Zo klinkt de Nederlandse Google Assistant

Google Home-release Nederland

Google Assistant is in het Nederlands net zo flauw als in het Engels, zo blijkt uit opnames die Android Planet bemachtigd heeft. Een Nederlandstalige versie van de stemgestuurde assistent werd maanden geleden aangekondigd en is nog altijd niet voor het grote publiek beschikbaar. Wel heeft Google inmiddels een testversie vrijgegeven die al door een handjevol gebruikers getest wordt.

Eén van die testers (die liever anoniem wil blijven) heeft ons opnames gestuurd van de Nederlandstalige Google Assistant. De lezer beschikt over een Google Home, die standaard op Engels ingesteld staat. Sinds deze week praat het apparaat echter plots ook in het Nederlands terug. Enkele voorbeeldopnames, waarbij Google Assistant grappen vertelt, vind je hieronder of op Soundcloud.

→ Lees meer over de Nederlandse Google Assistant-stem

‘Beveiligingsonderzoekers: nee, je smartphone luistert je niet af’

Android onveilig

Van de meer dan 17.000 populairste Android-apps luistert er geen enkele je gesprekken af, zo blijkt uit onderzoek van Northeastern University. Beveiligingsonderzoekers hebben daar het afgelopen jaar duizenden apps getest, om te kijken of deze in het geniep gesprekken opnemen en doorsturen naar de ontwikkelaars.

De onderzoekers hebben alle media onderschept die door de apps geupload werd bij normaal gebruik. Daarbij werden de apps geïnstalleerd op tien verschillende Android-toestellen, en onderworpen aan een geautomatiseerde test. In totaal zijn de 17.260 populairste Android-apps getest. Geen van deze apps bleek ongevraagd opnames te maken en deze door te sturen. Zo’n 9000 apps vroegen bij installatie wel om permissie om audio en video op te nemen, maar dat gebeurde vervolgens alleen als de gebruiker ook daadwerkelijk een functie activeerde die de camera of microfoon nodig heeft.

→ Lees meer over het onderzoek naar afluisterende apps

Dit is er nieuw in Android P Developer Preview 4

wat is hdr

Android P laat niet lang meer op zich wachten. Voordat het deze zomer zo ver is, moeten we het doen met de testversies die verschijnen. Google heeft de vierde versie vrijgegeven, waardoor we nog beter weten hoe de uiteindelijke software eruit komt te zien. Deze nieuwste testsoftware biedt onder andere opties om je eigen thema te kiezen, een verbeterd recente apps-overzicht en tal van kleine aanpassingen.

→ Ontdek alle nieuwe Android P Developer Preview 4-aanpassingen

‘Galaxy Note 9 S Pen ondersteunt bluetooth, kan bellen’

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Op de Galaxy Note 9 wordt de S Pen ingezet als een soort afstandsbediening voor tal van apparaten, zo claimt de betrouwbare telecominsider Ice Universe op Twitter. Volgens de bron wordt de S Pen namelijk dit jaar voor het eerst een bluetooth-apparaat. Zo kun je bijvoorbeeld een timer starten voor de selfiecamera, de muziek op je toestel pauzeren en andere acties uitvoeren.

Het gerucht gaat bovendien al langer dat Samsung van de S Pen een speaker wil maken. Dan zou je de stylus namelijk kunnen gebruiken om te bellen. Moet je alleen wel bereid zijn de S Pen tegen je oor aan te houden tijdens een gesprek.

→ Lees meer over de Galaxy Note 9 S Pen

Actie: tijdelijk 100 euro terug bij aankoop Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S10

Het vlaggenschip van Samsung is deze maand extra voordelig. Het bedrijf is een cashback-actie gestart, wat betekent dat je 100 euro retour krijgt bij aankoop van een Galaxy S9 of Galaxy S9 Plus. Nadat je het toestel hebt besteld, registreer je de aankoop via een tijdelijke actiesite van Samsung. Als het bedrijf je aankoopgegevens en wat andere informatie van je heeft ontvangen, wordt het geld binnen enkele weken op je rekening gestort.

De actie loopt tot en met 5 augustus, maar je hebt tot en met 20 augustus om je aankoop te registreren. Ook bij aankoop van de Galaxy S9 Plus ontvang je 100 euro terug. Via onze prijsvergelijker helpen we je de beste aanbiedingen voor een losse Galaxy S9 of losse Galaxy S9 Plus te vinden, maar de aanbieding geldt natuurlijk ook als je voor een smartphone met abonnement kiest.

→ Let op: dit zijn de deelnemende winkels van de Galaxy S9 cashback actie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu