Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android-nieuws #27: Forse update voor WhatsApp en Ziggo kijken op Android TV

Michel van 't Klaphek
4 juli 2020, 16:34
2 min leestijd
Android-nieuws #27: Forse update voor WhatsApp en Ziggo kijken op Android TV

Op Android Planet lees je dagelijks alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Als je afgelopen week niet alles hebt kunnen volgen of alleen de belangrijkste dingen wil meekrijgen, is dit overzicht voor jou. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de afgelopen dagen.

Lees verder na de advertentie.

Foutje, bedankt: Galaxy Note 20 Ultra gelekt

samsung galaxy note 20 ultra renders

Samsung heeft gek genoeg vermeende renders van de aankomende Galaxy Note 20 Ultra gelekt. Afbeeldingen van het vermeende vlaggenschip verschenen recent op de Russische Samsung-website. Ishan Agarwal bracht via zijn Twitter-kanaal mensen op de hoogte van de renders. De doorgaans betrouwbare insider is er zelf niet volledig zeker van of het echt om de Note 20-serie gaat, maar noemt dit wel erg aannemelijk.

Betaalbare Xiaomi Redmi 9 nu te koop

Xiaomi Redmi 9

Je kan de Xiaomi Redmi 9 vanaf vandaag kopen in Nederland. De budgetsmartphone is verkrijgbaar vanaf 149 euro en valt om vier redenen in positieve zin op. Xiaomi presenteerde de Redmi 9 begin juni en verkoopt de telefoon vanaf nu in Nederland. Het toestel is te koop in de kleuren grijs, groen en paars. De adviesprijs voor het instapmodel met 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen is 149 euro. Voor 169 euro koop je het model met 4GB/64GB geheugen.

Grote update voor WhatsApp

whatsapp qr code uitgelicht 1

WhatsApp heeft een aantal leuke en handige functies aangekondigd die de komende weken verschijnen. De update voegt vier dingen toe. Ten eerste kun je elkaar voortaan geanimeerde stickers versturen. Daarnaast is het mogelijk om contactpersonen aan WhatsApp toe te voegen door een qr-code te scannen. Dit scheelt gehannes met het noteren van iemands nummer. Verder zijn videogroepsgesprekken verbeterd en werkt de donkere modus vanaf nu ook WhatsApp Web.

Ziggo GO kijken op Android TV

De Ziggo GO-app voor Android TV is vanaf nu eindelijk beschikbaar. Ook is de dienst te gebruiken op de Apple TV, Nvidia Shield en Amazon Fire TV. Naast een abonnement voor Ziggo is een vaste internetaansluiting noodzakelijk om de Android TV-app te gebruiken. Dat is dus anders dan de mobiele Ziggo GO-app, waarbij dat geen vereiste is. Zodoende kun je de nieuwe app niet buitenshuis en in het buitenland gebruiken.

5G-veiling van start

5g veiling uitgelicht

De 5G-veiling is van start gegaan. Providers proberen elkaar af te troeven door diep in de buidel te tasten en er zo met de 5G-primeur vandoor te gaan. Hoe werkt zo’n veiling eigenlijk? En hoeveel levert het op? Dit is alles wat je moet weten over de 5G-veiling. Het Nederlandse netwerk is klaar voor 5G, maar de vergunningen moeten nog vergeven worden. Bij de veiling wordt besloten welke partij als eerst de nieuwe netwerkstandaard mag gaan aanbieden. Tijd voor een beknopte uitleg over hoe dit in z’n werk gaat.

Video van de week: Alles over Android-updates

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 20
Samsung Galaxy Note 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu